Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 20 oktober 2019
Nogomet je pokvarila tudi televizija. Gledamo tako dober nogomet po Evropi, potem pa prihajaš na naše tekme, kjer ni publike in se nikomur ne da teci. Ne vem, ali bodo nogometaši zaceli dobro igrati, da bo publika prihajala, ali bo publika prva prišla. To je tako, kot tista: ali je bilo prej jajce ali je bila kura. Nekdo mora zaceti. Vendar mora biti vedno borba do zadnjega atoma.
Brane Oblak
5. junij 2006
 NATISNI
Dortmund
Nejc Marcen
Nogometni objekt z znamenitim imenom Westfalenstadion sodi za najbolj obiskano klubsko prizorišce tako v Nemciji kot tudi v Evropi.

SIGNAL IDUNA PARK
(kapaciteta: 60.285)

Dortumndski štadion, sicer bolj znan pod imenom Westfalenstadion, bo na bližajocem prvenstvu gostil šest tekem. Štadion prvoligaše Borussie, ki od minulega leta nosi ime Signal Iduna Park, bo za potrebe mondiala sprejel 60.285 nogometnih navdušencev. Sicer je ta objekt naslednik legendarnega Rote Erde Stadiona, ki je svoje zlate case doživel v šestdesetih letih. Potem ko stari objekt ni bil prizorišce tekem na SP leta 1974, so se v Dortumundu odlocili zgraditi nov objekt (med gradnjo so se morali znebiti kar 34 bomb iz druge svetovne vojne), na katerem bodo lahko 32 let kasneje uživali v predstavah najboljši reprezentanc sveta. Za prenovo so porabili nekaj vec kot 45 milijonov evrov, kot zanimivost pa povejmo, da je imela Borussia na domacih tekmah v povprecju kar 77.000 gledalcev, kar je tako nemški kot evropski rekord. Zaradi varnostnih razlogov bo kapaciteta med SP precej manjša.

Tekme v Signal Iduna Parku:

10. junij, 18.00: Trinidad in Tobago - Švedska (skupina B)
14. junij, 21.00: Nemcija - Poljska (skupina A)
19. junij, 15.00: Togo - Švica (skupina G)
22. junij, 21.00: Japonska - Brazilija (skupina F)
27. junij, 17.00: drugi krog (1. iz skupine F - 2. iz skupine E)
04. julij,  21.00: polfinale
 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Prvi nogometni klub na svetu je bil ustanovljen leta 1857, natancneje 24. oktobra tistega leta, ko sta odvetnik Nathaniel Creswick in trgovec z vinom...
Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje