Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 9 avgust 2020
Jermain Defoe je res pomemben del moje ekipe. Ne bi ga zamenjal niti za mis sveta. On bi sicer mene najbrž zamenjal za mis sveta.
Martin Jol
12. julij 2006
 NATISNI
Loew tudi uradno
Matej Pate (foto: Getty Images)

Danes dopoldne je z mesta nemškega selektorja odstopil Jürgen Klinsmann. Na Nemški nogometni zvezi (DFB) so že potrdili, da je novi selektor Joachim Loew.

Jürgen Klinsmann, ki je na svetovnem prvenstvu osvojil bron in s pomlajeno reprezentanco navdušil z napadalno in agresivno igro, je danes Nemcijo spravil v jok in naznanil, da odstopa s svojega položaja. Na Nemški nogometni zvezi (DFB) so nekaj ur za odstopno izjavo Klinsija razkrili ime novega selektorja. Enainštiridesetletnega nekoc odlicnega napadalca bo zamenjal dosedanji pomocnik Joachim Loew. Šestinštiridesetletni trener svetovni javnosti ni najbolj znan. Trenersko pot je zacel v Švici (FC Frauenfeld) leta 1994, že naslednje leto se je vrnil v Nemcijo in bil sprva pomocnik trenerja pri prvoligašu Stuttgartu. Klub iz mesta Mercedesa je nato naslednji dve leti vodil kot glavni trener. Preden je leta 2004 postal pomocnik selektorja nemške reprezentance, je zamenjal še nekaj klubov v Turciji (Fenerbahce, Adanaspor), Avstriji (Tirol, Austria Dunaj) in Nemciji (Karlsruher SC).

 NATISNI    
Izbral je družinsko življenje
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Jose Alberto Batista Gonzalez je upokojeni nogometaš iz Urugvaja, ki bo verjetno še nekaj casa ostal zapisan v zgodovino nogometa. Težko je namrec...

Z nogometom je kot z novinarji
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje