Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 25 maj 2022
Imel sem obcutek, da se kljub rivalstvu spoštujemo in da smo lahko tudi prijatelji. Tako se mi je zdelo, dokler ni naš Zlati Zlatko pokazal svoj pravi obraz. Mislim, da gre za izjemnega nogometaša, ki pa preprosto ne zna biti pravi prijatelj ali vsaj kolega. Brez sovražnikov in prepirov ne zna funkcionirati.
Joc Pececnik
9. junij 2006
 NATISNI
Prepozno prebujenje Poljakov
Matej Pate

V drugi tekmi skupine A otvoritvenega dne svetovnega prvenstva v Nemciji so Ekvadorci z 2:0 premagali favorizirane Poljake in po prvem krogu skupaj z Nemcijo zasedajo vrh skupine.


- Skupina A, 1. krog:


EKVADOR 2:0 POLJSKA
24 [1:0] C. Tenorio

80 [2:0] Delgado

 

Štadion: ArenaAufSchalke v Gelsenkirchnu. Gledalcev: 53.804. Sodnik: Toru Kamikawa (Japonska). Rumeni kartoni: Hurtado, Mendez (oba Ekvador), Smolarek (Poljska)

 

Poljska: Boruc, Jop, Baszczynski, Bak, Sobolewski (od 67. Jelen), Krzynowek (od 78. Kosowski), Zurawski (od 83. Brozek), Syzmkowiak, Zewlakow, Smolarek, Radomski

Selektor: Pawel Jenas

 

Ekvador: Mora, Hurtado (od 69. Guagua), De La Cruz, Mendez, Delgado (od 83. Urrutia), Castillo, Valencia, Espinoza, Reasco, E. Tenorio, C. Tenorio (od 65. Kaviedes)

Selektor:  Luis Fernando Suarez

Na zacetku druge tekme prvega kroga tekmovanj v skupini A med Ekvadorjem in Poljsko, ki je imela vlogo favorita, je bilo jasno, da se bo v Gelsenkirchu že odlocalo o drugem mestu, saj je Nemcija na prvi tekmi pricakovano premagala Kostariko s 4:2. Obe reprezentanci sta v tekmo krenili sila previdno in cakali na napake nasprotnika. Vse do 24. minute skorajda ni bilo omembe vredne akcije, nato pa so Ekvadorci prešli v vodstvo prek Carlosa Tenoria, mlajšega od bratov Tenorio, ki je v prvi postavi zaigral namesto zvezdnika Ivana Kaviedesa. Sedemindvajsetletni napadalec Al Sadda je zadel z glavo, potem ko so Ekvadorci izvajali avt v višini kazenskega prostora Poljakov in je Marcelo Delgado z glavo podaljšal žogo do strelca. Že štiri minute kasneje je bil Delgado spet v akciji, a je njegov strel zletel prek gola. Tudi sicer so bili do konca polcasa boljši ekvadorski nogometaši, medtem ko so Poljaki delovali presenetljivo nezainteresirano in kljub zaostanku niso zaigrali nic kaj napadalno.

Podobno je bilo tudi v drugem polcasu, kar so znali Ekvadorci izkoristiti in v 79. minuti prešli v vodstvo z 2:0 ter prišli do zelo pomembne zmage, ki jim daje veliko možnosti, da že v drugem nastopu na SP v zgodovini reprezentance pridejo do osmine finala.  Po neuspešnem nastavljanju 'ofsajd' zanke se je sam pred poljskim vratarjem Arturjem Borucom znašel Ivan Kaviedes, ki je v drugem polcasu zamenjal strelca Tenoria in podal na levo stran, kjer Ivanu Kaviedesu ni bilo težko žoge spraviti v prazno mrežo. Šele po zaostanku z dvema goloma razlike pa so se zdramili tudi Poljaki in pritisnili na plin. Najprej je v 85. vratnico ekvadorskega golmana nastreljal Ireneusz Jelen, ki je v igro prišel v drugem delu igre, nato pa je tik pred koncem tekme okvir vrat zadel še strel Pawela Brozka, še enega napadalca, ki je tekmo zacel na klopi za rezerve.  Ocitno je bilo, da so Poljaki na celu s selektorjem Pawelom Janasom prepozno reagirali in zaceli igrati podjetno prepozno, ko je bilo vse že odloceno. Kazen je visoka, saj bodo morali zdaj, ce želijo napredovati iz skupine, bržcas premagati Nemcijo, ki je domacin in je na prvi tekmi proti Kostariki navdušila.

 NATISNI    
Nemci zaceli z zmago
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Argentinski branilec Mauricio Taricco je poskrbel za enega najhitreje koncanih sodelovanj s klubom v zgodovini nogometa. V Buenos Airesu rojeni no...

Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje