Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 14 avgust 2020
V Dinamo bi se vrnil le v primeru, da bi ga zapustila Barišic in Mamic. Baric? Ne. Baric naj ostane. On mi bo prižigal cigarete.
Miroslav Blaževic
24. junij 2006
 NATISNI
Švedska brez možnosti
Matej Pate (foto: Getty Images)

Zelo razpoložena Nemcija je z goloma Lukasa Podolskega v osmini finala SP z 2:0 premagala Švedsko in se z lahkoto uvrstila v cetrtfinale.

Osmina finala:

NEMCIJA 2:0 ŠVEDSKA
04 [1:0] Podolski
12 [2:0] Podolski

Štadion
: Allianz Arena v Münchnu. Gledalcev: 66.000. Sodnik: Simon (Brazilija). Rumeni kartoni: Frings (Nemcija); Jonson, Allback (oba Švedska). Rdeci karton: Lucic 35. (Švedska).

Nemcija
: Lehmann, Friedrich, Schweinsteiger (od 72. Borowski), Frings (od 85. Kehl), Klose, Ballack, Lahm, Mertesacker, Schneider, Podolski (od 74. Neuville), Metzelder. Selektor: Klinsmann.

Švedska
: Isaksson, Mellberg, Lucic, Edman, Linderoth, Alexandersson, Ljungberg, Ibrahimovic (od 72. Albback), Larsson, Kallstrom (od 39. Hansson), Jonson (od 52. Wilhelmsson). Selektor: Lagerback.

Nemcija
je še cetrtic na letošnjem svetovnem prvenstvu navdušila in je iz dneva v dan vecji kandidat za osvojitev naslova. Tokrat so bili sicer zelo dobri Švedi v razprodani Allianz Areni v Münchnu povsem brez možnosti za uspeh in so lahko veseli, da so izgubili za zgolj dva zadetka, odlocitev pa je padla že v prvih 15 minutah tekme.Za reprezentanco Jürgena Klinsmanna se je tekma zacela sanjsko. Že prvo priložnost, ko je proti švedskim vratom prodrl Miroslav Klose, a je napadalca Werderja zaustavil vratar Isaksson, do odbite žoge prišel Lukas Podolski in žogo z mocnim strelom spravil v prazno mrežo. Da se Nemci ne nameravajo braniti in želijo potnika v cetrtfinale odlociti že v prvem polcasu, je bilo jasno v naslednjih minutah, ko so še naprej silovito napadali in 'iskali' drugi zadetek. Trud se je obrestoval in mladi Podolski je v 12. minuti izkoristil lepo podajo Kloseja in – kot se je izkazalo kasneje – odlocil tekmo. Do konca polcasa bi lahko domacini še povišali vodstvo, a je nekaj strelov odlicno ubranil Isaksson, nekaj pa jih je šlo mimo švedskih vrat. Še najbližje zadetku sta bila Klose v 30. minuti in Bastian Schweinsteiger nekaj minut kasneje, a se izid do polcasa ni spremenil. Se pa je zato spremenilo razmerje sil na igrišcu, saj je bil v 35. minuti zaradi drugega rumenega kartona izkljucen švedski branilec Teddy Lucic.

V drugem polcasu so spet prevladovali Nemci, ki so proti švedskim vratom udarili kar 26-krat, a so imeli najlepšo priložnost za gol vseeno izbranci Larsa Lagerbacka. V 53. minuti je glavni sodnik Simon iz Brazilije po prekršku nad Henrikom Larssonom pokazal na belo tocko v njihovo korist, a napadalec španske Barcelone ni znal izkoristiti priložnosti in je žogo poslal cez vrata Jensa Lehmanna. Švedi so tako zapravili še zadnjo priložnost za morebitno presenecenje in velik preobrat. Do konca tekme je na igrišcu obstajala zgolj še ena ekipa – nemška. Domacini so zapravili kopico priložnosti, med drugim dvakrat nastreljali tudi vratnico, a se izid ni spremenil. Zmagali so z 2:0 in se zanesljivo uvrstili v cetrtfinale, ki bo na sporedu v sredo ob 17. uri v Berlinu, pomerili pa se bodo z zmagovalcem dvoboja med Argentino in Mehiko. Mnogi nemški navijaci že sanjajo o tem, da bo naslov svetovnega prvaka po letu 1990, ko so zmagali v Italiji, še cetrtic dvignili pokal za najboljšega na svetu …


UTRINKI S TEKME:


 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Nekdanji danski reprezentant in clan danske ekipe, ki je leta 1992 presenetljivo osvojila naslov evropskega prvaka, Lars Elstrup, je že pri trides...

Slovo Igorja Tudorja
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje