Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Predlagal sem jim, da prekinemo sodelovanje na mojo škodo, saj sem bil za kariero pripravljen žrtvovati tudi štirimesecno placo. Toda niso se strinjali in dejali, da so zame placali kar 100.000 dolarjev, zato me ne mislijo kar tako izpustiti. Tedaj sem zvedel, da je šel ta denar k mojemu posredniku, slednji pa mi je zgolj odvrnil, da je moral placati trenerja, ker tako stvari potekajo v Rusiji.
Maksut Azizi
22. junij 2006
 NATISNI
Zgodovinski dan za Gano
Matej Pate (foto: Getty Images)

Gana slavi. V zadnjem krogu skupine E so crne zvezde z 2:1 premagale ZDA in osvojile drugo mesto v skupini ter se ob prvem nastopu na SP uvrstile v osmino finala.

- Skupina E, 3, krog:

GANA 2:1 ZDA
22 [1:0] Draman
43 [1:1] Dempsey
45 [2:1] Appiah (enajstmetrovka)

Štadion:
Frankenstadion v Nürnbergu. Gledalcev: 40.000. Sodnik: Merk (Nemcija). Rumeni kartoni: Essien, Shilla, Mensah, Appiah (vsi Gana); Lewis (ZDA).

Gana:
Kingson, Pantsil, Shilla, Mensah, Mohamed, Boateng (od 46. Otto Addo), Essien, Appiah, Draman (od 80. Tachie-Mensah), Amoah (od 59. Eric Addo), Pimpong. Selektor: Dujkovic.

ZDA:
Keller, Cherundolo (od 61. Johnson), Conrad, Onyewu, Bocanegra, Reyna (od 40. Olsen), Dempsey, Lewis (od 74. Convey), Beasley, Donovan, McBride. Selektor: Gana.Ganski nogometaši, ki so v prvem krogu proti Italiji izgubili, so naslednji dve tekmi zmagali in se ob prvem nastopu na svetovnem prvenstvu prebili v osmino finala. Ekipa 'crnih zvezd', ki je doslej blestela zgolj v mladinski konkurenci, se je koncno dokazala tudi med clani. V osmini finala se bo bržcas merila z Brazilci, petkratnimi svetovnimi prvaki.

V prvih minutah tekme so imeli pobudo Americani, ki pa niso znali unovciti premoci. V 22. minuti je Gana prešla v vodstvo. Po veliki napaki kapetana ameriške reprezentance Claudia Reyne, ki je kot zadnji mož obrambe izgubil žogo v dvoboju z Haminujem Dramanom, je slednji rutinirano premagal Kaseyja Kellerja. V zakljucku polcasa sta sledili novi spremembi izida, še pred tem, v 30. minuti, pa je priložnost za Africane zapravil zvezdnik Michael Essien, ki je z roba kazenskega prostora za las zgrešil cilj. Najprej so v 43. minuti Americani izenacili na 1:1, potem ko je lepo akcijo DeMarcusa Beasleyja ucinkovito zakljucil Clint Dempsey. Kazalo je, da bosta reprezentanci na odmor odšli rezultatsko izenaceni, a so Ganci v sodnikovem podaljšku spet zadeli. Uspešno je dvomljivo najstrožjo kazen, ki jo je dosodil glavni sodnik Markus Merk, realiziral Stephen Appiah.Drugi del igre so spet bolje zaceli Americani, a so si lepše priložnosti pripravili Ganci. Najbolj nevarni so bili po akciji Matthewa Amoaha, ko je strel s 30 metrov ubranil ameriški vratar Keller. Do konca tekme ni bilo spremembe izida, izenacenju pa so bili dvakrat blizu Americani. Najprej je v 66. minuti Brian McBride z glavo zadel okvir vrat, nato pa je dve minuti kasneje Oguchi Onyewu cilj zgrešil za nekaj centimetrov. Tako so se Ganci, katerih nogometna nadarjenost ni bila sporna nikoli, ob prvem nastopu na mondialu prišli do osmine finala, v katerem se bodo bržcas pomerili proti favoritom prvenstva Brazilcem, medtem ko Americani, ki so na prejšnjem mondialu pripravili presenecenje in se prebili do cetrtfinala, poslavljajo zgolj s tocko in predcasno zakljucujejo tekmovanje.


UTRINKI S TEKME:


 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Pujsi so pred leti tako zelo zagodli nizozemskemu amaterskemu klubu VV Putbroek, da ta domacih tekem nekaj casa sploh ni mogel igrati na svoji nog...

Ekskluzivno: Stevan Jovetic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje