Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Sem ponosen, miren in prijazen. Takšni smo Slovenci!
Milivoje Novakovic
17. julij 2009
 NATISNI
Rudarji, pokažite vec poguma!
Zoran Milicev

Beograjski dopisnik Nogomanie Zoran Milicev je preprican, da je Rudar beograjski Crveni zvezdi v Velenju izkazal prevec spoštovanja.

Zoran Milicev je dopisnik Nogomanie iz:
BEOGRADARes je. Crvena zvezda je nekoc igrala velike evropske tekme z Bayernom, madridskim Realom, AC Milanom, Barcelono in drugimi velikani. Klub z Marakane je bil nekdaj evropski in svetovni prvak. Toda danes, mnogo let pozneje, v trenutku, ko je nekdanji ponos jugoslovanskega in srbskega nogometa zamenjal vodstvo kluba in prakticno celotno prvo moštvo, pa na mednarodni ravni zacenja prakticno od zacetka – z nicle. Trener Vladimir Petrovic ocitno ni mogel ali pa niti ni želel skriti strahu pred velenjskim Rudarjem, ocitno je namrec bilo, da svojemu moštvu niti malo ne zaupa. Kdo bi mu zameril, ko pa njegovo moštvo sestavljajo neizkušeni, javnosti komajda poznani nogometaši in to v trenutkih, ko Crvena zvezda dolguje vec kot 20 milijonov evrov, najboljši nogometaši – Bernard Parker, Nenad Milijaš, Mirnes Šišic in Ognjen Koroman – pa so zapustili klub.

Petrovicu se po glavi verjetno še vedno pretakajo misli na lansko katastrofo Crvene zvezde proti ciprskemu APOEL-u. Ta poraz je šel v anale Crvene zvezde, zapisan z debelimi crkami, Crvena zvezda je namrec prvic v svoji zgodovini evropsko udejstvovanje koncala tako zgodaj v mesecu juliju. S takšnim razmišljanjem je Petrovic moštvo pripravil na velenjski obracun. Marijan Pušnik s svojimi nogometaši tega žal ni znal izkoristiti. Brez potrebe so Velenjcani nasprotniku, ki je v Slovenijo prišel prvenstveno "ne izgubiti", izkazali prevec spoštovanja. Rudarji so na žalost svojih navijacev igrali pod svojimi realnimi zmožnostmi in kakovostjo ter doživeli minimalen, predvsem pa nepotreben in nezaslužen poraz z 0:1. Morda je k temu pripomogel kar Marijan Pušnik sam, ki po dobrih igrah na dveh tekmah proti Trans Narvi ekipi ni vbrizgal dodatne injekcije samozavesti in drznosti, da bi le-ta od prvega sodnikovega žvižga napadla evropskega in svetovnega prvaka, ki je na stadionu Ob jezeru tekmo zacel s kar osmimi novimi nogometaši glede na lansko sezono!

Rudar je morda zapravil najvecjo priložnost v zgodovini kluba. Slovenskim ljubiteljem nogometa bi namrec lahko dokazal, da lahko v Sloveniji na evropski ravni dostojno igrajo tudi drugi klubi, ne le Maribor in tisti iz Ljubljane. Kakorkoli že, evropske sezone za Rudar, ne glede na poraz, še ni konec. Rudar ima kakovost in se lahko brez težav zoperstavi Crveni zvezdi, pa ceprav v Beogradu. Vseeno pa obstaja velika prepreka – Delije. Navijaci Crvene zvezde bodo na povratno tekmo vsekakor prišli v velikem številu, kar bi tehtnico v tem dvoboju utegnilo prevesiti na stran Crvene zvezde. Pokleka, Golob, Cipot in še posebej obetavni Nik Omladic, katerega bi Vladimir Petrovic z veseljem videl v svojem moštvu, bodo morali zaigrati odlocneje, s precej vec poguma. Morda rezultat za Velenjcane v tem dvoboju ni (vec) prvenstvenega pomena, bi pa bilo za Rudar in njegovo prihodnost vsekakor dobrodošlo, da bi se Crveni zvezdi na Marakani zoperstavil v najboljši možni luci. Ne glede na vse Crvena zvezda še vedno velja za najvecji klub v tem delu Evrope. 

 NATISNI    
Srbi zamenjali igrišce za trening
Zvezdi ponujali milijon za poraz
Antic se je odrekel še zadnjemu
Novozelandci šokirali Srbe
Antic crtal šesterico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Championship Manager je v zgodovino zapisana kot racunalniška igra, ki je vrsto let krajšala spanec mladim in starim širom sveta. Priljubljeni CM ...

EKSKLUZIVNO: Ivica Olic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje