Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 25 maj 2022
Kirm ima noro kondicijo, nore predispozicije, rabi samo še tisti preskok. Ne vem, kje se bo tistega naucil, doma v stanovanju, v veži, ce nima casa trenirati na stadionu, kjerkoli ... Jaz sem spal z žogo, jo metal v zid, karkoli delal, cele noci.
Brane Oblak
10. junij 2006
 NATISNI
Angleži uspešno prestali krst
Uredništvo

Angleška reprezentanca je uspešno zacela z nastopi na letošnjem SP. Na prvi današnji tekmi so z 1:0 premagali izbrano vrsto Paragvaja.


- Skupina B, 1. krog:

ANGLIJA 1:0 PARAGVAJ
03 [1:0] Gamarra (avtogol)

 

Štadion: Frankurt Gledalcev: 48.000 Sodnik: Marco Rodriguez (Mehika)


Anglija:
Robinson, G Neville, Terry, Ferdinand, A Cole, Beckham, Gerrard, Lampard, J Cole (82. Hargreaves), Owen (56. Downing), Crouch.


Paragvaj: Villar (6 Bobadilla), Caniza, Gamarra, Caceres, Toledo (82.  Nunez), Bonet (68.  Cuevas), Acuna, Paredes, Riveros, Valdez, Santa Cruz.

Rumeni kartoni: Owen, Gerrard (oba Anglija), Valdez (Paragvaj)


Tekme v skupini B sta v Frankfurtu otvorili reprezentanci Anglije in Paragvaja. Angleži so po pricakovanjih zaceli brez še vedno poškodovanega Rooneya, ki pa ga vsaj v prvem polcasu niti niso potrebovali. Frankfurtski štadion se je od veselja tresel že v tretji minuti, ko je David Beckham poslal dolg predložek v kazenski prostor, paragvajski kapetan Gamarra pa je žogo z glavo poslal v lastno mrežo. Le tri minute kasneje je moral paragvajski vratar Justo Villar zaradi poškodbe zapustiti travnato površino, kar je še dodatno zmedlo Južnoamericane. Ti so bili v uvodnih minutah nespretni predvsem v obrambi, medtem ko sta bila oba napadalca osamljena na angleški strani. Varovanci Svena Gorana Erikssona so paragvajsko zmedo dobro izkoristili in popolnoma nadzorovali potek igre, paragvajske napade pa prekinjali že na nasprotnikovi polovici igrišca. Šele okoli 20. minute so tokrat v povsem modri opremi obleceni Paragvajci koncno ujeli pravi ritem igre in dvakrat (sicer jalovo) ustrelili proti vratom Robinsona. Prvo pravo priložnost pa so si  pripravili šele v izteku prvega polcasa, ko je z mocnim strelom poizkušal Valdez.

 

Odmor je ocitno dobro del Paragvajcem, ki so na zacetku drugega polcasa prevzeli pobudo na igrišcu. Togost angleških repzezentantov je opazil tudi Sven Goran Eriksson, ki je iz igre potegnil povsem neopaznega Michaela Owna, na igrišce pa poslal Stewarta Downinga, ki je šele tretjic oblekel dres z državnim grbom. Joe Cole se je tako preselil bližje košcenemu velikanu Crouchu, ki je skozi celotno srecanje opravil vecino dela v angleškem napadu. Obe ekipi sta vecino drugega polcasa poizkušali prelisiciti oba vratarja z dolgimi streli; pri Paragvajcih sta od dalec poizkusila Paredes ter Valdez, pri Angležih pa je svojo sreco dvakrat preizkusil Lampard. Kljub vsemu so vsi streli koncali v rokah vratarjev, izid pa se do konca tekme ni spremenil. Angleži so v statistiko vpisali prve tri tocke, Paragvajci pa so z mislimi vejretno že pri srecanju s Švedsko, ki bo 15. junija.

 NATISNI    
Arsenal hoce Schwarzerja
Vieira ostaja pri Cityju
Odhaja tudi Belletti
Za Ballacka Arabci in... Mourinho!
Milner zopet izpustil trening
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Eden izmed najbolj prepoznavnih clanov italijanskega Juventusa v minulem desetletju je bil znameniti Fabrizio Ravanelli, sicer v domovini zaradi svoj...
Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje