Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Rad bi bil Hrvat. Moram pogledati v družinski list, morda je nekdo od mojih prednikov Hrvat.
Diego Maradona
21. junij 2006
 NATISNI
SCG se poslavlja s porazom
Klemen Kos (foto: Getty Images)

Reprezentanca Srbije in Crne gore je še zadnjic odigrala srecanje pod tem imenom, »plavi« pa so tokrat kljub vodstvu z 2-0 stadion zapustili sklonjenih glav.

- Skupina C, 3, krog:

SLONOKOŠCENA OBALA 3:2 SRBIJA IN CRNA GORA
10 [0:1] Žigic
20 [0:2] Ilic
37 [1:2] Dindane (11m.)
67 [2:2] Dindane
86 [3:2] Kalou (11m.)

Štadion
: Allianz Arena v Munchnu. Gledalcev: 66.000. Sodnik: Rodriguez (Mehika). Rumeni kartoni: Keita, Domoroud, Dindane (vsi Slonokošcena obala); Nadj, Dudic, Duljaj, Gavrancic (vsi Srbija in Crna gora). Rdeci kartoni: Nadj (Srbija in Crna gora) in Domoroud (Slonokošcena obala)

Srbija in Crna gora: Jevric, Dudic, Gavrancic, Krstajic (od 16. Nadj), N Djordjevic, Ergic, Duljaj, P Djordjevic, Stankovic, Žigic (od 66. Miloševic), Ilic. Selektor: Petkovic

Slonokošcena obala: Barry, Eboue, Domoroud, Boka, Kouassi, Zokora, Y Toure, Akale (od 60. B Kone), Keita (od 72. Kalou), A Kone, Dindane. Selektor: Michel

Reprezentanca Srbije in Crne Gore je od današnjega dne relikt, ki se seli v zgodovinske ucbenike, »plavi« pa so svojo skupno epizodo zakljucili še s tretjim zaporednim porazom in bodo prav gotovo skušali to svetovno prvenstvo kar cimprej pozabiti. SCG je srecanje zacela odlicno in po dvajsetih minutah preko Žigica in novinca v ekipi Ilica povedla visoko z 2-0, kljub izredni podpori s tribun pa so se igralci SCG v nadaljevanju srecanja ponovno ujeli v lastne zanke in si kar sami sebi uspeli zategniti »štrik« okoli vratu.Branilci danes zagotovo niso bili glavne zvezde vecera, saj so možje v obrambi pri obeh reprezentancah napravili cel kup smešnih napak, ki ne sodijo na tako prestižen turnir kot je svetovno prvenstvo. Svoj prvi in hkrati tudi zadnji zadetek je dosegel visoki Žigic po podaji Dejana Stankovica, glavne zasluge za drugi zadetek pa pripadajo branilcu Slonokošcene obale Cyrilu Domoroudu, ki je olajšal delo Saši Ilicu, kateremu po akciji iz prostega strela ni bilo težko še drugic zadeti v polno. Po Domoroudu je štafetno palico »prevzel« Milan Dudic, ki je v 36.minuti po igri z roko v kazenskem prostoru »prislužil« najstrožjo kazen, katero je zanesljivo v drugem poskusu izvedel Aruna Dindane. Tik pred koncem prvega polcasa je usodno napako napravil Albert Nadj, ki je v piclih 28-ih minutah igre (Nadj je v 17.minuti zamenjal poškodovanega Krstajica) prejel kar dva rumena kartona in si tako »zaslužil« še malce daljši odmor kot njegovi soigralci.

Slonokošcena obala je v drugem polcasu z igralcem vec brez težav nadzirala potek igre, nagrada pa je sledila v 66.minuti, ko je ponovno zadel najboljši igralec tekme Aruna Dindane. Dindane si je tekom srecanja priigral še nekaj lepih priložnosti, kljub dvema zadetkoma pa je napadalec Lensa zapravil lepo priložnost, da postane sploh prvi igralec na letošnjem SP, ki bi na enem srecanju dosegel tri zadetke. Afriško moštvo, ki je kljub izpadu poželo simpatije navijacev, je prišlo do prve zmage na SP v 86.minuti, zopet pa se je ponovila akcija iz 36.minute z Milanom Dudicem v glavni vlogi. Dudicevo igranje z roko v kazenskem prostoru je tokrat z bele tocke kaznoval Bonaventura Kalou, srecanje polno zanimivih pripetljajev pa je z drugim rumenim kartonom »sklenil« še nerodni branilec Slonokošcene obale Cyril Domoroud.

SCG Nemcijo zapušca s katastrofalno gol razliko, saj so na treh tekmah reprezentanti Srbije in Crne gore prejeli kar 10 zadetkov. Casa za analizo bo vec kot dovolj, resda pa bodo sedaj nastopili novi casi in nenazadnje – nova reprezentanca. Slonokošcena obala si za svoj nastop na mundialu zasluži vse pohvale, nedvomno pa temu afriškemu moštvu za korak naprej manjka še malce vec discipline in organiziranosti. Talent nikoli ni bil vprašljiv.


UTRINKI S TEKME:


 
 NATISNI    
Srbi zamenjali igrišce za trening
Zvezdi ponujali milijon za poraz
Antic se je odrekel še zadnjemu
Novozelandci šokirali Srbe
Antic crtal šesterico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Eden najbolj znanih nogometnih parov vseh casov sta verjetno pred leti tvorila Ronaldo in Milene Domingues. Zvezdnik AC Milana in obcasna manekenka s...
Anglež je v Angliji manjšina
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje