Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Sodnik je ocitno prebral premalo knjig.
Amir Karic
16. junij 2006
 NATISNI
Herojski Angolci
Klemen Kos (foto: Getty Images)

Angola je po remiju z Mehiko prišla do prve zgodovinske tocke na svetovnih prvenstvih, veliko zaslug za to pa gre vratarju Joau Ricardu.

Skupina D, 2. krog:

MEHIKA 0:0 ANGOLA

Štadion: Niedersachenstadion (Hannover). Gledalcev: 43.000. Sodnik: Maidin (Singapur). Rumeni kartoni: Pineda (Mehika); Jamba, Delgado, Joao Ricardo (vsi Angola). Rdeci karton: Macanga (Angola).

Mehika
: Sanchez, Salcido, Marquez, Osorio, Pineda (od 78. Morales), Torrado, Zinha (od 52. Arellano), Pardo, Mendez, Franco (od 74. Fonseca), Bravo. Selektor: La Volpe.

Angola
: Joao Ricardo, Jamba, Kali, Delgado, Loco, Figueiredo (od 73. Rui Marques), Macanga, Mateus (od 68. Mantorras), Mendonca, Ze Kalanga (od 83. Miloy), Akwa. Selektor: Goncalves.

V Hannovru so mehiški navijaci, ki so bili seveda v vecini, poskrbeli za odlicno vzdušje, izumitelji danes tako popularnega mehiškega vala pa so pricarali ozracje na kakršno lahko naletimo le v Latinski Ameriki. Srecenje se je pricelo z odlicnim strelom mehiškega branilca Salcida, ki je že v 45.sekundi s strelom od dalec zadel zgornji del mreže angolskih vrat. Po obetavnem in ambicioznem zacetku Mehicanov Angolci niso ponovili iste napake kot na tekmi s Portugalsko in s previdno igro dodobra umirili v nadaljevanju precej nemocne nogometaše iz Srednje Amerike. V 13.minuti so bili Mehicani blizu zadetka po udarcu branilca Marqueza, katerega strel je zadel vratnico angolskih vrat. Angolci so prvic sprožili proti mehiškim vratom v 22.minuti preko Figueireda, v prvih 45.minutah pa »Palancas Negras« niso uspeli niti enkrat ustreliti v okvir mehiškega gola. Tik pred iztekom prvega dela se je sijajna priložnost ponudila Guillermu Francu, ki pa ni uspel premagati Joaa Ricarda iz neposredne bližine. V celoti gledano smo v prvem delu videli dolgocasno srecanje na katerem Mehicani niso upravicili vloge nespornega favorita.Drugi polcas je bil k sreci precej bolj razburljiv, žal pa tudi v drugem delu nismo videli zadetka. Mehiški selektor La Volpe si je danes še kako želel zmage, zato je že v 55.minuti zamenjal Zinho s tretjim napadalcem Arellanom. Takoj po menjavi je veliko priložnost ponovno zapravil Franco, ki je bil še enkrat vec neuspešen pred danes izvrstnim Ricardom. Naslednji se je v angolskem kazenskem prostoru usmešil junak srecanja z Iranom Omar Bravo, srecanje pa je nov »vrhunec« doživelo v 79.minuti, ko je po drugem rumenem kartonu igrišce zapustil Andre Macanga. Mehicani so v zadnjih minutah pritisnili z vsemi mocmi, v 88.minuti pa je po strelu Brava žoga še enkrat zadela okvir angolskih vrat. V teh minutah se je izkazala angolska obramba na celu z vratarjem Joaom Ricardom, ki je dokazal, da lahko navkljub temu, da že dobro leto dni ni clan nobenega kluba, še vedno s svojimi obrambami zagreni življenje nasprotnikovim napadalcem.

Angolci so si s herojsko igro prislužili zgodovinsko prvo tocko na svetovnih prvenstvih, zato je bilo njihovo veliko slavje po zadnjem sodniškem žvižgu povsem razumljivo. Mehicani so po zmagi nad Iranom tokrat razocarali, kljub mocnem pritisku v zadnjem delu srecanja in številnih zastreljanih priložnostih pa Mehika vec kot ocitno ni ekipa, ki bi lahko resneje krojila usodo letošnjega svetovnega prvenstva. Nedvomno je vsaj po dosedaj videnem skupina D v celoti gledano najbolj razocarala.


UTRINKI S TEKME NATISNI    
Žoga ni hotela v mrežo
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Italijanom vsi pripisujejo zasluge za nepriljubljeni catenaccio, a zgodovina kaže, da najbolj cvrste obrambe ne prihajajo z Apeninskega polotoka. ...

Ekskluzivno: Daniel Bilos
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje