Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Potrebno se je navaditi na to, kar pa ni lahko. Ampak bolje, da imajo ljudje Slavena Bilica za jebaca, kot pa za pedra. Meni so govorili marsikaj, a sem se navadil.
Miroslav Blaževic
1. oktober 2009
 NATISNI
Ne pustimo se podcenjevati
Miran Zore (foto: Danijel Matijaško)

Pri Kölnu od Milivoja Novakovica pricakujejo, da se ne bo odzval vabilu selektorja Matjaža Keka, kar je nesramnost brez primere. Nova mora priti v Slovenijo.

Nemški prvoligaš Köln je katastrofalno zacel novo sezono. Kljub višjemu proracunu glede na lansko sezono in odmevnima okrepitvama Lukasu Podolskemu ter Manicheju, je Köln na dnu prvenstvene razpredelnice z vsega eno zmago. Kozlickom ne gre prav nic po nacrtih. Novi trener Zvonimir Soldo s premalo izkušnjami vec kot ocitno ni pravi clovek za to delo in le vprašanje casa je, kdaj mu bo vodstvo kluba obrnilo hrbet. Zaenkrat mu še zaupa. Presenetljivo, celo bolj kot kapetanu Milivoju Novakovicu, po katerem v Kölnu v zadnjem casu udrihajo brez usmiljenja. Novakovic je ponovno poškodovan, optimalne pripravljenosti za igro pa golgeter iz Ljubljane ni izkusil že vse od lanskega maja, ko se je poškodoval - kljub bolecinam je igral in zadeval za Köln - in moral predcasno skleniti sezono. In prav poškodba je glavni izgovor Kölna pri prepricevanju Novakovica naj se ne udeleži prihajajoce reprezentancne akcije. Glavni protagonist gonje proti slovenski reprezentanci je direktor Michael Meier, ki na racun Novakovicevega igranja za reprezentanco ne varcuje z ostrimi besedami. Proti odzivu na vabilo selektorja Matjaža Keka je tudi trener Soldo. V Kölnu bi raje videli, da bi Novakovic dokoncno saniral svojo poškodbo ter se v miru pripravil na nadaljevanje sezone v Bundesligi.

Na sreco Mednarodna nogometna zveza v takšnih primerih ne podpira pogoltnih klubov, kar Köln nedvomno je. Novakovic se je poškodoval, ko je igral za Köln. Pravzaprav je skozi celoten drugi del lanske sezone tvegal svoje zdravje in kljub bolecinam igral ter zadeval, Köln pa je zmagoval. Nemci, mocno prizadeti ob rezultatski krizi Kozlickov, so to ocitno že pozabili. Izgovor, da je Köln tisti, ki Novakovica placuje, s katerim je preko medijev NZS še enkrat vec napadel že omenjeni Meier, je naravnost pateticen. Da bo moral Novakovic premisliti o svojih prioritetah, pa še bolj. Vse bolj se mi zdi, da želijo pri Kölnu krivdo za svojo ocitno napako pri izbiri novega trenerja in popolnoma zgrešenih nakupih med poletnim prestopnim rokom, ki so prinesli slabe rezultate na zacetku letošnje sezone, zvaliti na nic krivega Novakovica. Nova je torej kriv, ker kljub poškodbi ne igra in ne zabija golov. Kakšen absurd! Cesa bi potem lahko obtožili Lukasa Podolskega, ki je le še senca nekdaj odlicnega napadalca, za katerega je Köln Bayernu placal kar deset milijonov evrov? Preprican sem, da se Novakovic ne bo uklonil pritiskom svojih delodajalcev. FIFA je na njegovi strani. Tako kot tudi razum, ki pravi, da Novakovic sploh nicesar ne pocne narobe. Igranje za reprezentanco je njegova 'državljanska dolžnost' in hkrati privilegij, ki se mu v tem trenutku nedvomno naš najboljši napadalec ne namerava odpovedati. Lepo je vedeti, da mu NZS in Matjaž Kek, ki najboljšega napadalca na kljucnih tekmah tega kvalifikacijskega ciklusa še kako potrebuje, pri tem trdno stojita ob strani.


Milivoje Novakovic je pokleknil pred poškodbo, pred Kölnom ne bo.

 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Nogometaši so na ameriški celini, tako na južnem, severnem kot tudi v srednjem delu, veliki zvezdniki in Mehika ni nobena izjema. Tisti, ki gole z...

Ekskluzivno: Igor Budan
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje