Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Erminu Rakovicu je narava dala vse, levo, desno nogo, hitrost, sicer je majhen, a je dober tudi z glavo. Vse ima, a je špekulant in lenuh. To na zahodu nima možnosti, razen v Sloveniji, kjer se špekulante podpira.
Franci Božic
26. junij 2006
 NATISNI
Se obeta prva senzacija?
Klemen Kos (foto: Getty Images)

Favorizirani Italijani bodo v Kaiserslauternu skušali ustaviti Avstralce, ki pod vodstvom Guusa Hiddinka še naprej presenecajo in obljubljajo Italijanom trd boj.

- Osmina finala:

ITALIJA - AVSTRALIJA (1.45, 4.20, 8.00)
Štadion Fritz Walter v Kaiserslauternu ob 17. uri
 
Azzurri bodo imeli drevi v Kaiserslauternu vlogo nespornega favorita, vendarle pa še zdalec ne gre povsem odpisati borbenih Avstralcev, pri katerih se glavni adut skriva kar na klopi v obliki trenerja Guusa Hiddinka. Hiddinkova odisejada na celu »socceroos« že mocno spominja na uspehe, ki jih je dosegal na klopi korejske reprezentance, po odlicnih nastopih v skupini z Japonsko, Hrvaško in Brazilijo pa je morala »kanarckov« te dni na vrhuncu. Italijani so navdušili z nastopi v svoji skupini, z izjemo spodrsljaja proti reprezentanci ZDA pa so naši zahodni sosedi dokazali, da so letos ponovno iz »pravega testa«. Italijani bodo jutri zaigrali brez suspendiranega De Rossija in poškodovanega Alessandra Neste, vendar ne gre dvomiti v to, da bo selektor Lippi našel ustrezni zamenjavi za oba nogometaša. Avstralce skrbi poškodba najboljšega igralca na tekmi s Hrvaško Harryja Kewella, za katerega se še vedno ne, ali bo pripravljen za obracun z Italijani. Obe reprezentanci sta si zaenkrat le enkrat prekrižali poti, vseeno pa med njima obstaja kar nekaj zanimivih vezi. Tako denimo Grella, Bresciano (op.av – oba imata v sebi tudi italijanske korenine, kot je razvidno že iz imen) in Kalac igrajo v italijanski Serie A, po drugi strani pa je pomembno vlogo pri Italijanih pred leti igral tudi v Avstraliji rojeni Christian Vieri, kateremu avstralski »rojaki« še dandanes niso odpustili tega, da je obrnil hrbet reprezentanci iz »tam spodaj«. Italijani so v dosedanjem poteku tekmovanja delovali zelo cvrsto, »azzurre« pa je razveselil tudi na papirju precej ugoden žreb, saj bi se v primeru današnje zmage v cetrtfinalu pomerili z zmagovalcem obracuna med Ukrajino in Švico. Ce potegnemo crto – Italijani imajo na svoji strani kakovost in izkušnje, Avstralci pa starega lisjaka Hiddinka in samozavest, kar nedvomno pomeni, da se bodo morali azzurri za uvrstitev v cetrtfinale krepko potruditi. Morda pa je napocil tudi cas za prvo veliko presenecenje tega prvenstva...Izjave pred tekmo:

Mark Viduka, napadalec Avstralije: »Italijani imajo izvrstno moštvo, ki je zapovrh vsega tudi izredno izkušeno. Z Italijani je vedno težko, vendar verjamemo sami vase in tudi tokrat bomo to srecanje odigrali tako, kot da gre za finale.

Simone Perotta, v Angliji rojeni reprezentant Italije: »Avstralci so nekaj podobnega kot reprezentanca ZDA, vendar so še bolj kvalitetni. Glavna nevarnost preži s strani Marka Viduke, ki je izredno nevaren v kazenskem prostoru. V celoti gledano, gre za dobro ekipo, ki je niti slucajno ne gre podcenjevati.«

Gianluigi Buffon, italijanski vratar: »Hiddink je izreden trener in tega se vsi dobro zavedamo. Dosegel je izredne rezultate s povprecnimi ekipami. Tudi pri nas se je v zadnjem casu veliko stvari spremenilo na bolje, tako da ne dvomim v to, da bomo napredovali v cetrtfinale.«

Marcello Lippi, italijanski selektor: »Avstralci so zelo dobro organzirana in borbena ekipa z dobrimi nogometaši. Po svoji fizicni konstrukciji in dolocenih segmentih igre spominjajo na reprezentanco ZDA, vendar so v napadu še precej bolj nevarni. Upam, da so nas napake proti ZDA izucile in da bomo tokrat odigrali tako kot znamo. Kar se tice Hiddinkovih skromnih izjav – sam ne padam na te »trike«. To je del njegove taktike, Guus je izredno prebrisan trener, ki zna odlicno motivirati svoje igralce. Pred štirimi leti nas je uspel prelisiciti, tokrat smo na vrsti mi.«Zadnji medsebojni obracuni:
Italijani in Avstralci so se zaenkrat med seboj pomerili le enkrat in sicer pred šestimi leti na olimpijskem turnirju, na katerem je Italija z golom Pirla slavila z 1-0. Od tiste ekipe sta danes v moštvu poleg strelca Pirla le še Zambrotta in Rino Gattuso, med Avstralci pa so imeli »bližnje srecanje« z Italijani še Lazaridis, Skoko, Viduka, Culina, Grella, Bresciano in Emerton.

NAMIG NOGOMANIE: Avstralci so v dosedanjem poteku prvenstva odigrali že dve tekmi, na katerih so bili doseženi štirje zadetki. Ce stavite na to, da bo tudi jutri padlo vec kot 2.5 zadetka, boste za 10 vloženih evrov bogatejši za 23.5 evrov. Mark Viduka zaenkrat še ni zadel na tem SP, kljub temu pa Italijani prav v napadalcu Middlesbrougha vidijo najvecjo nevarnost – ce stavite, da bo Viduku jutri zadel boste za 10 evrov prejeli kar petkrat vecji znesek!

 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Stefan Markolf se je v zgodovino nemškega nogometa vpisal kot prvi gluhi igralec s profesionalno pogodbo. 23-letni Markolf je clan prvoligaša Mainza,...
Gretna - prehitro koncane sanje
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje