Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Ne smemo igrati bunker. Nikakor. Težko je braniti 0:0.
Rudi Zavrl
15. junij 2006
 NATISNI
Adios Paragvaj!
Klemen Kos (foto: Getty Images)

Švedi so v 89. minuti prišli do prve zmage na letošnjem SP, Paragvajci pa se drugem zaporednem porazu še poslavljajo od nadaljevanja tekmovanja.

Skupina B, 2. krog:

ŠVEDSKA 1:0 PARAGVAJ
89 [1:0]  Fredrik Ljungberg

Štadion
: Olimpijski štadion v Berlinu. Gledalcev: 74.000. Sodnik: Michel (Slovaška). Rumeni kartoni: Linderoth, Lucic, Allback; Caniza, Acuna, Barreto, Paredes.

Švedska
: Isaksson, Nilsson, Mellberg, Lucic, Edman, Linderoth, Ljungberg, Wilhelmsson (od 67. Jonson), Kallstrom (od 86. Elmander), Ibrahimovic (od 46. Allback), Larsson. Selektor: Lagerback.

Paragvaj
: Bobadilla, Caniza, Caceres, Gamarra, Nunez, Bonet (od 81. Barreto), Acuna, Paredes, Riveros (od 62. Dos Santos), Santa Cruz (od 63. Dante Lopez), Valdez. Selektor: Ruiz.Da je letošnje svetovno prvenstvo vsaj iz navijaškega zornega kota zares nekaj posebnega pricajo tudi polne tribune olimpijskega stadiona v Berlinu, ki se je tokrat napolnil pa ceprav na njem v tem primeru nista nastopili reprezentanci najvišjega svetovnega ranga. Srecanje se je pricelo precej obetavno, ob ostrem tempu pa sta obe moštvi sprva namignili na to, da sta danes željni zmage. V žaru borbe sta tako v prvih petnajstih minutah padla kar dva rumena kartona, Švedi pa so preko Kallstroma in Wilhelmssona dvakrat nevarno streljali izven kazenskega prostora. Kljub obetavnemu zacetku je ritem igre v nadaljevanju žal precej padel, mirne duše pa bi lahko dejali, da se vse do izteka prvega dela na igrišcu ni dogajalo nic kaj pretresljivega. Švedi so sicer imeli jalovo terensko premoc, vendar pa bo ponovno bledem Ibrahimovicu in premalo aktivnem Larssonu niso uspeli resneje ogroziti paragvajskih vrat. »Albino rojosi« so igrali podobno kot proti Angležem, ob tako defenzivno zasnovani taktiki pa je bil paragvajski napad vse prevec odvisen od »odpadkov« in napak nasprotnikovih branilcev, ki pa so vsaj v prvem polcasu dobro opravili svoje delo.V drugem polcasu je Lars Lagerback danes slabega Ibrahimovica upraviceno pustil na klopi, njegovo mesto v konici napada pa je zasedel 33-letni Marcus Allback. Paragvajci so preko hitrega Valdeza zapretili že v prvi minuti nadaljevanja, Južnoamericani pa so svoj prvi strel neposredno na vrata izvedli šele v 57. minuti po strelu Roberta Acune. Dve minuti kasneje je najlepšo priložnost na tekmi zapravil Allback, ki je že premagal Bobadillo, a je bil branilec Caniza dovolj »priseben«, da je v zadnjem trenutku uspel izbiti žogo z golove crte. Številne takticne menjave v obeh ekipah niso kaj prida spremenile slike na igrišcu, prav potem, ko so že vsi pricakovali še en remi brez zadetkov pa je udarila naveza Allback-Ljungberg, ki je v tipicni skandinavski akciji po Ljungbergovem strelu z glavo povedla Švede v vodstvo. Zadetek je prebudil zaspane švedske navijace, le nekaj trenutkov kasneje pa je bil Arsenalov zvezdnik blizu še drugemu zadetku, a se je danes odlicni Bobadilla še enkrat izkazal.

Švedi so z velikimi težavami prišli do zmage, vendar pa, vsaj po dosedaj videnem, edini skandinavski predstavniki na letošnjem SP z igro še zdalec niso prepricali. Paragvaj se že poslavlja od Nemcije, Južnoamericani pa so placali visok davek za prevec preracunljivo in premalo pogumno igro.


UTRINKI S TEKME:

 NATISNI    
Angleži uspešno prestali krst
V taktu Soca Warriors
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Gianluigi Lentini je kot mladenic sanjal, da bo nekoc visoko v zrak dvignil pokal za zmago na svetovnem prvenstvu. Leta 1969 v Carmagnoli v Italiji r...
Sanje so se uresnicile
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje