Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 25 julij 2021
Ne vem, kaj naj mu zaželim, saj ima že vse, kar je hotel. Zdrav je, kajne? Torej naj ostane zdrav še naprej.
Sebastjan Cimerotic
12. julij 2006
 NATISNI
Izbral je družinsko življenje
Matej Pate (foto: Tomaž Bratun)

Jürgen Klinsmann je na današnji novinarski konferenci v Frankfurtu razkril, zakaj je odstopil s položaja selektorja nemške reprezentance. Predvsem zaradi družine.

''Bila je vse prej kot lahka odlocitev, a odlocil sem se, da ne bom vec nemški selektor,'' je danes, zadržujoc solze, na novinarski konferenci v Frankfurtu dejal Jürgen Klinsmann, ki se je v zadnjih mesecih sprehodil po poti 'od junaka do bedaka'. Še pred meseci je bil v rodni državi zelo nepriljubljen, zdaj, ko je z Elfom na svetovnem prvenstvu navdušil in osvojil bron, pa je narodni heroj. Cela Nemcija je legendarnega strelca rotila, naj ostane na položaju selektorja, a se je dolocil drugace. Zakaj? ''Obstaja vec razlogov, za takšno odlocitev. Prvi je družina, saj se želim vrniti v mirno družinsko življenje. Drugi razlog je ta, da sem v zadnjih dveh letih izgubil veliko moci in potrebujem oddih. V tem trenutku se ne pocutim sposobnega nadaljevati delo. V naslednjih šestih mesecih bom zgolj pocival. Privošcil si bom lenarjenje in uživanje. Rad bi se zahvalil vsem, s katerimi sem sodeloval in jim sporocil, da mi je bilo v cast. Preživel sem dve prelepi leti,'' je razložil strelec 47 zadetkov v 108 nastopih za Elf, s katerim je leta 1990 osvojil naslov svetovnega, leta 1996 pa naslov evropskega prvaka. Novi nemški selektor naj bi bil zdajšnji pomocnik Joachim Loew.

 NATISNI    
Klinsmann zapušca Elf
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Z legendarnim angleškim nogometašem Paulom Gascoigonom so povezane številne zanimive zgodbice, ena od teh pa sega tudi v leto 1988, ko je Gascoigne s...
Gretna - prehitro koncane sanje
Nogomanija d.o.o. © 2021 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje