Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 13 julij 2020
Predsednik Juveta Cobolli Gigli je dejal, da trofeje ne bo vrnil, pri cemer ga podpiram. Ce želi, mu lahko pošljem nekoga, ki bo popazil na pokal.
Fabio Cannavaro
15. oktober 2009
 NATISNI
Žalovanje? Saj smo vendar še živi!
Miran Zore (foto: SPS)

Zmaga Slovakov nad Poljaki je vidno potolkla naše fante, ki pa bi se vseeno morali veseliti, kajti Sloveniji so v letu dni ponovno dali nogometni predznak.

V športu je vcasih pac tako, da zmagaš, vendar se ne moreš veseliti. V sredo smo to na lastni koži obcutili tudi Slovenci. Naši fantje so s 3:0 rutinirano premagali San Marino, vpisali nove tri tocke in opravili svoj del posla, vendar ostali razocarani. Na rob solz so jih pahnili Slovaki, ki so v zasneženem Chorzowu srecno premagali Poljake. Precka in nešteto priložnosti v drugem polcasu – Poljaki so se milo receno poigravali z našimi živci in tudi živci naših nogometašev, ki so se po koncu tekme v Chorzowu le nemocno sesedli na tla. Fizicno in psihicno izpraznjeni, zaviti v molk.

Razocaranje v naši reprezentanci je bilo neizmerno. To je bilo moc videti že takoj po koncu tekme, ko so selektor in nekateri igralci stopili pred sedmo silo. Ko so se custva še malce bolj razplamtela in je slovenska odprava z malce zamude pristala na Brniku, je 'procesija' slovenske reprezentance skozi letališko zgradbo spominjala prej na pogrebni sprevod kot na kaj drugega. Kot zadnji med 'pogrebniki' je stopal predsednik NZS Ivan Simic. Okrog sto navijacev in nekaj deset novinarjev je pred odhodom na avtobus želelo dobiti svoje, prvi drese, fotografijo ali vsaj stisk roke, drugi pa izjavo. Željam množice, ki v navalu evforije tako rada pozabi, da so tudi nogometaši zgolj ljudje, je bilo zadošceno le deloma. Vsi smehljanja pred fotoaparati in skrivanja globokega razocaranja namrec niso zmogli. Milivoje Novakovic se je denimo umaknil na avtobus. Toda fantom zaradi tega nihce nicesar ne zameri. Vso pravico imajo biti utrujeni in žalostni.

Njihova custva so iskrena, dokazujejo njihovo veliko željo. Tako veliko so vložili v to, mnogi so tvegali svoje zdravje, spet drugi spore s svojimi klubi… Prav je, da s(m)o razocarani, kajti bili smo blizu. Tako prekleto blizu kot še nikdar doslej. Ni pa prav, da bi obupali. Že cez mesec dni, ko bo Slovenija igrala dodatno kvalifikacijsko tekmo proti za zdaj še neznanemu nasprotniku, bo Ljudski vrt spet razprodan. Tekma reprezentance bo ponovno osrednji dogodek v Sloveniji in to je pravzaprav najvecji dosežek te reprezentance. To je posledica srcnega boja, enotnosti in kakovosti – odlik slovenske nogometne reprezentance, ki je poenotila nogometno Slovenijo in jo ponovno zarisala na svetovni nogometni zemljevid. "Pomembno je, da fantje igrajo srcno, da se borijo," se glasi za Slovenijo tako tipicna floskula, ki pa še kako drži. Ljudje predanosti, ki jo reprezentanti kažejo na in izven igrišca preprosto ne morejo spregledati, prav nasprotno, neizmerno jo cenijo.

Zatorej glave gor. Žalovanje se mora kar najhitreje koncati. Ceprav bo zdaj precej težje, ima Slovenija še vedno možnost uvrstitve na svetovno prvenstvo! Žal je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) zašcitila najvecje, ki pa niso vec najboljši in bo Slovenija zaradi tega v kvalifikacijah igrala z eno od nogometnih velesil, toda to ne spremeni dejstva, da igramo dobro. Da imamo srce. Sploh pa, dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo - je kdo pred letom dni sploh pricakoval kaj takšnega? In sploh ni nujno, da se bo naša zgodba tu koncala. Ne, prepricani smo, da se ne bo.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Navijaci, ki na nogometne zelenice izstrelijo kakšno raketo oziroma podobno pirotehnicno sredstvo, v najvecji meri koncajo v "krempljih" varnostni...

Ekskluzivno: Ilija Petkovic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje