Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Zidar je imel neko karizmo, ko je v casu komunizma kot policaj – takrat je policija vodila nogomet – vodil Olimpijo. Bil je tudi direktor velike firme, v kateri je bilo zaposlenih 3000 Bosancev in je v bistvu prišel na Olimpijo zato, da so lahko ti, ki so delali pri njem, hodili na tekme.
Branko Oblak
12. julij 2006
 NATISNI
Bo Zizou ob nagrado?
Matej Pate (foto: Getty Images)

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter je razkril, da bi Zinedine Zidane utegnil ostati brez lovorike za najboljšega igralca svetovnega prvenstva v Nemciji.

V nedeljo se je zgodil incident, o katerem se bo še dolgo razpredalo. V finalu svetovnega prvenstva v Berlinu med Italijo in Francijo je pri izidu 1:1 v 110. minuti Zinedine Zidane, ki je igral zadnjo tekmo kariere, ocitno verbalno izzvan, napadel Marca Materazzija in italijanskega branilca udaril z glavo. Po koncu tekme, ki so jo Azzurri dobili po streljanju enajstmetrovk s 6:4, je bil za najboljšega igralca celotnega turnirja kljub nešportni potezi, zaradi katere je bil izkljucen, izbran Zizou, a bi utegnil naknadno ostati brez prestižne lovorike. ''Fifa ni izbrala najboljšega igralca turnirja, pac pa so to storili novinarji. Fifa ni imela pri tem nobenih pristojnosti. Drugace pa je pri morebitnem naknadnem odvzemu lovorike. Preiskali bomo dogodek in prav lahko se zgodi, da bo Zidane po koncu preiskave ostal brez priznanja. Ce bomo ugotovili, da je strogo kršil pravila etike, bo ostal brez nagrade,'' je v intervjuju za italijansko La Repubblico 'zagrozil' predsednik Fife Sepp Blatter in nekaj besed namenil incidentu 34-letnega francoskega virtuoza. ''Bil sem zelo šokiran, ko sem videl, kaj se je zgodilo. Dobro ga poznam in vem, da je dober clovek, zato sem bil še toliko bolj presenecen,'' je dejal 70-letni Švicar.

Najboljšega igralca turnirja so izbrali novinarji, ki so morali glasovnice oddati do nedelje do polnoci, a jih je veliko to storilo že pred zacetkom finalne tekme.

 NATISNI    
FIFA bo raziskala
Arsenal lovi Pjanica
Santini bo pomocnik
Briand bo zabijal za Lyon
Desailly ne verjame v rojake
Imeli so ga za opico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Legendarni britanski trener Ron Atkinson se je moral pred casom javno opraviciti, ker je v neposrednem televizijskem prenosu Marcela Desaillyja oznac...
Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje