Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Krega se nekaj zdaj. Nekaj ni v redu. Rdeci karton! Zdaj pa treba gol dati!
Anton Borkovic
15. junij 2006
 NATISNI
Ekvador zmlel Kostariko
Jure Bohoric (foto: Getty Images)

Ekvador je dobil tudi drugo tekmo na svetovnem prvenstvu. Z zmago nad Kostariko se je tako kot Nemcija že uvrstil v osmino finala.

- Skupina A, 2. krog:

EKVADOR 3:0 KOSTARIKA
08 [1:0] C. Tenorio
54 [2:0] Delgado
90 [3:0] Kaviedes

Štadion: AOL Arena v Hamburgu. Gledalcev: 51.000. Sodnik: Codjia (Benin). Rumeni kartoni: Castillo, De la Cruz, Mora; Marin, Solis.

Ekvador: Mora, De la Cruz, Hurtado, Espinoza (od 69. Guagua), Reasco, Mendez, E. Tenorio (od 46. Kaviedes), Castillo, Valencia (Urrutia), Delgado, C. Tenorio. Selektor: Suarez.

Kostarika: Porras, Marin, Umana, Wallace, Gonzales (od 56. Hernandez), Solis, Centeno (od 84. Bernard), Sequeira, Fonseca (od 29. Saborio), Gomez, Wanchope. Selektor: Guimaraes.

Po Nemciji si je danes nastop v osmini finala priigrala še druga reprezentanca iz skupine A, ki je torej že odlocena, v zadnjem krogu se bodo moštva pomerila le za koncno razvrstitev. Ekvador je bil po Poljski boljši še od Kostarike, jo premagal s 3:0 in dosegel enega najvecjih uspehov v svoji nogometni zgodovini.Južnoamericani so povedli že v osmi minuti. Tako kot proti Poljski je kirurško natancno podajo z desnega boka pred gol poslal mladi Valencia, z glavo pa je bil za svoj sedmi v reprezentanci in drugi zadetek na mondialu dovolj natancen Carlos Tenorio. Nekaj trenutkov kasneje je Sequeira grobo štartal na Tenoria in ga toliko poškodoval, da je moral napadalec ob polcasu iz igre, na zelenici hamburškega štadiona pa ga je zamenjal Kaviedes. Ekvador bi lahko proti bledi Kostariki, ki za razliko od uvodne tekme, ko je zabila dva gola, ni imela rešitve za cvrsto nasprotnikovo obrambo, vodstvo povišal v zadnjih sekundah prvega polcasa. Znova je podaja prišla z desnega boka, Augustin Delgado je bil povsem neoviran na štirih metrih, toda žoge ni dobro zadel in priložnost je splavala po vodi. Priložnosti Kostarike so bile vse prej kot prave. Sequeiro je z glavo streljal preslabo, drugi nekoliko lepšo priložnost pa je Mora brez težav zaustavil, ko je streljal Solis.

V drugem polcasu je Delgado najprej atraktivno poskušal z volejem, vendar je streljal naravnost v vratarja, v tretje pa mu je le šlo. Do žoge je prišel ob desni vratnici, silovito ustrelil v bližnji vratarjev kot in Porras je bil povsem brez moci. V 70. minuti so ekvadorski navijaci slavili še tretjic, vendar so se hitro pomirili. Zadetek Ivana Kaviedesa je bil namrec upraviceno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Kaviedes nekaj minut kasneje znova streljal nevarno, vendar je bil takrat Porras na mestu. Kostarika je bila najbližje zadetku v 87. minuti, ko je lepo ustrelil Saborio, Mora je bil že premagan, toda žogi je pot v mrežo preprecila precka. Ko so navijaci Kostarike že odhajali, se je mreža njihovih ljubljencev še tretjic zatresla. Znova je podaja - tokrat po hitrem protinapadu - prišla z desnega boka, v kazenskem prostoru pa je bil na pravem mestu Kaviedes in zadetek proslavil na zanimiv nacin - iz hlac je potegnil masko in si jo nadel na obraz.

Dolgocasna tekma se je tako koncala z visoko zmago Ekvadorja, vsekakor pa velja omeniti tudi sodnika Coffija Codjia iz Benina. Že res, da vecje napake ni storil, toda s stalnim piskanjem tudi tistih prekrškov, ob katerih bi lahko pustil prednost, je rezal ritem igri, ob kateri so tudi po njegovi zaslugi mnogi zehali.


UTRINKI S TEKME NATISNI    
Nemci zaceli z zmago
Prepozno prebujenje Poljakov
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Angleški prvoligaš Middlesbrough že vec kot deset let igra na štadionu Riverside. Prvo tekmo so rdeci na tem objektu odigrali 26. avgusta leta 1995, ...
Velike sanje malega kluba
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje