Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 9 avgust 2020
Ob prebiranju današnjega casopisa sem v športnem dnevniku prebral kolumno nekega drugorazrednega novinarja, ki navaja laži kot dejstva, saj je njegov domet bistveno bolj okrnjen, kot si predstavlja sam, njegova profesionalnost pa na nivoju gostilniških debat, ki je zapisana v lektorirani pol kolumni, za katero je verjetno potreboval še tri sodelavce, da jo je sestavil.
Joc Pececnik
8. januar 2007
 NATISNI
Blatter se je opravicil Italijanom
Jure Bohoric (foto: Tomaž Bratun)

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter je priznal, da je na svetovnem prvenstvu po finalni tekmi storil napako in krivico prvakom Italijanom.

Spomin na zadnje svetovno prvenstvo pocasi bledi, le v Italiji seveda še zelo dobro vedo, kaj se je dogajalo lani poleti v Nemciji. Kako tudi ne, ko pa so Azzurri v velikem finalu premagali Francijo. Slavje je bilo nepozabno, nekoliko ga je pokvaril le Sepp Blatter. Predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) namrec ni želel podeliti pokala italijanskemu kapetanu Fabiu Cannavaru - se je pa sedaj koncno le opravicil za to svoje nešportno dejanje. "Zgodovina bo povedala, da je bila napaka, ker predsednik FIFA ni podelil Italiji osvojene nagrade in s tem se strinjam. Priznam, da sem storil napako, ki pa je bila zgolj posledica tega, da nisem želel biti izžvižgan s strani navijacev. Italijanskim nogometnim funkcionarjem sem se že opravicil za svoje dejanje," je v Rimu, kjer bodo priredili ceremonijo v cast zmagoviti reprezentanci in selektorju Marcellu Lippiju, povedal Blatter ter nadaljeval: "Italija si je zaslužila zmago na svetovnem prvenstvu. Azzurri so bili v Nemciji v težkem položaju, a so kljub temu dobro odreagirali in prikazali odlicen nogomet. Moje besede za avstralsko televizijo (ko je izjavil, da se je Italija nezasluženo uvrstila v cetrtfinale, op.a.) je javnost narobe razumela oziroma so jih ostali mediji narobe povzeli. Potrebno je le poslušati posnetek in vse bo jasno. Bom rekel kaj na temo incidenta med Zidanom in Materazzijem? Tukaj sem, da se sestanem z Azzurri in jim cestitam, preprican pa sem, da bosta nogometaša nekoc zakopala bojno sekiro."

 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Stan Collymore je nekdanji angleški nogometaš, ki je v svoji karieri dosegel precej manj, kot so napovedovali strokovnjaki. Danes 36-letni upokojeni ...
Ekskluzivno: Stevan Jovetic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje