Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Hoteli smo kupiti igralca iz Savdske Arabije, ampak potem smo si premislili, ko smo slišali, da ljudje iz te države molijo kar petkrat dnevno. Ustrašili smo se, da ne bo imel dovolj casa za treniranje.
Don Howe
24. junij 2009
 NATISNI
Zdaj je pravi cas
Miran Zore (foto: SPS)

Etien Velikonja je najbolj vroce blago, ki ga je trenutno moc dobiti v ligi Telekom. Prihajajoce poletje bo kljucno za razvoj njegove kariere.

Ne mudi se mu, pa vendar si želi oditi. Lahko bi zapisali, da se je znašel na razpotju, vendar to ne bi odražalo dejanskega stanja, kajti Etien Velikonja pravzaprav ni v nobeni dilemi in je zatorej na pravi, dobro oznaceni poti – v tujino.  Tja se je obrnil sam, na lastno željo, podkrepljen s podporo staršev, agenta in nenazadnje svojega kluba ter oborožen z referencami, ki so pritegnile mnoge klube. Sprva so bili najbolj glasni klubi iz Francije, nato pa je zanimanje prestopilo francosko mejo in se kot epidemija gripe razširilo po Evropi.

Danes je Etien Velikonja dobro poznano ime med skavti in tudi trenerji pretežnega dela uglednejših evropskih klubov. Za klube iz najvišjega kakovostnega razreda je (sleherni) 'slovenskega naroda sin' bržkone prekratek, tisti malo manjši klubi pa okrepitve išcejo prav v nogometaših takšnega tipa – mlade, manj znane in zato cenejše, a hkrati kakovostne. In prav v sredinah, ki ne premorejo mastno placanih zvezdnikov lahko Velikonja išce svojo priložnost za uveljavitev na mednarodni sceni, pa cetudi to pomeni, da se mu ne bo izpolnila želja in ne bo prestopil v svoj sanjski klub. Za nekoga tako mladega iz nogometno majhne Slovenije zna biti sanjarjenje o Arsenalu, Barceloni, Bayernu in ostalih velikanih celo pogubno in je bilo v preteklosti že veckrat dokazano. No, pa saj Velikonja ni sanjac, še vec, za svoja leta je, kar se tega tice, neverjetno zrel. Mora pa biti previden, da ne bo šel po poti Andraža Kirma, ki je najugodnejši trenutek za odhod v tujino že zamudil.

Za Etiena je najugodnejše obdobje za odhod to poletje. Je namrec prvi strelec lige Telekom, je še mlad in prakticno trka na vrata clanske reprezentance. Nic ne bi bilo seveda narobe, ce bi še nekaj casa prispeval k dvigu kakovosti v bledi ligi Telekom, vendar zanj osebno to ne bi bil nikakršen napredek. S tega vidika tudi odškodnina, ki jo zanj v dogovoru z igralcem samim zahteva HiT Gorica in ki znaša 1,5 milijona evrov ni pretirana. Tako nizka je zgolj zato, ker je Velikonja, ceprav je eden najvecjih talentov pri nas, Slovenec in prihaja iz slovenske lige (Mario Mandžukic, najboljši strelec 1. HNL, je denimo vreden kar petkrat vec). Morda zahtevani znesek odganja nekatere klube, vendar resnih, tistih, ki Velikonjo resnicno vidijo kot potencialno okrepitev in ne zgolj kot nekoga, ki ga bodo izkoristili oziroma skušali cimprej preprodati, zagotovo ne bo odgnal. "Odlocil se bom sam, ce bom odšel in tudi kam bom odšel," pravi Velikonja, ki se je po krajšem oddihu že pridružil soigralcem pri HiT Gorici na pripravah v Moravskih Toplicah. Z zainteresiranimi klubi se medtem pogaja njegov agent, ki bi imel lažje delo, ce bi bila dogovorjena odškodnina nekoliko nižja, doslej so maksimalne ponudbe namrec dosegle le številko 1,2 milijona. Ce ne bo popušcanja, tako na strani ponudnikov kot tudi povpraševalcev, se nemara lahko zgodi celo, da bo Velikonja še nekaj casa ostal v Novi Gorici, toda vprašanje je, kaj bi to pomenilo za njegovo kariero, ki je v današnji fazi izjemno ranljiva. Bojim se, da nic dobrega, podobno kot denimo Andražu Kirmu pred njim.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Si predstavljate, kakšen šok bi doživeli navijaci Domžal, ce bi njihov klub zgolj sezono po osvojitvi naslova prvaka izpadel iz elitnega razreda tekm...
Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje