Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 25 maj 2022
Verjetno so v Domžalah mislili, da me držijo v šahu in da nimam nobenih drugih možnosti, a so se ocitno ušteli. Ne glede na vse sem v svoji karieri nekaj le dosegel. V Domžalah radi veliko govorijo, po porazu z 0:3 pa jih nisem slišal nikjer.
Borut Semler
10. junij 2006
 NATISNI
V taktu Soca Warriors
Andraž Rožman

Na svetovnem prvenstvu je za prvo presenecenje poskerbel Trinidad in Tobago. Soca Warriors so odšcipnili tocko Švedski. izid je bil 0:0.


TRINIDAD IN TOBAGO 0:0 ŠVEDSKA

Štadion: Westfalenstadion v Dortmundu. Gledalcev: 65.000. Sodnik: Shamsul Maidin

Rumeni kartoni
: A. John (15.), A. John (46.), Yorke (74.); Larsson (90.)
Rdeci karton:
A. John (46).


Trinidad in Tobago:  Hislop, A. John, Sancho, Lawrence, Birchall, Gray, Edwards, Samuel (od 53. Glenn), S. John, Theobald (od 67. Whitley), Yorke, selektor: Beenhakker

 

Švedska: Shaaban, Mellberg, Lucic, Edman, Linderoth (od 79. Kalstrom), Alexandersson, Svensson (od 62. Allback), Ljungberg, Ibrahimovic, Larsson, Willhemson (od 79. Jonsson), trener: Lagerback.

 

Nogometaši Trinidada in Tobaga so pripravili prvo presenecenje na svetovnem prvenstvu. Z organizirano in disciplinirano igro so proti Švedski iztržili remi brez golov, karibski državici priigrali prvo tocko na mundialih ter poskrbeli za rajanje na ulicah v domovini, kjer so, potem ko so Soca Warriors v dodatnih kvalifikacijah za SP premagali Bahrajn, razglasili državni praznik in dela prost dan.

 

Po pricakovanjih so tekmo napadalneje zaceli Skandinavci, ki pa si v uvodnem delu dvoboja vecjih priložnosti niso priigrali. Najbolj aktivna sta bila Willhemson, ki je nekajkrat nevarno prodrl po levi strani, in Ibrahimovic, a se napadalec Juventusa današnjega dne ne bo spominjal kot enega izmed bolj srecnih v življenju. Potem ko je prvic zapretil Larsson, ki je v peti minuti s prostega strela ustrelil mimo gola, je spektakularno poskušal s škarjicami, a je žoga zletela mimo gola, proti koncu polcasa  pa je z roba kazenskega prostora poskusil še z volejem. Ena izmed lepših akcij v prvem polcasu je bila, ko je Ibrahimovic izpeljal protinapad, podal do Larssona, ki je bil za las prekratek, da bi zatresel nebranjeno mrežo. Nekdanji nogometaš Celtica iz Glasgowa je poskušal še z glavo, a je bil trud ponovno zaman. Švedi so imeli ves cas prvega dela premoc, pritisk pa ni bil tako mocan kot v drugem polcasu. O tem, da so se nogometaši iz Srednje Amerike ukvarjali predvsem z obrambo, veliko pove, da so edini strel na gol v prvem polcasu sprožili v 33. minuti, ko je poskušal Edwards.

 

Dogodek, ki je ''Trem kronam'' prinesel še vecjo prevlado na igrišcu je sledil v prvih sekundah drugega dela. Takrat si je Avery John za drugi grobi prekršek nad Wilhemssonom prislužil drugi rumeni karton in pot pod prho. Sledil je enosmerni promet proti golu Trinidada in Tobaga. Švedi so si pripravili precej priložnosti, pri ogrožanju zelo razpoloženega vratarja Hislopa, ki si je prislužil naziv igralec tekme, je spet prednjacil Ibrahimovic, v zakljucku tekme pa je tri priložnosti zapravil Allback. Ves trud je bil zaman, saj je TiT z organizirano, borbeno in takticno zelo dobro igro, ki ji je poveljeval Dwight York, pokazal majhnim reprezentancam, kako se je potrebno po robu postaviti velikanom. Poleg tega so imeli Soca Bojevniki eno zelo lepo priložnost. V 59. minuti je rezervist Glenn zdrvel v protinapad in z roba kazenskega prostora mocno udaril po okroglem usnju ter zatresel precko gola, ki ga je branil švedski vratar z egiptovskimi koreninami Shabaan.

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Angleški prvoligaš Middlesbrough že vec kot deset let igra na štadionu Riverside. Prvo tekmo so rdeci na tem objektu odigrali 26. avgusta leta 1995, ...
Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje