Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 13 december 2019
Do konca leta imam pogodbo z Greuther Fürthom, a o podaljšanju še ne razmišljam. Trenutno pazim zgolj na to, da ne bom 'razpadel'.
Borut Mavric
23. junij 2006
 NATISNI
Švicarji s prvega mesta
Andraž Rožman (foto: Getty Images)

Švica je v zadnjem krogu skupine H z 2:0 premagala Južno Korejo in bo imela v osmini finala lažjega nasprotnika, pomerila se bo z Ukrajino.

-
Skupina H, 3. krog:

ŠVICA 2:0 JUŽNA KOREJA
23 [1:0] Senderos
77 [2:0] Frei

Štadion: Niedersachsenstadion. Gledalcev: 43.000. Sodniki: Elizondo (Argentina). Rumeni kartoni: Senderos, Wicky, Spycher, Djourou, Yakin; Kim Jin-Kyu, Park Chu-Young, Choi Jin Cheul, Lee Chun Soo.

Švica: Zuberbuehler, P. Degen, Mueller, Senderos, Spycher, Barnetta, Vogel, Wicky (od 88. Behrami), Cabanas, Yakin (od 71. Yakin), Frei. Selektor: Kuhn.

Južna Koreja
: Lee Woon-Jae, Lee Young-Pyo (od 63. Ahn Jung Hwan), Choi Jin-Cheul, Kim Jin-Kyu, Kim Dong-Jin, Lee Ho, Kim Nam-Il, Park Chu-Young (od 66. Seol Ki Hyeon), Lee Chun-Soo, Park Ji-Sung, Cho Jae-Jin. Selektor: Advocaat.

 

Švica  je zmagovalka predtekmovalne skupine G in se bo v osmini finala pomerila z Ukrajino. Nogometaši iz dežele sira in cokolade so z 2:0 premagali Južno Korejo, ki tako ne bo ponovila uspeha izpred štirih let, ko je bila cetrta, ampak se vraca domov.

Tekmo so bolje zaceli Švicarji, pri katerih je blestel Hakan Yakin, medtem ko so se nogometaši z Daljnega vzhoda jezili, ker so zamudili nekaj lepih priložnosti. Najprej so prek Parka zapretli Korejci, sledila je priložnost Barnette in v 23. minuti prvi gol na tekmi. Philippe Senderos je v kazenskem prostoru visoko skocil, z glavo zadel žogo, ki je koncala v mreži, a tudi Choja. Posledica je bila, da sta morala oba nogometaša poiskati zdravniško pomoc, saj jima je iz glave lila kri, a sta nadaljevala z igro. Nato je dve lepi priložnosti zapravil Yakin, korejski navijaci pa so cepetali z nogami in se držali za glave, ker je Lee Chun Soo zapravil veliko priložnost za vodstvo.

Drugih 45 minut je potekalo po pricakovanjih – Korejci so se podali v divji lov za dvema zadetkoma, Švicarji pa so se branili in poskušali s protinapadi. Švicarji so kmalu po zacetku drugega polcasa izgubili Senderosa, ki je tako nerodno padel na roko, da je moral zapustiti igrišce.  Korejci, ki so v 54. miniti zahtevali enajstmetrovko, so iz minute v minuto bolj silovito napadali in zato pušcali precej prostora v zadnji vrsti. Vrzeli je skušal na švicarski mlin speljati predvsem Alexander Frei, ki je najprej zadel vratnico, nato pa v 77. minuti povišal na 2:0, a mu je to uspelo po sporni sodniški odlocitvi. Korejci so namrec menili, da je šlo za prepovedani položaj, kar je z mahanjem z zastavico glavnemu sporocil tudi stranski sodnik, a je bil Horacio Elizondo iz Argentine gluh in slep za mnenje drugih in pustil, da so nogometaši iz države, ki bo gostila prihodnje evropsko prvenstvo, slavili drugi zadetek. Azijci so šok hitro prebrodili, nadaljevali z novimi napadi, zadeli tudi precko, a niso premagali Pascala Zueberbuehlerja, ki na treh tekmah na svetovnem prvenstvu še ni dobil gola.UTRINKI S TEKME:

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Eden najboljših poljskih nogometnih vratarjev vseh casov Jerzy Dudek si verjetno ni niti mislil, da si bo s povsem n...

Kerlon - genij ali zabavljac?
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje