Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Pred dvobojem s Paragvajem smo si vsi v angleški reprezentanci stisnili roke. Pri madridskem Realu pa se pred tekmami poljubimo. Ko je na prijateljskem dvoboju proti Jamajki Aaron Lennon cakal, da me zamenja, sem se že nagnil k njemu, da bi ga poljubil, potem pa sem pomislil in si rekel, David, raje ne.
David Beckham
6. junij 2006
 NATISNI
Nürnberg
Klemen Kos
Mesto, kjer se je davnega leta 1946 z nürnberškim procesom dokoncno koncala era nacizma, bo na Franken-Stadionu gostilo najboljše.
 
FRANKEN-STADION
(kapaciteta: 41.926 sedežev)
 
Osrednji štadion v Nürnbergu je v svoji malo manj kot 80-letni zgodovini tik pred pricetkom svetovnega prvenstva doživel že svojo cetrto posodobitev. Franken-Stadion bo skupaj z Allianz Areno predstavljal bavarsko deželo, poleg berlinskega in stutgartskega štadiona pa je osrednji objekt v Nürnbergu edini, ki bo v sklopu štadiona vseboval tudi (nepriljubljeno) atletsko stezo. Rekonstrukcija štadiona je bavarsko deželno vlado in mesto Nürnberg stala 56 milijonov evrov, gradbena dela pa so bila zakljucena že aprila leta 2005. Lani sta se v konfederacijskem pokalu na otvoritveni tekmi pomerili reprezentanci Nemcije in Argentine, letos pa bo Franken-Stadion gostil štiri srecanja skupinskega dela ter eno tekmo osmine finala. Štadion se lahko pohvali s svojo ekološko osvešcenostjo, saj so pri konstrukciji zgradili domiseln nacin namakanja, pri cemer bodo za potrebe štadiona uporabili kar zbiralnik deževnice. Prenovljena je tudi celotna spodnja etaža, ki je bila preurejena v 300m2 velik prostor za potrebe medijev, zgrajena pa je bila tudi velicastna VIP loža, ki se bohoti kar na treh etažah. Po izteku svetovnega prvenstva bo štadion uporabljal nemški prvoligaš FC Nürnberg.
 
Tekme na Franken-Stadionu: 
 
11. junij, 18.00: Mehika - Iran (skupina D)
15. junij, 18.00: Anglija - Trinidad in Tobago (skupina B)
18. junij, 15.00: Japonska - Hrvaška (skupina F)
22. junij, 16.00: Gana - ZDA (skupina E)
25. junij, 21.00: osmina finala (prvi iz skupine D - drugi iz skupine C)
 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Ce mislite, da je delo nogometnega sodnika enostavno, se še kako motite. V preteklosti smo že porocali, kako so morali bežati pred pobesnelimi navija...
Vsi želijo biti David Healy
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje