Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 7 julij 2020
Povedal sem ji, da me cakata tekmi, toda o tem ni želela niti slišati! Rekla mi je, da sta obe zgolj prijateljskega znacaja in da ji moram pomagati pri selitvi.
Alex Ferguson
12. februar 2009
 NATISNI
Obramba ostaja naša šibka tocka
Miran Zore (foto: Danijel Matijaško)

Prijateljska tekma z Belgijo je ponovno opozorila na kronicni pomanjkljivosti slovenske reprezentance - zmedo v obrambi in neucinkovitost v napadu.

Lahko verjamemo, da se je zgodilo zaradi tega, ker Slovenije ne poznajo, lahko verjamemo, da se je zgodilo pomotoma. Niti ni pomembno. Zgodilo se je. Kaj smo slišali pred zacetkom uradne prijateljske tekme med Belgijo in Slovenijo, ne vedo niti Belgijci sami, zagotovo pa to ni bila naša Zdravljica. Hud moralni udarec za Slovenijo (8. februarja smo praznovali kulturni praznik), polnopravno clanico Evropske Unije in že 18 let samostojno državo, ki se tako rada pohvali, da je lansko leto predsedovala Svetu EU. Še hujši pa zaradi tega, ker je Slovenija leta 2000 igrala na Evropskem prvenstvu, ki ga je skupaj z Nizozemsko gostila prav Belgija. Igrali smo v Charleroiu in to zelo dobro - skorajda smo premagali Jugoslavijo. Belgijci bi nas potemtakem morali poznati, zato je tudi prav, da je naša klop protestirala pri organizatorju tekme, ki je Zdravljico predvajal pred zacetkom drugega polcasa. Prepozno, vendar vseeno bolje kot nikoli.

Lagal bi, ce bi dejal, da so vtisi s prijateljske tekme Belgija - Slovenija pozitivni. Zmešnjave s slovensko himno, za kar preprosto ne moremo najti opravicila, vsaj ne, ce gre za tekmo pod okriljem FIFA, za to ne moremo kriviti, bila je namrec zgolj eden od dejavnikov, ki so Slovenijo pripeljali do novega poraza. Na koncu je bilo 2:0. Oba zadetka sta padla izkljucno zaradi napak naših branilcev, nikakor pa nista bila plod skrbno nacrtovanih akcij. Lahko pa bi bilo povsem drugace, ce se recimo ne bi ponavljale individualne napake v naši obrambni vrsti, ali pa bi bili v zakljucku akcij naši ofenzivno usmerjeni nogometaši ucinkovitejši. Ce nas v prvem polcasu ni bilo nikjer oziroma smo igrali pasivno (razen poizkusa Korena v prvi minuti tekme nismo ogrozili belgijskih vrat), tega nikakor ne moremo reci za igro v drugem polcasu, ki je bila precej boljša. Manjkali so le zadetki. Žal pa je preizkušnja v Genku ponovno izpostavila težave Slovenije v obrambi. Propustna vezna linija je našim branilcem dodatno oteževala delo in Samir Handanovic je klonil. V drugem polcasu pa še enkrat. Obakrat nam je zadetek zabil branilec (!) Daniel van Buyten.


Matjaž Kek je poizkušal z nekaj novostmi, vendar brez vidnega uspeha.

Selektor Matjaž Kek je na tej tekmi le delno eksperimentiral. Kirma in Ilica tokrat ni vpoklical, Šišica je pustil na klopi, v napadu je ob Novakovicu zaigral Ljubijankic, priložnost pa ponudil vse boljšemu Stevanovicu in Birsi. Brez vidnega uspeha. Kakor koli že, najbolj lahko obžalujemo neigranje Dominica Maroha  - nemškega Slovenca, ki uspešno brca za Nürnberg. Pricakovani debi v dresu domovine svojih staršev mu je menda preprecila poškodba. Ce zakljucimo: Prijateljska tekma z Belgijo za slovensko reprezentanco ni prinesla silnih novosti. Še vec. Opozorila je na nekatere kronicne pomanjkljivosti, za katere Matjaž Kek že dolgo išce ustrezne rešitve. Zaenkrat jih še ni našel. Pomembno pa je, da so se naši fantje po nekaj mesecih ponovno zbrali in zaigrali skupaj, pomembno je, da nimajo vecjih težav s poškodbami in da so si vecinoma našli klube v katerih bodo redno igrali. Zdaj so pred nami boji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Težje bo kot je bilo lansko leto. Marcevski obracun s Ceško, ki bo odigran v Mariboru, bo pravi indikator realnega dosega slovenske nogometne reprezentance. Cehi so mocnejši kot so bili lani, prav tako Severni Irci, s katerimi igramo 1. aprila v Belfastu. Smo mocnejši tudi mi? V tem trenutku zagotovo ne...

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Bi radi obogateli, pa nimate smisla za posel? Nic hudega! Še vedno vam preostane to, da se dokopljete do zgodovinskega kosa "opreme" nekdanjih nogome...
Auf Wiedersehen, veliki Kahn!
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje