Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 13 julij 2020
Z vsemi smo prijatelji, razen s tistimi, ki so umrli.
Branko Oblak
16. junij 2006
 NATISNI
Nogometna poezija Argentincev
Matej Pate (foto: Getty Images)

V drugem krogu skupine C je Argentina v Gelsenkirchnu povsem ponižala SCG in zmagala s 6:0. Odlicno je na svetovnih prvenstvih debitiral tudi Lionel Messi.

- Skupina C, 2. krog:

ARGENTINA 6:0 SCG
06 [1:0] Maxi Rodriguez
31 [2:0] Cambiasso
41 [3:0] Maxi Rodriguez
78 [4:0] Crespo
84 [5:0] Tevez
88 [6:0] Messi

Štadion
: Veltins Arena Gledalcev 52.000 Sodnik: Rosetti (Italija). Rumeni kartoni: Crespo; Nadj, Koroman, Krstajic (oba SCG). Rdeci karton: Kežman (65, SCG).

Argentina
: Abbondanzieri, Burdisso, Ayala, Heinze, Sorin, Maxi Rodriguez (od 75. Messi), Mascherano, Luis Gonzalez (od 17. Cambiasso), Riquelme, Saviola (od 59. Tevez), Crespo. Selektor: Pekerman.

SCG
: Jevric, Duljaj, Gavrancic, Krstajic, Dudic, Koroman (od 49. Ljuboja), Stankovic, Nadj (od 46. Ergc), P. Đordjevic, Kežman, Miloševic (od 70. Vukic). Selektor: Petkovic.

Argentina je v drugem krogu skupine C s 6:0 povsem 'razbila'' Srbijo in Crno goro ter že napredovala v naslednji krog. Ni se ponovil scenarij izpred štirih let, ko so 'gavci' v prvi tekmi 'skupine smrti' (skupaj z Nigerijo, Anglijo in Švedsko) zmagali, a nato vseeno izpadli. Že po dveh tekmah imajo šest tock in so prakticno že potnik v osmino finala. Poleg tega pa so predvsem z odlicno petkovo predstavo, ki se bo v zgodovino svetovnih prvenstev prav gotovo zapisala z zlatimi crkami, nagnali strah v kosti tekmecev. Lahko zapišemo, da so Argentinci zdaj morda celo prvi favorit za osvojitev naslova prvakov!Argentina, ki je v prejšnjem krogu z 2:1 premagala Slonokošceno obalo, je tekmo zacela silovito in že v 6. minuti prek napadalca madridskega Atletica Maxija Rodrigueza prešla v vodstvo z 1:0. Že takrat je bilo jasno, da ima SCG malo možnosti za uspeh. Tudi v nadaljevanju so bili nogometaši SCG povsem neopazni, na igrišcu pa je igralo zgolj eno moštvo – Argentina. In že v 31. minuti so 'gavci' povišali vodstvo. Zadel je Esteban Cambiasso, ki je dobrih deset minut prej zamenjal poškodovanega Luisa Gonzaleza. Vezist milanskega Interja se je med strelce vpisal po izvrstni akciji, ki je verjetno najlepša v dosedanjem poteku prvenstva. Mrežo nasprotnikovega vratarja je zatresel potem, ko so Argentinci z vec dvojnimi podajami povsem osmešili obrambo SCG, zadnjo podajo pa je kar s peto prispeval Hernan Crespo. Deset minut kasneje je bilo 3:0 in tekma je bila dokoncno odlocena. Mladen Krstajic je izgubil žogo pri kotu, proti golu je stekel Javier Saviola, preigral Nemanjo Dudica in podal Rodriguezu, ki se je še drugic na tekmi vpisal med strelce. Do konca polcasa se izid ni spremenil, videlo pa se je, da je barka SCŠ povsem potopljena.

V drugem delu so Argentinci z domiselnimi akcijami še naprej smešili nasprotnika, zadnje upe SCŠ pa je v 65. minuti dokoncno pokopal Mateja Kežman, ki je bil izkljucen zaradi prekrška na sredini igrišca. V Gelsenkirchnu se je zacel plesati tango … V 76. minuti je namesto dvakratnega strelca Rodrigueza v igro vstopil mladi up argentinskega nogometa Lionel Messi, ki je okreval po poškodbi. Mladenic, ki se je z 19 leti in 350 dnevi med rekorderje vpisal kot najmlajši Argentinec, ki je nastopil na SP, je kmalu po prihodu v igro dokazal, zakaj ga mnogi oznacujejo za naslednika legendarnega Diega Armanda Maradonu, ki je tekmo vneto spremljal s tribun. Že v 78. minuti je bil režiser vodstva s 4:0. Prebil je levo stran obrambe SCG in natancno podal na drugo vratnico, kjer se je znašel Crespo, porinil žogo v prazno mrežo in dosegel drugi gol na prvenstvu. Šest minut kasneje je igralce SCG osmešil še Carlos Tevez, ki je atraktivno preigral dva branilca in nato z natancnim strelom premagal še vratarja Dragoslaav Jevrica. V 88. minuti je Messi postavil koncni izid in dosegel svoj prvi zadetek na svetovnih prvenstvih. Mnogi so prepricani, da jih bo že v Nemciji sledilo še mnogo in ce gre soditi po tem, kako se je mladi as Barcelone odrezal ob debiju na mondialu, gre verjeti, da bo res tako …


UTRINKI S TEKME

 
 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Atletico iz Madrida velja za enega najboljših španskih klubov vseh casov, ki pa že vrsto let ceplja za najboljšimi in se nikakor ne more prebiti na n...
Kerlon - genij ali zabavljac?
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje