Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 13 december 2019
Pridno vadim z žogo vsako dopoldne in odkrivam nove trike. To je kot pri kolesu. Ko se ga enkrat nauciš voziti, ga ne boš vec nikoli pozabil.
Sebastjan Cimerotic
20. junij 2006
 NATISNI
Paragvaju castna zmaga
Matej Pate (foto: Getty Images)

Paragvaj je v zadnjem krogu skupine B z 2:1 premagal Trinidad in Tobago in dosegel castno zmago ter osvojil tretje mesto v skupini.

- Skupina B, 3. krog:

PARAGVAJ 2:0 TRINIDAD IN TOBAGO
25 [1:0] Sancho (avtogol)
86 [2:0] Cuevas

Štadion: Fritz Walter v Kaiserslauternu. Gledalcev: 46.000. Sodnik: Rosetti (Italija). Rumeni kartoni: Paredes, Dos Santos (oba Paragvaj); Sancho, Whitley (oba Trinidad in Tobago).

Paragvaj: Bobadilla, Caniza (od 89. Da Silva), Caceres (od 77. Manzar), Gamarra, Nunez, Barreto, Acuna, Paredes, Dos Santos, Santa Cruz, Valdez (od 66. Cuevas). Selektor: Ruiz.

Trinidad in Tobago: Jack, Edwards, Sancho, Lawrence, A. John (od 32. Jones), Yorke, Birchall, Whitley (od 67. Latapy), Theobald, Glen (od 41. Wise), S. John. Selektor: Beenhakker.

Trinidad in Tobago je imel pred zadnjim krogom skupine B še vsaj teoreticne možnosti za napredovanje (moral bi zmagati vsaj z dvema zadetkoma prednosti in upati na poraz Švedske proti Angliji), kar je veliko presenecenje. Ce bi nogometašem s Karibov uspel preboj med najboljših 16 reprezentanc, pa bi bila to že prava senzacija. A se to ni zgodilo, do tolažilne zmage je prišel Paragvaj, ki je prvic po dveh zaporednih uvrstitvah v osmino finala, obstal v predtekmovanju.

Prvi so sicer zapretili nogometaši Trinidada in Tobaga, ko je v peti minuti prilonost zapravil Glenn Cornell, a so prvi gol vseeno dosegli Paragvajci. Do vodstva Južnoamericanov je v Kaiserslauternu prišlo v 25. minuti, ko je branilec TiT Brent Sancho svojega vratarja Jacka Kelvina, ki je okreval po poškodbi in med vratnicama zamenjal junaka remija proti Švedski Shako Hislopa. TiT je bil v prvih 45 minutah igre v povsem podrejenem položaju, medtem ko so si paragvajski reprezentanti pripravili številne priložnosti, a jih niso znali izkoristiti. Do polcasa je ostalo pri izidu 1:1

V drugem polcasu je zgodba – vsaj, kar se tice priložnosti – dobila zasuk. Varovanci Lea Beenhakkerja so si pripravili številne priložnosti za gol, a jih niso znali izkoristiti. Tako bodo ob prvem nastopu na mondialu v zgodovini države ostali brez zadetka in bodo cakali na morebitno drugo priložnost. Na drugi strani so Paragvajci kaznovali neucinkovitost TiT in v 86. minuti postavili koncni izid 2:0. Zadel je hitri in spretni Nelson Cuevas, igralec, ki se ga bržcas spomnite redni spremljevalci slovenske reprezentance, saj je pri zmagi Paragvaja nad Slovenijo s 3:1 na prejšnjem SP dosegel dva zadetka. Paragvaj se je tako od tekmovanja v Nemciji poslovil s tolažilno zmago, medtem ko so nogometaši Trinidada in Tobaga, ki so jih imeli pred zacetkom prvenstva mnogi za 'topovsko hrano', povsem upravicili nastop na mondialu in presegli pricakovanja. In nenazadnje – so novi rekorderji. TiT je najmanjša država, ki je kdajkoli nastopila na SP. Žezlo je prevzel prav iz rok Slovenije, ki se je med rekorderje vpisala pred štirimi leti …UTRINKI S TEKME

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Eden najboljših poljskih nogometnih vratarjev vseh casov Jerzy Dudek si verjetno ni niti mislil, da si bo s povsem n...

Ekskluzivno: Stevan Jovetic
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje