Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 15 avgust 2020
Igralcem sem narocil, naj na igrišcu umrejo.
Rafael Benitez
20. junij 2006
 NATISNI
Paragvaju castna zmaga
Matej Pate (foto: Getty Images)

Paragvaj je v zadnjem krogu skupine B z 2:1 premagal Trinidad in Tobago in dosegel castno zmago ter osvojil tretje mesto v skupini.

- Skupina B, 3. krog:

PARAGVAJ 2:0 TRINIDAD IN TOBAGO
25 [1:0] Sancho (avtogol)
86 [2:0] Cuevas

Štadion: Fritz Walter v Kaiserslauternu. Gledalcev: 46.000. Sodnik: Rosetti (Italija). Rumeni kartoni: Paredes, Dos Santos (oba Paragvaj); Sancho, Whitley (oba Trinidad in Tobago).

Paragvaj: Bobadilla, Caniza (od 89. Da Silva), Caceres (od 77. Manzar), Gamarra, Nunez, Barreto, Acuna, Paredes, Dos Santos, Santa Cruz, Valdez (od 66. Cuevas). Selektor: Ruiz.

Trinidad in Tobago: Jack, Edwards, Sancho, Lawrence, A. John (od 32. Jones), Yorke, Birchall, Whitley (od 67. Latapy), Theobald, Glen (od 41. Wise), S. John. Selektor: Beenhakker.

Trinidad in Tobago je imel pred zadnjim krogom skupine B še vsaj teoreticne možnosti za napredovanje (moral bi zmagati vsaj z dvema zadetkoma prednosti in upati na poraz Švedske proti Angliji), kar je veliko presenecenje. Ce bi nogometašem s Karibov uspel preboj med najboljših 16 reprezentanc, pa bi bila to že prava senzacija. A se to ni zgodilo, do tolažilne zmage je prišel Paragvaj, ki je prvic po dveh zaporednih uvrstitvah v osmino finala, obstal v predtekmovanju.

Prvi so sicer zapretili nogometaši Trinidada in Tobaga, ko je v peti minuti prilonost zapravil Glenn Cornell, a so prvi gol vseeno dosegli Paragvajci. Do vodstva Južnoamericanov je v Kaiserslauternu prišlo v 25. minuti, ko je branilec TiT Brent Sancho svojega vratarja Jacka Kelvina, ki je okreval po poškodbi in med vratnicama zamenjal junaka remija proti Švedski Shako Hislopa. TiT je bil v prvih 45 minutah igre v povsem podrejenem položaju, medtem ko so si paragvajski reprezentanti pripravili številne priložnosti, a jih niso znali izkoristiti. Do polcasa je ostalo pri izidu 1:1

V drugem polcasu je zgodba – vsaj, kar se tice priložnosti – dobila zasuk. Varovanci Lea Beenhakkerja so si pripravili številne priložnosti za gol, a jih niso znali izkoristiti. Tako bodo ob prvem nastopu na mondialu v zgodovini države ostali brez zadetka in bodo cakali na morebitno drugo priložnost. Na drugi strani so Paragvajci kaznovali neucinkovitost TiT in v 86. minuti postavili koncni izid 2:0. Zadel je hitri in spretni Nelson Cuevas, igralec, ki se ga bržcas spomnite redni spremljevalci slovenske reprezentance, saj je pri zmagi Paragvaja nad Slovenijo s 3:1 na prejšnjem SP dosegel dva zadetka. Paragvaj se je tako od tekmovanja v Nemciji poslovil s tolažilno zmago, medtem ko so nogometaši Trinidada in Tobaga, ki so jih imeli pred zacetkom prvenstva mnogi za 'topovsko hrano', povsem upravicili nastop na mondialu in presegli pricakovanja. In nenazadnje – so novi rekorderji. TiT je najmanjša država, ki je kdajkoli nastopila na SP. Žezlo je prevzel prav iz rok Slovenije, ki se je med rekorderje vpisala pred štirimi leti …UTRINKI S TEKME

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Nek modrec je nekoc izjavil, da v družini ne more biti prostora za dva genija. Verjetno ga je kdo v vseh teh letih že demantiral, a njegove besede...

Ekskluzivno: Ivan Klasnic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje