Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Cas velikih zaslužkov je mimo. Vcasih sem kupoval drage ure in jih razdajal v Braziliji. Danes pazim na svoj denar, nisem vec slep. Tudi danes kupim drag telefon, lepe cevlje, toda ne razdajam jih, ampak jih obdržim.
Ailton
23. junij 2006
 NATISNI
Ukrajinci v drugem krogu
Klemen Kos (foto: Getty Images)
Ukrajina je po zadetku Andriya Shevchenka iz najstrožje kazni ugnala borbene Tunizijce, ki so že pred iztekom prvega polcasa ostali brez pordecelega Ziada Jazirija.

- Skupina H, 3. krog:

UKRAJINA 1:0 TUNIZIJA
70 [1:0] Shevchenko – 11m


Štadion: Olimpijski stadion v Berlinu. Gledalcev: 72.000 Sodnik: Amarilla (Paragvaj) Rumeni kartoni: Rusol, Sviderskiy, Tymoschuk, Shelayev (vsi Ukrajina),  Jaidi, Bouazizi, Jaziri (vsi Tunizija). Rdec karton: Jaziri (Tunizija)


Ukrajina: Shovkovskiy, Nesmachniy, Rusol, Sviderskiy, Tymoschuk, Shelayev, Gusev, Rebrov (od 54. Vorobey), Kalinichenko (od 75. Gusin), Shevchenko (od 88. Milevskiy), Voronin. Selektor: Oleg Blokhin


Tunizija
: Boumnijel, Haggui, Jaidi, Ayari, Trabelsi, Mnari, Bouazizi (od 79. Ben Saada), Chedli (od 79. Santos), Namouchi, Nafti (od 90. Ghodhbane), Jaziri. Selektor: Roger LemerreUkrajinci so se po debaklu v prvem krogu uspeli zbrati in zmagati preostali dve tekmi, s cimer se je Ukrajina kot edino moštvo iz vzhodne Evrope uspela uvrstiti v osmino finala. Varovanci Olega Blokhina so se morali danes za zmago pošteno potruditi, saj so Tunizijci navkljub temu, da so že v 45.minuti ostali brez enega igralca, vse do konca bili enakovreden boj z Ukrajinci. Srecanje na olimpijskem stadionu v Berlinu si je ogledalo vec kot 70.000 gledalcev, ki pa so bili z videnim precej razocarani, saj sta si obe moštvi tekom srecanja priigrali le malo pravih priložnosti.


Ukrajinci so prišli do prve vecje priložnosti že v 3.minuti, ko je Jaidi s peto nespretno podal vratarju Boumnijelu, vendar pa Andriy Voronin ni uspel izkoristiti napake branilca angleškega Boltona. V 20.minuti je nevarno zapretil Tymoschuk, kljucni dogodek prvega polcasa pa se je zgodil v 45.minuti, ko je Jaidi po prekršku prav nad Tymoschukom prejel drugi rumeni karton in predcasno koncal srecanje. Tunizijci so pred današnjim srecanjem za napredovanje nujno potrebovali zmago, kar pa se je z desetimi nogometaši proti cvrsti ukrajinski obrambi izkazalo za prevelik zalogaj. Srecanje je v 71.minuti odlocil Shevchenko, ki je sprva izsilil najstrožjo kazen, nato pa sam uspešno izvedel kazenski strel in dosegel svoj drugi zadetek na letošnjem svetovnem prvenstvu. Tunizijci so se pritoževali, ceš da branilec Hagui ni napravil prekrška v kazenskem prostoru, vendar je seveda na koncu, tako kot vedno, prevladala sodniška odlocitev. Po zadetku Ukrajincev je v igro kmalu zatem vstopil prvi strelec tunizijske reprezentance Francileudo Santos, ki je bil v nadaljevanju blizu svojemu prvemu zadetku na SP.Današnje srecanje ni navdušilo gledalcev, prav tako pa nas niso navdušili niti Ukrajinci, ki navkljub uvrstitvi v osmino finala ne delujejo kot moštvo, ki bi se lahko resneje vmešalo v borbi za sam vrh. A vseeno, v nogometu je potrebno imeti tudi sreco – Ukrajincem se v cetrtfinalu po vsej verjetnosti nasmiha obracun s Švico oziroma Južno Korejo, ki sta nedvomno nasprotnika, katera bi Ukrajinci lahko premagali. V cetrtfinalu pa je tako ali tako mogoce prav vse.UTRINKI S TEKME:


 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Atletico iz Madrida velja za enega najboljših španskih klubov vseh casov, ki pa že vrsto let ceplja za najboljšimi in se nikakor ne more prebiti na n...
Rdeci vrag že 20 let
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje