Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 9 julij 2020
To je sramota za vse nas, še posebej pa zame, ki sem vas nehote prevaral.
Miroslav Blaževic
11. julij 2006
 NATISNI
Rekordna gledanost finala
Jure Bohoric (foto: Getty Images)

Francoske in italijanske televizijske postaje so zabeležile rekordno gledanost razburljive finalne tekme nogometnega svetovnega prvenstva v Nemciji.

Finalna tekma 18. svetovnega prvenstva je poskrbela za nove rekorde gledanosti na italijanskih in francoskih televizijskih postajah. S sedeža televizijske postaje RAI so sporocili, da si je tekmo na njihovem prvem programu ogledalo skoraj 24 milijonov gledalcev, ko so bile na vrsti enajstmetrovke, pa je gledanost narasla še za dodaten milijon. Podobne statistike so v javnosti spravili pri francoski komercialni postaji TF1, kjer trdijo, da je bilo med razburljivo finalno tekmo pred TV ekrani 25 milijonov ljudi - v obeh primerih si je prenos ogledalo vec kot 80 odstotkov vseh televizijskih gledalcev v tistem obdobju. Gledanost bi bila verjetno še veliko višja, ce se ne bi v obeh državah ogromno navijacev odlocilo tekmo spremljati na ulicah in trgih pred ogromnimi televizijskimi zasloni. To je tudi eden od razlogov, da je bila gledanost tekme med Francijo in Portugalsko v polfinalu na programu TF1 vecja od tiste s finalnega obracuna - ker se jih je vec odlocilo za spremljanje na prostem.

 NATISNI    
Vrnitev prvakov sveta
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V novi sezoni pokala Libertadores se bo za najprestižnejšo južnoameriško klubsko lovoriko boril tudi Colo Colo, ki je nedolgo nazaj osvojil svoj 26. ...
Anglež je v Angliji manjšina
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje