Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
V Italiji je vsak vikend priprtih toliko navijacev, kot se jih v Sloveniji zbere na šestih prvoligaških tekmah skupaj. Poglejte, dva od petih navijacev Celja sta zdaj prižgala bakle.
Igor E. Bergant
21. junij 2006
 NATISNI
Iranu prva tocka
Matej Pate (foto: Getty Images)

V tretjem krogu skupine D je Angola proti Iranu remizirala z 1:1. Angolci so osvojili drugo tocko na svetovnem prvenstvu v Nemciji, medtem ko so Iranci do tocke prišli prvic.

- Skupina D, 3. krog:

IRAN 1:1 ANGOLA
60 [0:1] Flavio
75 [1:1] Bakhtiarizadeh

Štadion: Zentralstadium v Leipzigu. Gledalcev: 40.000. Sodnik: Shield (Avstralija). Rumeni kartoni: Madanchi, Teymourian (oba Iran); Loco, Mendonca, Kalanga (oba Angola).

Iran: Mirzapour, Kaabi (od 67. Borhani), Bakhtiarizadeh, Rezaei, Nosrati (od 13. Shoajei), Teymourian, Zandi, Mahdavikia, Madanchi, Hashemian (od 39. Khatibi), Daei. Selektor: Ivankovic.

Angola: Joao Ricardo, Loco, Jamba, Kali, Delgado, Ze Kalanga, Figueiredo (od 73. Rui Marques), Mateus (od 23. Love), Mendonca, Miloy, Akwa (od 51. Flavio). Selektor: Goncalves.

Angola je imela pred zadnjim krogom v skupini D nekaj malega možnosti za senzacionalno uvrstitev v osmino finala, a tudi po tekmi proti Iranu, ko so Africani remizirali z 1:1 in se poslovili od nadaljnjega tekmovanja, zagotovo niso prevec razocarani. Ob prvem nastopu na svetovnem prvenstvu so bili trd oreh za vsakega nasprotnika, tudi za evropske podprvake Portugalce, osvojili dve tocki in zasedli tretje mesto v skupini.

V prvem polcasu, ki je bil zelo nezanimiv, so imeli vec od igre Iranci, ki so si pripravili dve lepi priložnosti za zadetek. Najprej je Vahid Hashemian streljal z glavo, a je žogo z golove crte izbil Joao Pereira Jamba, drugo pa je zapravil Adranik Teymourian, ko je streljal z roba kazenskega prostora, a je vratar Angole Joao Ricardo ubranil mocan strel. V prvem polcasu gledalci v Leipzigu torej niso videli zadetka. V drugem delu igre so bili nogometaši obeh reprezentanc za odtenek bolj aktivni in posledicno je dvakrat prišlo tudi do spremembe izida. Prvi so se zadetka veselili Africani, ko je v 60. minuti po predložku z desne strani zadel rezervist Flavio Amada po strelu z glavo, petnajst minut kasneje pa so Iranci po strelu Sohraba Bakhtiarizadeha izenacili in postavili koncni izid 1:1, ki je bil glede na prikazano še najbolj pravicen.  Angolci Nemcijo na celu s selektorjem Luisom Goncalvesom de Oliveiro zapušcajo z dvignjenimi glavami, medtem ko iranski navijaci zagotovo niso zadovoljni z doseženim, zato ne cudi, da je selektor, sicer Hrvat Branko Ivanovic, že napovedal, da zapušca selektorsko klop.UTRINKI S TEKME

 
 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Najboljši strelec španskega prvenstva v letošnji sezoni Malijec Frederic Kanoute je svojim novim delodajalcem nakopal kar nekaj težav, saj zaradi ver...
Ekskluzivno: Ivan Klasnic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje