Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 3 julij 2020
Ce bi moral uporabiti samo eno besedo okrog vzdušja bi rekel: res je noro.
Ivo Milovanovic
11. julij 2006
 NATISNI
Politik je razjezil Francoze
Jure Bohoric

Kontroverzni italijanski politik Roberto Calderoli je znova udaril. Tokrat se je spravil na francosko moštvo "crncev, muslimanov ter komunistov".

Italija še vedno slavi naslov svetovnih prvakov, v Franciji pa je žalost vse bolj pomešana z jezo. Medtem ko so številni navijaci Galskih petelinov povsem prepricani, da je Marco Materazzi glavni krivec za incident, ki je vodil do izkljucitve zvezdnika Zinedina Zidana, je njihov bes še poglobil italijanski politik Roberto Calderoli. Predstavnik Severne lige je nase prvic resneje opozoril že pred kratkim, ko se je v javnosti pojavil v majici, na kateri je bila karikatura preroka Mohameda. S tem je užalil muslimane in posledicno ostal brez ministrskega položaja. Desnicar je tokrat šel še korak naprej in izjavil, da je Italija v boju za naslov prvaka premagala "moštvo, ki je v želji po rezultatu žrtvovalo svojo identiteto in bilo sestavljeno iz crncev, muslimanov ter komunistov". Francoski politiki so seveda v hipu zagnali vik in krik, casnika La Stampa in Corriere della Sera pa sta že objavila protestno pismo francoskega ambasadorja Yvesa Aubina de La Messuziera. "Francija je ponosna na moštvo, v katerem so vsi njeni sinovi, ne glede na njihove korenine oziroma versko izpoved," je zapisal ambasador in dodal, da je Calderoli užalil tudi nekatere francoske nogometaše, ki igrajo v Serie A in so v Italijo zelo priljubljeni.

 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Sedem reprezentantov Afganistana je leta 1980 po pravi odisejadi pobegnilo iz tedanje Sovjetske zveze in se nastanilo v Nemciji, kjer so kasneje priš...
Ekskluzivno: Savo Miloševic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje