Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 7 julij 2020
Ce smo že v Zahovicu imeli igralca vrhunskega formata, pa to seveda ne drži za nekatere druge. Res mi ni jasno, kako in s kom zdaj lahko polemizira na primer Pavlin. Ej, halo? Je pozabil, da je odlicno pogodbo podpisal prav zaradi "Zavrlove reprezentance".Nekateri igralci, zdaj že upokojeni, bi morali Rudiju Zavrlu postaviti spomenik.
Srecko Katanec
10. september 2009
 NATISNI
Kek je pometel z ocitki
Miran Zore (foto: SPS)

Slovenska nogometna reprezentanca je v Mariboru odigrala svojo najboljšo tekmo teh kvalifikacij. Matjaž Kek dozoreva v vlogi selektorja.

Lahko smo zadovoljni. Dobili smo želeno. Slovenska nogometna reprezentanca je v sredo, na precej lažji nacin od pricakovanj, dobesedno razbila Poljsko. 40 milijonski narod, ki te dni sicer najbolj uživa v evropskem košarkarskem prvenstvu, vendar vsekakor skrbno spremlja tudi nogometno reprezentanco, je padel na kolena pod mecem dveh milijonov Slovencev. To je bila tekma za biti ali ne biti, tako za Slovenijo kot tudi za Poljsko, toda že po uvodnih minutah srecanja je postalo jasno, da lahko za razglašene in povsem nemotivirane Poljake zmaga na tej tekmi ostane zgolj pobožna želja. Nobenega dvoma namrec ni bilo, da bodo prepotrebne tri tocke ostale doma. Samir Handanovic, z izjemo zadnjih minut tekme, ko je bil zmagovalec že znan, ni bil nikdar resneje ogrožen, medtem ko je imel Artur Boruc kar precej dela. Trikrat je bil nemocen. Zlatko Dedic je Poljakom tudi tokrat povzrocal obilo preglavic in jim ponovno zabil zadetek. Primorec se je še enkrat vec izkazal za izjemno hvaležnega igralca, ki ga odlikuje še vse kaj drugega kot zgolj tipicna lastnost napadalcev – nos za zadetek. Matjaž Kek je v napadu dobro združil Dedica in Novakovica, ki je bil na zacetku tekme sicer hladen, toda bolj, ko se je temperatura na igrišcu približevala vrelišcu, bolje je igral. Dobro igro je kapetan Kölna nadgradil z zadetkom. Za navdušenje gledalcev ter koncno tudi predstavnikov sedme sile pa je poskrbel Valter Birsa, ki je po "prekomandi" na krilni položaj zelo dolgo cakal na svoj prvi reprezentancni zadetek. V sredo ga je le zabil.

Zgodilo se je neizogibno. Leo Beenhakker je kar v Mariboru dobil odpoved. Razumljivo, izkušeni Nizozemec je kot selektor placal za bledo in neucinkovito igro Poljakov ter za izgubo možnosti uvrstitve na svetovno prvenstvo. Poljaki so njegovo glavo postavili na tnalo. Mi pa moramo storiti ravno obratno. Selektorja Matjaža Keka moramo pohvaliti. Spomnim se, da je Kek na zacetku svoje zgodbe na klopi Slovenije pogosto odreagiral napacno, prevec se je zanašal na pripombe "poznavalcev". Toda storil je tisto, kar je obljubljal – slovenska reprezentanca pocasi ponovno pridobiva identiteto. Z njo pa prihajajo tudi ugled in rezultati. Matjaž Kek je v zadnjem letu dni ob pomoci dobre forme nosilcev igre v reprezentanci naredil velik preskok. Iz naivnega trenerja se je prelevil v selektorja, ki dobro ve, kaj pocne. Tako kot je to vedel, ko je v sredo Valterja Birso premaknil na levi, Andraža Kirma pa na desni bok. Rezultat: Slovenija je Poljake po bocnih položajih prebijala podobno kot nemška vojska poljske konjenike na zacetku druge svetovne vojne. Zlahka! Mišo Brecko in Bojan Jokic sta odigrala reprezentancno tekmo kariere, tako kot tudi velika vecina naših fantov. Iz preplašene ekipe posameznikov, ki nikakor niso znali zaigrati skupaj in ki ji je vedno nekaj manjkalo, je Matjaž Kek naredil ekipo z zmagovalno mentaliteto, jasno postavljenimi prioritetami in sistemom igre ter do potankosti opredeljenimi nalogami. Svetovno prvenstvo, pred zacetkom kvalifikacij v glavah mnogih nedosegljiv cilj, je znova postalo realnost. Seveda, dalec od tega, da je Slovenija v sredo igrala popolno, toda po takšni predstavi na tekmi, ki smo jo morali dobiti, kakršnikoli ocitki selektorju in borbenim reprezentantom v tem trenutku pac niso na mestu.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Se kdaj sprašujete, katera so najslabša moštva v zgodovini nogometa? Dovolite, da vam ponudimo nekaj možnih odgovorov. Zacnimo z avstrijskim Union...

Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje