Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ko sem v drugem krogu proti Gorici dobil priložnost, sem jo zagrabil z obema rokama. Nisem se obotavljal, treme ni bilo. Rekel sem si, da je to tekma, kot je vsaka druga. Tudi takratni trener Branko Oblak mi je rekel, naj branim, kakor znam. 'Ce boš naredil napako, bodo krivi drugi,' mi je takrat dejal in mi vlil samozavesti.
Jan Oblak
5. junij 2006
 NATISNI
Dortmund
Nejc Marcen
Nogometni objekt z znamenitim imenom Westfalenstadion sodi za najbolj obiskano klubsko prizorišce tako v Nemciji kot tudi v Evropi.

SIGNAL IDUNA PARK
(kapaciteta: 60.285)

Dortumndski štadion, sicer bolj znan pod imenom Westfalenstadion, bo na bližajocem prvenstvu gostil šest tekem. Štadion prvoligaše Borussie, ki od minulega leta nosi ime Signal Iduna Park, bo za potrebe mondiala sprejel 60.285 nogometnih navdušencev. Sicer je ta objekt naslednik legendarnega Rote Erde Stadiona, ki je svoje zlate case doživel v šestdesetih letih. Potem ko stari objekt ni bil prizorišce tekem na SP leta 1974, so se v Dortumundu odlocili zgraditi nov objekt (med gradnjo so se morali znebiti kar 34 bomb iz druge svetovne vojne), na katerem bodo lahko 32 let kasneje uživali v predstavah najboljši reprezentanc sveta. Za prenovo so porabili nekaj vec kot 45 milijonov evrov, kot zanimivost pa povejmo, da je imela Borussia na domacih tekmah v povprecju kar 77.000 gledalcev, kar je tako nemški kot evropski rekord. Zaradi varnostnih razlogov bo kapaciteta med SP precej manjša.

Tekme v Signal Iduna Parku:

10. junij, 18.00: Trinidad in Tobago - Švedska (skupina B)
14. junij, 21.00: Nemcija - Poljska (skupina A)
19. junij, 15.00: Togo - Švica (skupina G)
22. junij, 21.00: Japonska - Brazilija (skupina F)
27. junij, 17.00: drugi krog (1. iz skupine F - 2. iz skupine E)
04. julij,  21.00: polfinale
 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Ce boste še kdaj v družbi nekoga, ki bo trdil, da je slovenski nogomet slab zaradi tega, ker je obisk katastrofalen, mu v odgovor ponudite Ali ste...

Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje