Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Nogomet je kot darilo. Nikoli ne veš, kaj je v njem.
Primož Gliha
13. junij 2006
 NATISNI
Brez kapetana ni šlo
Matej Pate

V prvi tekmi skupine G svetovnega prvenstva je Togo po izkljucitvi kapetana Jeana-Paula Abala zapravil vodstvo proti Južni Koreji in izgubil z 1:2.

- Skupina G, 1. krog:

JUŽNA KOREJA 2:1 TOGO

31 [0:1] Kader
54 [1:1] Lee
72 [2:1] Ahn

Štadion
: Frankfurt. Gledalcev: 48.000. Sodnik: Graham Poll (Anglija) Rumeni kartoni: Kim, Lee (oba Južna Koreja), Abalo, Romao, Tchangai (vsi Togo). Rdeci karton: Abalo (53, Togo).

Južna Koreja:
Lee Woon-Jae, Kim Jin-Kyu (od 46. Ahn Jung-Hwan), Choi Jin-Cheul, Kim Young-Chul, Song Chong-Gug, Lee Ho, Lee Eul-Yong (od 68. Kim Nam-Il) , Park Ji-Sung, Lee Young-Pyo, Lee Chun-Soo, Cho Jae-Jin (od 83. Kim Sang Sik). Selektor: Advocaat

Togo:
Agassa, Tchangai, Abalo, Nibombe, Assemoassa (od 62. Forson), Salifou (od 86. Aziawonou), Senaya (od 55. Toure), Romao, Mamam, Adebayor, Mohamed Kader. Selektor: Pfister

Uvodna tekma skupine G je, v nasprotju s pricakovanji mnogih, postregla z odlicnim nogometom. Po odlicnih fizicnih sposobnostih sta Južna Koreja in Togo že tako znana, tokrat pa sta nekajkrat navdušili tudi v tehnicnem znanju.

Južna Koreja
, ki na svetovnem prvenstvu nastopa že osmic in je na zadnjem 'mondialu' pripravila prvovrstno presenecenje ter zasedla cetrto mesto, sicer v prvem polcasu ni navdušila. Africani so prevzeli pobudo na igrišcu in bili boljši nasprotnik, zato zaskrbljen izraz na obrazu južnokorejskega selektorja Dicka Advocaata, ni cudil. Nizozemski trener je bil še bolj zaskrbljen po 31. minuti, ko je debitant na SP Togo prešel v vodstvo. Po eni izmed številnih dolgih podaj se je Mohamed Kader odlicno otresel južnokorejskih branilcev nato pa v drugem koraku z natancnim strelom v daljši vratarjev kot žogo od vratnice spravil za hrbet Le Woon-Jaea. Veliko presenecenje in vodstvo ekipe Toga, ki je v teh dneh doživljala burne dneve in bila še dva dni pred tekmo brez selektorja (Otto Pfister je zaradi težav z izplacili premij igralcem sprva odstopil s svojega položaja, a se vceraj vrnil za krmilo reprezentance). Togo je tik pred koncem polcasa po prostem strelu Yaoa Juniorja Senayje zapretil še enkrat, a se je korejski vratar izkazal.

Ob polcasu je selektor Koreje v igro poslal Junga-Hwana Ahna in zaigral bolj napadalno, kar se je azijski reprezentanci obrestovalo že osem minut kasneje, ko je Ji Sung Park izigral obrambo Toga in stekel sam proti golu, zato kapetanu Africanov Jeanu-Paulu Abaloju, ki je že imel rumeni karton, ni preostalo drugega, kot da zvezdnika Manchestra Uniteda podre in si prisluži pot v slacilnico. Zacetek konca za Togo. Z mesta, kjer je bil storjen prekršek, je že minuto kasneje Lee Chun-Soo zadel mrežo ter izenacil izid na 1:1.

Azijci so napadli na vso moc in v 73. minuti prek Junga-Hwana Ahna, ki je zadel s približno 18 metrov, prešli v vodstvo z 2:1. Do konca tekme sta imeli obe moštvi še nekaj polpriložnosti, a se izid ni spremenil in Togo bo moral na prvo tocko na svetovnih prvenstvih pocakati še nekaj casa, a se ob debiju na SP ni osramotil in je dostojno zastopal barve Afrike. Predstavniki crnega kontinenta, ki nastopajo v Nemciji, po cetrti tekmi sicer še ostajajo brez tock, saj so doslej izgubile reprezentance Slonokošcene obale, Angole in Gane, medtem ko je Južna Koreja po porazu Irana in Japonske Aziji prinesla prve tocke.

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Eden najbolj zanimivih dogodkov v zgodovini svetovnih prvenstev se je zgodil leta 1982 v Španiji, ko sta se med seboj pomerili reprezentanci Francije...
Velike sanje malega kluba
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje