Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
''Vsi novinarji so isti. Razlika je zgolj v tem, da te eni specejo brez, drugi pa z oljem''.
Samir Handanovic
22. junij 2006
 NATISNI
Ronaldo izenacil rekord
Andraž Rožman (foto: Getty Images)

Ronaldo je pri zmagi Brazilije nad Japonsko v tretji tekmi skupine F s 4:1 dosegel dva zadetka in izenacil rekord Gerda Müllerja s 14 zadetki na svetovnih prvenstvih.

- Skupina F, 3. krog:

JAPONSKA 1:4 BRAZILIJA
34 [1:0] Tamada
45 [1:1] Ronaldo
53 [1:2] Juninho
59 [1:3] Gilberto
81 [1:4] Ronaldo

Štadion: Westfalen. Gledalcev: 64.000. Sodnik: Poulat (Francija). Rumena kartona: Gilberto; Kaji.

Brazilija: Dida (od 82. Rogerio Ceni), Cicinho, Lucio, Juan, Gilberto, Kaka (od 71. Ze Roberto), Gilberto Silva, Juninho, Ronaldinho (od 71. Ricardinho), Ronaldo, Robinho. Selektor: Parreira.

Japonska: Kavaguci, Kaji, Cuboi, Nakazava, Alex, Ogasavara (od 56. K. Nakata), H. Nakata, Inamoto, Nakamura, Maki (od 60. Takahara, od 66. Oguro), Tamada. Selektor: Zico.Brazilija je na tretji tekmi na svetovnem prvenstvu prvic zaplesala nekaj vznemirljivih korakov sambe in s 4:1 premagala Japonsko. Junak tekme je bil Ronaldo, ki je dosegel dva gola in se na lestvici strelcev vseh svetovnih prvenstev s 14. zadetki na prvem mestu izenacil z Nemcem Gerdom Muellerjem. Brazilija bo v osmini finala v torek igrala z Gano.

Da bi jih odpocil, je selektor Brazilije Carlos Alberto Parreirana na klopi pustil Cafuja, Roberta Carlosa, Emersona, Ze Roberta in Adriana, v prvo postavo pa uvrstil siceršnje rezerviste Cicinha, Gilberta, Gilberta Silvo, Juninha Pernambucana in Robinha. Carioce so kmalu po zacetku krenile proti golu, ki ga je branil Kavaguci in Japonce stisnile na svojo polovico. Pri zapravljanju priložnosti je prednjacil Ronaldo, pri tem pa se mu je pridružil tudi Juninho. Kljub premoci, so morali prvi žogo iz svoje mreže pobrati petkratni svetovni prvaki. Po podaji Brazilca v dresu Japonske Alexa je z natancnim strelom v daljši vratarjev kot zadel Tamada. Sledili so še silovitejši napadi Brazilije in v zadnjih trenutkih prvega polcasa izenacenje. Akcijo je zacel Ronaldinho, podal do Cicinho, ki je žogo z glavo podal Ronaldu, ta pa zatresel mrežo.

 


V drugem polcasu so nogometaši plesali le en ples – sambo. Vrstile so se lepe akcije, prevlada Brazilcev pa je bila iz minute v minuto vecja. V 53. minuti je Juninho poskušal s strelom od dalec, Kavaguci, ki je Japonce v prvem polcasu reševal z zanesljivimi obrambami, je slabo posredoval in žoga je koncala v mreži. Takrat je bilo jasno, da Kamikaze nimajo niti trohice upanja vec. Brazilci so nadaljevali z všecno predstavo, v 59. minuti pa je zvezdne trenutke docakal Gilberto, ki je po globinski podaji Ronaldinha povišal na 3:1. Nato so se Brazilci zadovoljili z vodstvom, Japonci pa so se zavedali, da ne morejo pripraviti senzacije, zato je bil ritem igre nekoliko nižji, vendar so gledalci videli še en gol. V 81. minuti je drugic na tekmi in 14. na svetovnih prvenstvih zadel Ronaldo in pregnalkritike, ki so bile v zadnjem casu izrecene na njegov racun.UTRINKI S TEKME:


 
 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Spartak iz Moskve je eden tistih klubov, ki se lahko pohvali z najbolj nenavadnim vzdevkom. Medtem ko navijaci svoje ljubljence med tekmami pozd...
Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje