Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Bramall Lane je duša angleškega nogometa. Navijaci so velicastni, ko vzklikajo Fuck off, Mourinho.
Jose Mourinho
12. julij 2006
 NATISNI
Lippi je odstopil
Matej Pate (foto: Getty Images)
Kot je bilo za pricakovati, je Marcello Lippi danes odstopil s položaja italijanskega selektorja, so sporocili s sedeža Italijanske nogometne zveze.

Potem, ko je s položaja selektorja nemške reprezentance odstopil Jürgen Klinsmann, ki je na svetovnem prvenstvu osvojil bron, se je za podoben korak danes odlocil še en selektor, ki je bil v Nemciji zelo uspešen. Marcello Lippi, ki je z Italijo osvojil naslov prvaka. ''Po koncu obdobja, ki si ga bom zapomnil za vse case, sem zakljucil, da je dovolj. Rad bi se zahvalil cudovitim igralcem, ljudem za zvezi in vsem preostalim, s katerimi smo skupaj dosegli velik uspeh,'' je v uradnem sporocilu zapisal 58-letni trener, ki ni sprejel ponujene nove dveletne pogodbe. Nekdanji trener torinskega Juventusa je na klop naših zahodnih sosedov sedel po evropskem prvenstvu leta 2004, ko je nasledil Giovannija Trapattonija. Na klopi Italije je sedel na 29 tekmah in zabeležil 18 zmag, 9 remijev ter zgolj 2 poraza. Prvega ob debiju, ko je proti Islandiji na prijateljski tekmi izgubil z 0:2, drugega pa proti Sloveniji v Celju, ko je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo izgubil z 0:1. Za novega selektorja Azzurrov je kar nekaj kandidatov, omenja pa se predvsem Alberta Zaccheronija, Claudia Gentileja in Gianluca Viallija.

 NATISNI    
Klinsmann zapušca Elf
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nogomet nemalokrat poskrbi za nenavadne in nepredvidljive situacije, ko ljudje v trenutku evforije malce pozabijo na svoje opravke. Zadeva je še pose...
Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje