Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Bili smo absolutno boljši nasprotnik v polju, priigrali smo si kar nekaj priložnosti, Koper pa nam je dal tri gole brez ene prave priložnosti.
Edin Osmanovic
22. julij 2009
 NATISNI
V Celju pocil nov šiv
Klemen Kos

Slaviša Stojanovic je zdržal eno sezono, Milan Djuricic pa en mesec. Zdaj je vprašanje, koliko casa bodo negotovost in zmedo v Celju zdržali igralci.

Vecjih razlik med Celjem letos in Celjem lani ni. Resda je ob istem casu pred letom dni klub vodil Slaviša Stojanovic, klubsko vodstvo pa skorajda odkrito napovedovalo bitko za vrh, a se je že kmalu zatem izkazalo, da je to racun brez krcmarja. Agonija se je pricela že oktobra in se klavrno sklenila ob izteku redne sezone, stare težave pa še naprej ostajajo. Igralci za svoje delo niso placani oz. jim klub dolguje še nekaj plac – neuradno smo izvedeli, da so nekateri igralci sicer dobili znesek v višini dveh plac, a poplacan ni še nihce. Vodstvo Celja se še naprej izgovarja na anekse podpisane v casu delovanja Francija Pliberška in Simona Sešlarja, a z vse daljšim casovnim odmikom se hitro izgublja tudi vrednost takšnega argumenta. Klub je prodal Jureta Travnerja in Nejca Pecnika in bi moral po najbolj grobih ocenah z njima zaslužiti vsaj 500 tisoc evrov, a denarja še vedno ni na spregled. Denar sicer na klubske racune kaplja v obrokih, a podobno kaplja voda tudi na pregrete glave številnih nogometašev, ki se še vedno soocajo z eksistencnimi vprašanji. Celjskih zdrah so se že rešili Jalen Pokorn, Aleksander Šeliga, Nejc Pecnik, Jure Travner, Gregor Režonja, Aleš Puš in Janez Zavrl, na "cakalni listi" pa so še Sebastjan Gobec, Anej Lovrecic, Rok Štravs, Lisandro Sacripanti, Martin Šaric in verjetno še kdo. Vsi ti sicer trenirajo s Celjem in so trenutno na razpolago trenerju (oz. so bili), vendar bi vsakdo ob prvi priložnosti brez pomislekov zapustil Areno Petrol.

Odjeknila je novica, da klub po zgolj eni odigrani tekmi zapušca trener Milan Djuricic. 63-letni hrvaški strokovnjak je pokazal, da nima pravega potrpljenja in tega mu resda prevec niti ne gre zameriti. Uradni razlog naj bi bila premajhna prizadevnost starejših igralcev na treningu, neuradni pa, da je pri Djuricicu zamujala že prva placa. Igralci dogodka iz torkovega popoldanskega treninga po zapovedih kluba ne smejo komentirati, a nedvomno je Djuricicev odhod še dodatno poslabšal razmere. Med nekaterimi igralci je tudi cutiti strah, saj navkljub nerednemu izpolnjevanju pogodbenih obveznosti vendarle kluba ne morejo zapustiti kar na lastno iniciativo. Arbitražni postopki se vlecejo in v casih, ko je lahko igralec celo zadovoljen, da ima sploh podpisano profesionalno pogodbo, nihce ne želi prevec tvegati. Nenazadnje tudi Argentinca Šaric in Sacripanti ne, pa ceprav bi bržkone v primeru prostih rok oba lahko hitro našla novega delodajalca.

Sezona se še ni dobro zacela, v Celju pa že vre tako kot je vrelo v iztekajocih mesecih minule sezone. Ostaja le še eno vprašanje – koliko casa še?

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Življenje v Neaplju nikoli ni bilo lahko. Zgodovinsko mesto na jugu Italije, staro že vec kot 2.500 let, ki ima kar uradno nekaj manj kot milijon pre...
Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje