Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Pred dvobojem s Paragvajem smo si vsi v angleški reprezentanci stisnili roke. Pri madridskem Realu pa se pred tekmami poljubimo. Ko je na prijateljskem dvoboju proti Jamajki Aaron Lennon cakal, da me zamenja, sem se že nagnil k njemu, da bi ga poljubil, potem pa sem pomislil in si rekel, David, raje ne.
David Beckham
7. junij 2006
 NATISNI
Köln
Klemen Kos

Cetrto najvecje nemško mesto je ostalo praznih rok na svetovnem prvenstvu leta 1974, letos pa bo mesto ob Renu naposled prišlo tudi na svoj racun.

WORLD CUP STADION KöLN

(kapaciteta: 46.120 sedežev)

Eno najpomembnejših nemških in evropskih trgovskih središc bo letos v polnem blišcu pricakalo najboljše reprezentance sveta, na osrednjem kolnskem stadionu pa bodo gledalci videli pet tekem (4 v skupinskem delu in 1 v osmini finala). Prenovljeni kolnski stadion je zrasel na »okopih« nekdanjega stadiona Mungersdorfer, rekonstrukcija le-tega pa je stala kar 119 milijonov evrov. Nov stadion bo namenjen izkljucno za nogometne namene, prvi sedeži pa bodo po angleškem vzoru od igrišca samega oddaljeni le piclih osem metrov. Stadion se lahko pohvali z izvirnim videzom, katerega dopolnjujejo štirje mogocni reflektorji, ki hkrati služijo tudi kot nosilci za streho

Koln na SP 1974 ni bil med gostitelji prvenstva, tokrat pa je eno najstarejših nemških mest prišlo na svoj racun in bo skupaj z Dortmundom in Gelsenkirchnom naslednji mesec dni predstavljalo najbogatejšo nemško regijo. Koln po letošnji sezoni ne bo imel vec prvoligaša v Bundesligi, zagotovo pa se bo v naslednji sezoni FC Koln lahko pohvalil z objektom, na katerega bi bili ponosni še pri tako prestižnih klubih. Koln je na Mungersdorfer stadionu med drugim gostil glasbeno skupino Rolling Stones in papeža Benedikta XVI, v junijskih dneh (julija na kolnskem stadionu ne bo nobene tekme) pa bo to univerzitetno mesto gostilo še en nepozaben festival.

Tekme na FIFA World Cup Stadion Köln:

11. junij, 21.00: Angola - Portugalska (skupina D)
17. junij, 18.00: Ceška - Gana (skupina E)
20. junij, 21.00: Švedska - Anglija (skupina B)
23. junij, 21.00: Togo - Francija (skupina G)
26. junij, 21.00: osmina finala, (prvi v skupini G - drugi v skupini H)

 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Poškodbe so sestavni del nogometa in ni ga vrhunskega igralca, ki se ne bi vsaj enkrat znašel na stranskem tiru. Najvec poškodb se zgodi med igran...

Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje