Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 8 julij 2020
Jermain Defoe je res pomemben del moje ekipe. Ne bi ga zamenjal niti za mis sveta. On bi sicer mene najbrž zamenjal za mis sveta.
Martin Jol
19. junij 2006
 NATISNI
Ukrajinski šov
Andraž Rožman (foto: Getty Images)

Ukrajinski nogometaši so s 4:0 premagali Savdsko Arabijo in se povzpeli na drugo mesto lestvice predtekmovalne skupine H na svetovnem prvenstvu.

- Skupina H, 2. krog:

SAVDSKA ARABIJA 0:4 UKRAJINA
04 [0:1] Rusol
36 [0:2] Rebrov
64 [0:3] Ševcenko
84 [0:4] Kalinicenko

Štadion: AOL Arena v Hamburgu. Gledalcev: 50.000. Sodnik: Poll (Anglija). Rumeni kartoni: Al Dossari, Al Ghamdi, Al Kariri; Nesmacni, Kalinicenko, Sviderski.

Savdska Arabija: Zaid, Al Dossari (od 55. Al Khathran), Tukar, Al Montashari, Al Ghamdi, Ameen (od 55. Al Hawsawi), Noor (od 77. Al Jaber), Sulimani, Al Kariri, Aziz, Al Kahtani. Selektor: Paqueta.

Ukrajina: Šovkovski, Sviderski, Rusol, Timošcuk, Nesmacni, Šelajev, Gusev, Kalinicenko, Rebrov (od 71. Rotan), Ševcenko (od 86. Milevski), Voronin (od 80. Gusin). Selektor: Blohin.

Ukrajina je v drugem krogu predekmovalne skipine B "iznicila" visok poraz, ki ga je doživela proti Španiji. Andrej Ševcenko in kolegi so se poigrali s Savdsko Arabijo, ki so jo premagali s 4:0.Ukrajinci so se po katastrofi, ki so jim jo z zmago s 4:0 prizadejali Španci, pobrali. Da je slab dan pozabljen, je bilo jasno v cetrti minuti, ko je Maksim Kalinicenko izvajal drugi kot zapored, Andrej Rusola pa je žoga zadela v kolen, od katerega se je med nogama savdijskega vratarja Mabrouka Zaeyda odbila v gol. Ukrajinci so nadaljvali z napadi, priložnosti so se vrstile, najbolj nevarni pa so bili po prekinivah. Eden izmed ukrajinskih adutov je bil vradtar Savdske Arabije, ki je delal zacetniške napake, in nekajkrat poskrbel za smeh na tribunah. V 13. minuti so ukrajinski pristaši drugic roke vzdignili visoko v zrak, a so to storili za delcek sekunde prekmalu. Ševcenko je streljal z glavo, Zaeyd je bil brez moci, žogo pa so Sinovi pušcave odbili z golove crte. Sledili so novi poizkusi Ukrajincev in nekaj prebliskov Arabcev, ki so se "izkazali" predvsem z napakami, ki so jih delali v obrambnih vrstah. V 36. minuti je bil Zaeyd vnovic slabo postavljen, kar je izkoristi Sergej Rebrov. Nekdanji napadalec Tottenhama je s 25 metrov velemojstersko ustrelil proti golu in žoga je drugic švignila v mrežo.  Drugi del se je za Savdijce zacel še slabše kot prvi. Tokrat so Ukrajinci za zadetek potrebovali le nekaj sekund. Režiser ukrajinske igre Kalinicenko je, tako kot pred prvim golom, podal v kazenski protor, kjer je žogo z glavo zadel Ševcenko in dosegel svoj prvi gol na svetovnih prvenstvih. Po tretjem zadetku so Ukrajinci nekoliko umirili ritem, vendar kljub temu prevladovali in izpeljali še nekaj privlacnih ter tudi ucinkovitih akcij. Tako je bil v 64. minuti blizu gola Kalinicenko, ki je z roba kazenskega prostora mojstrsko udaril po žogi, a se je tresla le precka. Nato sta poskušala Ševcenko, pred katerim je žogo ujel vratar Zaeyd, in Kalinicenko, v 73. minuti pa je sledila verjetno najlepša akcija na tekmi. Napad je zacel Anatolij Timošcuk, podal do Ševcenka, ki je, kot zna le on, prodrl v kazenski prostor ter podal do Kalinicenka. Nogometaš Spartaka iz Moskve je z desetih metrov neoviran zadel nebranjeni del mreže ter poskrbel za še vecji izbruh veselja med ukrajinskimi navijaci.


UTRINKI S TEKME:


 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Stave so sestavni del nogometa. Nekateri z njimi služijo mastne denarce, spet drugi so najbolj srecni, ko dobijo stavo, ki so jo sklenili s prijat...

Kerlon - genij ali zabavljac?
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje