Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 7 december 2019
Jebem jim mater, povej jim. Se oprošcam zaradi psovke. Malo sem se zaigral. V vsakem primeru sem ganjen zaradi vaše ideje.
Miroslav Blaževic
23. junij 2006
 NATISNI
Ukrajinci v drugem krogu
Klemen Kos (foto: Getty Images)
Ukrajina je po zadetku Andriya Shevchenka iz najstrožje kazni ugnala borbene Tunizijce, ki so že pred iztekom prvega polcasa ostali brez pordecelega Ziada Jazirija.

- Skupina H, 3. krog:

UKRAJINA 1:0 TUNIZIJA
70 [1:0] Shevchenko – 11m


Štadion: Olimpijski stadion v Berlinu. Gledalcev: 72.000 Sodnik: Amarilla (Paragvaj) Rumeni kartoni: Rusol, Sviderskiy, Tymoschuk, Shelayev (vsi Ukrajina),  Jaidi, Bouazizi, Jaziri (vsi Tunizija). Rdec karton: Jaziri (Tunizija)


Ukrajina: Shovkovskiy, Nesmachniy, Rusol, Sviderskiy, Tymoschuk, Shelayev, Gusev, Rebrov (od 54. Vorobey), Kalinichenko (od 75. Gusin), Shevchenko (od 88. Milevskiy), Voronin. Selektor: Oleg Blokhin


Tunizija
: Boumnijel, Haggui, Jaidi, Ayari, Trabelsi, Mnari, Bouazizi (od 79. Ben Saada), Chedli (od 79. Santos), Namouchi, Nafti (od 90. Ghodhbane), Jaziri. Selektor: Roger LemerreUkrajinci so se po debaklu v prvem krogu uspeli zbrati in zmagati preostali dve tekmi, s cimer se je Ukrajina kot edino moštvo iz vzhodne Evrope uspela uvrstiti v osmino finala. Varovanci Olega Blokhina so se morali danes za zmago pošteno potruditi, saj so Tunizijci navkljub temu, da so že v 45.minuti ostali brez enega igralca, vse do konca bili enakovreden boj z Ukrajinci. Srecanje na olimpijskem stadionu v Berlinu si je ogledalo vec kot 70.000 gledalcev, ki pa so bili z videnim precej razocarani, saj sta si obe moštvi tekom srecanja priigrali le malo pravih priložnosti.


Ukrajinci so prišli do prve vecje priložnosti že v 3.minuti, ko je Jaidi s peto nespretno podal vratarju Boumnijelu, vendar pa Andriy Voronin ni uspel izkoristiti napake branilca angleškega Boltona. V 20.minuti je nevarno zapretil Tymoschuk, kljucni dogodek prvega polcasa pa se je zgodil v 45.minuti, ko je Jaidi po prekršku prav nad Tymoschukom prejel drugi rumeni karton in predcasno koncal srecanje. Tunizijci so pred današnjim srecanjem za napredovanje nujno potrebovali zmago, kar pa se je z desetimi nogometaši proti cvrsti ukrajinski obrambi izkazalo za prevelik zalogaj. Srecanje je v 71.minuti odlocil Shevchenko, ki je sprva izsilil najstrožjo kazen, nato pa sam uspešno izvedel kazenski strel in dosegel svoj drugi zadetek na letošnjem svetovnem prvenstvu. Tunizijci so se pritoževali, ceš da branilec Hagui ni napravil prekrška v kazenskem prostoru, vendar je seveda na koncu, tako kot vedno, prevladala sodniška odlocitev. Po zadetku Ukrajincev je v igro kmalu zatem vstopil prvi strelec tunizijske reprezentance Francileudo Santos, ki je bil v nadaljevanju blizu svojemu prvemu zadetku na SP.Današnje srecanje ni navdušilo gledalcev, prav tako pa nas niso navdušili niti Ukrajinci, ki navkljub uvrstitvi v osmino finala ne delujejo kot moštvo, ki bi se lahko resneje vmešalo v borbi za sam vrh. A vseeno, v nogometu je potrebno imeti tudi sreco – Ukrajincem se v cetrtfinalu po vsej verjetnosti nasmiha obracun s Švico oziroma Južno Korejo, ki sta nedvomno nasprotnika, katera bi Ukrajinci lahko premagali. V cetrtfinalu pa je tako ali tako mogoce prav vse.UTRINKI S TEKME:


 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Eden izmed najbolj prepoznavnih clanov italijanskega Juventusa v minulem desetletju je bil znameniti Fabrizio Ravanelli, sicer v domovini zaradi svoj...
Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje