Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
V mladosti sem imel prijatelja, ki je 'ulovil' crnolasko, blondinko, brunetko in rdecelasko, nato pa postal peder.
Alfred Jermaniš
22. junij 2006
 NATISNI
Italijani poslali Cehe domov
Jure Bohoric (foto: Getty Images)

Ceških sanj o odmevnem dosežku na svetovnem prvenstvu je konec, potem ko moštvo Karla Brucknerja Italija premagala z 2:0.

- Skupina E, 3. krog:

CEŠKA 0:2 ITALIJA
26 [0:1] Materazzi
87 [0:2] Inzaghi

Štadion: AOL Arena v Hamburgu. Gledalcev: 50.000. Sodnik:  Benito Archundia (Mehika). Rumeni kartoni: Gattuso, Polak. Rdeci karton: Polak (45).

Ceška: Cech, Grygera, Jankulovski, Roznehal, Kovac (od 78. Heinz), Polak, Nedved, Poborsky (od 46. Štrajner), Rosicky, Plašil, Baroš (od 64. Jarolim). Selektor: Bruckner.

Italija: Buffon, Gross, Nesta (od 17. Materazzi), Cannavaro, Zambrotta, Pirlo, Gattuso, Perrotta, Camoranesi (od 74. Barone), Totti, Gilardino (od 60. Inzaghi). Selektor: Marcello Lippi.Reprezentanti Ceške so že na samem zacetku dali vedeti Italijanom, da jih zanima zgolj zmaga. Vse moci so usmerili proti golu Gigija Buffona, v napadu pa je prvic zaigral tudi še vedno rahlo poškodovani Milan Baroš. Na drugi strani se je Marcello Lippi odlocil za nekoliko bolj zaprto formacijo z le enim napadalcem, na klopi pa je ostal Luca Toni. Lippijevi nacrti so bili prvic spremenjeni v 17. minuti, ko se je v dvoboju z Barošem poškodoval Alessandro Nesta. Zamenjal ga je Marco "Matrix" Materazzi, ki je devet minut kasneje postal junak Azzurrov. Iz kota je podal Francesco Totti, branilec Interja pa je izkoristil, da so ga slabo pokrili in z glavo povedel modre v vodstvo. Še pred tem sta Buffona resno zaposlila Nedved in Baroš, vendar se je Juventusov cuvaj mreže izkazal. Po prejetem zadetku se je Ceška nekoliko umirila, tik pred koncem polcasa pa doživela še en neprijeten udarec - zaradi drugega rumenega kartona, ki ga je prejel povsem po neumnem (na italijanski strani igrišca je "podrl" Tottija), je moral z igrišca Jan Polak.V drugem polcasu Ceški ni preostalo drugega, kot dva vse moci usmeri v napad. Zaradi tega je v igro prišel tudi Jiri Štrajner, kar pa vseeno ni obrodilo sadov. Najlepšo priložnost je imel Pavel Nedved, in sicer v 70. minuti, ko je silovito sprožil proti Buffonu, toda njegov klubski soigralec je bil še enkrat vec na mestu. Napadalna igra Ceške je Italijanom dovoljevala hitre protinapade, luknje v obrambi pa je od 60. minute naprej najbolje izkorišcal Filippo Inzaghi. Milanov napadalec je zamenjal Alberta Gilardina, v 67. minuti je Inzaghi grešil nemogoce, ko je bil sam pred Petrom Cechom. Vajo je ponovil tudi v 83. minuti, ko je "noro" preigraval Andrea Pirlo, napadalec pa je tokrat zgrešil z glavo. Štiri minute kasneje je Inzaghi vendarle zadel. Italijani so izigrali ceško zanko prepovedanega položaja, Super Pippo pa je stekel sam proti Cechu. Ceprav bi lahko podal, je vratarja Chelsea matiral kar sam in dozakal, da je trenutno v zares zelo dobri formi.


UTRINKI S TEKME:


 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Brazilec Manoel dos Santos Francisco, po svetu bolj poznan kot Garrincha, še dandanes v deželi nogometa velja za najvecjega velemojstra preigravan...

Z nogometom je kot z novinarji
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje