Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
V Domžalah nisem imel motivacije, saj nisem mogel delati s trenerjem, ki mi je iz dneva v dan dajal vedeti, da mu zame ni mar.
Borut Semler
25. junij 2006
 NATISNI
Kapetan rešil angleško barko
Matej Pate (foto: Getty Images)

Anglija je v Stuttgartu z golom kapetana Davida Beckhama s prostega strela z 1:0 po slabi igri premagala Ekvador in se uvrstila v cetrtfinale svetovnega prvenstva.

- Osmina finala:

ANGLIJA 1:0 EKVADOR
60 [1:0] Beckham

Štadion
: Gottlieb-Daimler v Stuttgartu. Gledalcev: 52.000. Sodnik: de Bleeckere (Belgija). Rumeni kartoni: Terry, Robinson, Carragher (vsi Anglija); Valencia, C. Tenorio, De la Cruz (vsi Ekvador).

Anglija
: Robinson, Hargreaves, Ferdinand, Terry, A. Cole, Carrick, Beckham (od 87. Lennon), Gerrard (od 90. Downing), Lampard, J. Cole (od 77. Carragher), Rooney. Selektor: Eriksson.

Ekvador
: Mora, De La Cruz, Hurtado, Espinoza, Reasco, Mendez, Castillo, E. Tenorio (od 69. Lara), Valencia, Delgado, C. Tenorio. Selektor: Suarez.Anglija
še cetrto tekmo zapored na svetovnem prvenstvu v Nemciji ni navdušila, a vseeno premagala Ekvador in napredovala. Mož odlocitve je bil kapetan David Beckham, ki je tako na najboljši možni nacin odgovoril kritikom, ki so menili, da bi bilo bolje, ce bi se preselil na klop za rezervne igralce. Selektor Anglije Sven Goran Eriksson je sicer pripravil zelo obrambno taktiko in v napad postavil zgolj Wayna Rooneyja.

V drugi medsebojni tekmi reprezentanc Anglije in Ekvadorja – prvic sta se ekipi v prijateljskem srecanju pomerili leta 1970 – so prvi zapretili slednji. V 12. minuti je John Terry naredil veliko napako in slabo ocenil let žoge ter ponudil priložnost Carlosu Tenoriu, ki se je znašel sam pred golom Paula Robinsona, a je prevec okleval in udaril šele potem, ko ga je oviral že Ashley Cole. Kljub temu je žoga koncala v vratnici Angležev in poskrbela, da je zastal dih številnim angleškim navijacem, ki so se zbrali na štadionu Gottlieb-Daimler v Stuttgartu. Tudi sicer so imeli Ekvadorci, ki so v skupini A skupaj z Nemcijo, Kostariko in Poljsko osvojili drugo mesto, v prvih 45 minutah vec od igre, medtem ko so Otocani razocarali in poskrbeli za žvižge s tribun. Do konca polcasa se izid ni spremenil in ekipi sta se v garderobo napotili rezultatsko poravnani.

V prvih 15 minutah drugega dela igre ni bilo omembe vredne akcije, nato pa je nastopila 59. minuta, ko je Franka Lamparda na 25 metrov od ekvadorskega gola nepravilno oviral Edwin Tenorio. Sledil je mojstrsko izveden prosti strel Beckhama, ki se je odbil od vratnice in koncal za mrežo ekvadorskega vratarja Cristiana More. Nov dokaz, da je desnica zvezdnika madridskega Reala še vedno lahko smrtonosna in vprašanje je, kaj bi se zgodilo, ce 'Becks' ne bi zadel, saj si Angleži do vodstva niso pripravili skorajda nobene priložnosti. Po vodstvu so si otocani le priigrali nekaj priložnosti – najlepšo je po lepem prodoru in podaji Rooneyja zapravil Lampard, ki je z 10 metrov neoviran streljal visoko cez gol ekvadorskih vrat – a vseeno niso dosegli drugega zadetka. Ekvadorcem pa so ocitno pošle moci in niso niti poizkušali izenaciti izid in so se sprijaznili z izpadom. Angleži so se še drugic zapored uvrstili v cetrtfinale najbolj pomembnega nogometnega tekmovanja na svetu, a bodo ob igri, ki so jo pokazali danes, težko naredili kaj vec.


UTRINKI S TEKME:


 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nogomet nemalokrat poskrbi za nenavadne in nepredvidljive situacije, ko ljudje v trenutku evforije malce pozabijo na svoje opravke. Zadeva je še pose...
Sanje so se uresnicile
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje