Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
V Italiji je vsak vikend priprtih toliko navijacev, kot se jih v Sloveniji zbere na šestih prvoligaških tekmah skupaj. Poglejte, dva od petih navijacev Celja sta zdaj prižgala bakle.
Igor E. Bergant
18. junij 2006
 NATISNI
Odlocal bo zadnji krog
Klemen Kos (foto: Getty Images)

Naši južni sosedi so se precej namucili z danes zelo dobrimi Japonci, za rezultat pa so si v najvecji meri krivi kar sami, saj so že prvem polcasu zapravili strel z bele tocke.

- Skupina F, 2. krog:

JAPONSKA 0:0 HRVAŠKA

Štadion
: Franken-stadion v Nurnbergu. Gledalcev: 41.000. Sodnik: Franck De Bleckere (Belgija). Rumeni kartoni: Kawaguchi, Miyamoto, Alex (Japonska), R.Kovac, Srna (vsi Hrvaška).

Hrvaška
: Pletikosa; Šimic, R.Kovac, Šimunic; Srna (od 87. Bošnjak), Tudor (od 69. Olic), N.Kovac, Marko Babic, Niko Kranjcar (od 78. Modric); Ivan Klasnic, Dado Pršo. Selektor: Zlatko Kranjcar.

Japonska
: Kawaguchi, Kaji, Miyamoto, Nakata, Nakazawa, Nakamura, Yanagisawa (od 61. Tamada), Santos, Fukunishi (od 46. Inamoto), Takahara (od 85. Oguro), Ogasanara. Selektor: Zico

Nurnberg se v teh dneh bori s podobno vrocino, kakršna v teh dneh vlada pri nas, težki pogoji pa so vplivali tudi na japonske in hrvaške nogometaše, ki v prvem polcasu niso prikazali najbolj domiselne igre. Prvih 20 minut je tako minilo bolj v žaru »otipavanja nasprotnika«, gledalci pa se popolnoma predramili že minuto kasneje, ko je belgijski sodnik Frank De Bleckere po dvomljivem prekršku japonskega kapetana Miyamota nad Dadom Pršom v kazenskem prostoru pokazal na belo tocko. »Pravica skazica« bi lahko dejali za zastreljano najstrožjo kazen, katero je zapravil Darijo Srna, katerega strel v desni spodnji kot je japonski vratar Kawaguchi mojstrsko ubranil. »Nevihte« ni bilo konec niti po zastreljani enajstmetrovki, saj je v naslednjem napadu po strelu s kota Kranjcar le za malo zgrešil okvir vrat. Naslednje minute so povsem pripadle Hrvatom, ponovno pa je bil blizu Niko Kranjcar, ki je v 28.minuti z velike oddaljenosti nastreljal zgornjo precko japonskih vrat. V 32.minuti je Robert Kovac nespametno ugovarjal sodniški odlocitvi in prejel rumeni karton, zaradi katerega ne bo smel nastopiti na odlocilni tekmi hrvaške reprezentance z Avstralijo v 3.krogu. V 36.minuti je pesti hrvaškega vratarja Pletikose ogrel Nakata z odlicnim strelom z vec kot 25-ih metrov, do konca polcasa pa nismo vec videli kakšne bolj vznemirljive akcije.Drugi polcas se je zacel z odlicno priložnostjo Yanagisawe, ki je v 51.minuti zgrešil »zicer« po izvrstnem prodoru danes nezaustavljivega bocnega branilca japonske reprezentance Akire Kajija. Že cez dobre tri minute so Japoncem v podobni meri vrnili tudi Hrvati, ponovno pa je bil neuspešen Niko Kranjcar, ki ni izkoristil odlicne padaje prodirajocega Dada Prša. V nadaljevanju sta tako Zico kot Cico opravila številne takticne menjave, prvic letos pa je igrišce predcasno zapustil Kranjcarjev sin Niko, katerega je zamenjal veliki up hrvaškega nogometa Luka Modric. V 77.minuti je zanesljivi Šimunic preprecil zadetek po prodoru Alexa Santosa, "veliki Joe" pa je bil uspešen tudi v 88.minuti, ko je ponovno v zadnjem trenutku prepricil, da bi žoga prišla do neoviranega Shunskukeja Nakamure.Za srecanje, ki se je koncalo brez zadetkov, smo videli precej zanimiv nogomet, poleg zastreljane enajstmetrovke in precke pa smo videli tudi nekaj lepih priložnosti na obeh straneh. Hrvati so po dobri predstavi proti Brazilcem tokrat doživeli hladen tuš, Japonci pa prav tako niso uresnicili svojega cilja in jih zdaj za napredovanje v drugi krog caka »misija nemogoce« - premagati Brazilijo. »Vatreni« danes niso upravicili vloge favorita, saj so bile na trenutke celo v podrejenem položaju, kljub današnjem remiju pa imajo, vsaj na papirju, pred zadnjim krogom le nekoliko lažjo nalogo kot njihovi japonski kolegi.


UTRINKI S TEKME: NATISNI    
Osumljena Slovenca sta Lalic in Suljic
Robert Kovac koncuje kariero
Zajec ponovno na klopi Dinama
Hrvati slavili v Celovcu
Jurcic zapustil klop Dinama
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Moštvo slovenskega reprezentanta Roberta Korena West Bromwich Albion je lastnik nekaterih nadvse zanimivih rekordov v zgodovini angleškega nogomet...

Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje