Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Želel sem imeti satelitsko televizijo in internet. Tukaj stvari še zdalec niso tako preproste kot v Franciji. Ne moreš iti v trgovino in pricakovati, da bo naslednji dan vse inštalirano. Na koncu sem moral gledati DVD-je v anglešcini.
Florent Malouda
13. julij 2006
 NATISNI
Donadoni novi selektor Italije
Matej Pate

Na sedežu Italijanske nogometne zveze so danes imenovali naslednika Marcella Lippija na klopi selektorja italijanske reprezentance. Azzurre bo vodil Roberto Donadoni.

Italija je v nedeljo z zmago nad Francijo po enajstmetrovkah v Berlinu prišla do cetrtega naslova svetovnega prvaka. Za uspeh je bil prav gotovo najbolj zaslužen selektor Marcello Lippi, ki pa si je po zmagi vzel dva dni za razmislek in vceraj sporocil, da se poslavlja od mesta prvega moža strokovnega štaba Squadre azzurre. Na Italijanski nogometni zvezi niso zapravljali casa in že v cetrtek imenovali novega selektorja. Odslej bo naše zahodne sosede vodil nekoc odlicni igralec reprezentance in Milana, Roberto Donadoni. ''Roberto Donadoni je novi selektor. Uradno ga bomo predstavili prihodnji torek,'' je na današnji novinarski konferenci sporocil predsednik FIGC Antonello Valentini. Prvo tekmo bo igral 16. avgusta, ko se bo Italija v prijateljski tekmi pomerila proti Hrvaški.

Kdo je Roberto Donadoni?
Roberto Donadoni je bil v casu igralske kariere eden kljucnih italijanskega nogometa. Bil je vezist, ki se ni preveckrat vpisal med strelce in imel bolj defenzivne naloge. Pot profesionalnega nogometaša je zacel leta 1982 v Atalanti. Leta 1986 je prestopil v Milan, s katerim je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Petkrat je zmagal v državnem prvenstvu, bil trikrat evropski prvak, osvojil pa še dva evropska in Medcelinski pokal. Leta 1996 se je preselil Cez lužo in okrepil MetroStars, katerega clan je bil zgolj eno sezono. Leta 1997 se je vrnil v Milan, s katerim je osvojil še šesti naslov italijanskega prvaka, nato pa kariero zakljucil v Al-Ittihadu v Savdski Arabiji. Z reprezentanco, v dresu katere je v 63 nastopih dosegel 5 golov, je nastopil na svetovnem prvenstvu leta 1990 in 1994, ko je osvojil bron in srebro. Na dosedanji trenerski poti vodil cetrtoligaša Lecco (2001/02), Livorno (2002/03) in Genoo (2003/04), nato pa se leta 2005 za pol sezone spet vrnil v Livorno, s katerim je bil na polovici sezone na visokem šestem mestu, a se po sporu s predsednikom kluba Aldom Spinellijem odlocil, da spet zapusti klub.

 

 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Življenje v Neaplju nikoli ni bilo lahko. Zgodovinsko mesto na jugu Italije, staro že vec kot 2.500 let, ki ima kar uradno nekaj manj kot milijon pre...
Eric The King
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje