Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Tukaj je tudi Cimerotic in takrat, ko ima on svoj dan, je boljše, da nisi zraven, ker bo naredil totalnega norca iz tebe.
Jasmin Handanovic
23. junij 2006
 NATISNI
Francozom je uspelo
Matej Pate (foto: Getty Images)

Francozi so v zadnjem krogu skupine H z 2:0 premagali Togo in napredovali v osmino finala. Pomerili se bodo proti Španiji.

-
Skupina H, 3. krog:

FRANCIJA 2:0 TOGO
55 [1:0] Viera
61 [2:0] Henry

Štadion: RheinEnergieStadion v Kölnu. Gledalcev: 45.000. Sodnik: Larrionda (Urugvaj). Rumeni kartoni: Makalele (Francija); Aziawonou, Mama, Salifou (vsi Togo).

Togo: Agassa, Nibombe, Abalo, Adebayor (od 75. Dossevi), Tchangai, Aziawonou, Salifou, Mamam (od 59. Olufade), Forson, Kader, Senaya. Selektor: Pfister.

Francija: Barthez, Vieira (od 81. Diarra), Gallas, Makelele, Malouda (od 74. Wiltord), Henry, Silvestre, Thuram, Sagnol, Trezeguet, Ribery (od 77. Govou). Selektor: Domenech.Francozom je uspelo. Niso se uresnicile crnoglede napovedi tistih, ki so menili, da se bodo 'trikolori' še drugic zapored na svetovnem prvenstvu od tekmovanja poslovili že po skupinskem delu tekmovanja. V zadnji tekmi skupine F so francoski nogometaši z 2:0 premagali Togo in se uvrstili v nadaljne tekmovanje, a bodo štartali z drugega mesta. V osmini finala se bodo tako merili s Španijo, ki je v dosedanjem poteku tekmovanja navdušila.

V prvem polcasu so prevladovali Francozi, ki so imeli kar nekaj priložnosti za zadetek. V 14. minuti so se že veselili zadetka, ko je mrežo Toga zatresel David Trezeguet, a je sodnik ocenil, da je gol 'padel' po prepovedanem položaju. Naslednjo priložnost za vodstvo so imeli 'trikolori' v 29. minuti, ko je Frank Ribery z desetih metrov povsem neoviran streljal visoko prek gola. Do konca polcasa sta priložnosti zapravila tudi Trezeguet in Malouda, a se izid ni spremenil. Francozi so na polcas odšli trepetajoci za uvrstitev v osmino finala.

Konec skrbi o morebitnem izpadu pa je napocil v 55. minuti, ko je po podaji Riberyja z 10 metrov zadel Patrick Vieira. Že pet minut kasneje je sledila odlocitev. Med strelce se je še drugic na tem prvenstvu vpisal Thierry Henry. Do konca tekme so imeli Francozi še nekaj priložnosti za potrditev visoke zmage, a se izid ni spremenil. Francija se je uvrstila v osmino finala, a je vprašanje, ce bo s takšno igro, kot jo je doslej pokazala, lahko dostojno upirala Špancem, ki so v skupini G navdušili in v treh tekmah dosegli tri zmage in devet golov. Optimizem za 'trikolore' utegne predstavljati zgolj dejstvo, da se v ekipo vraca Zinedine Zidane, ki v petek ni smel nastopiti zaradi rumenih karotnov.


UTRINKI S TEKME:

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Stan Collymore je nekdanji angleški nogometaš, ki je v svoji karieri dosegel precej manj, kot so napovedovali strokovnjaki. Danes 36-letni upokojeni ...
Intervju: Zlatko Zahovic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje