Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 3 julij 2020
To mora biti prekršek. Ce ni prekršek, potem je zagotovo faul.
Božo Sušec
30. junij 2006
 NATISNI
Ukrajinci brez možnosti
Andraž Rožman (foto: Getty Images)

Italija je brez vecjih težav premagala Ukrajino. Tekma v Hamburgu se je koncala z zmago Azzurrov s 3:0. V polfinalu derbi med Italijo in Nemcijo.

- Cetrtfinale:

ITALIJA 3:0 UKRAJINA
06 [1:0] Zambrotta
59 [2:0] Toni
69 [3:0] Toni

Štadion: AOL Arena v Hamburgu. Gledalcev: 50.000. Sodnik: De Bleeckere (Belgija). Rumeni kartoni: Sviderski, Kalinicenko, Milevski.

ITALIJA: Buffon, Grosso, Cannavaro, Barzagli, Gattuso (od 77. Zaccardo), Toni, Totti, Camoranesi (od 68. Oddo), Zambrotta, Perrotta, Pirlo (od 68. Barone), selektor: Lippi.

UKRAJINA: Šovkovski, Nesmacnij, Timošcuk, Rusol (od 45. Vašcuk), Ševcenko, Šelajev, Gusev, Gusin, Milevski (od 72. Bielik), Kalinicenko, Sviderski (od 20. Vorobej), selektor: Blohin.

Italijani so po pricakovanju premagali Ukrajino in se bodo v polfinalu svetovnega prvenstva pomerili z Nemcijo, ki je bila danes boljša od Argentine.Tekma je minila, kot so  pricakovali nogometni tradicionalisti. Azzurri so kmalu po prvem sodnikovem žvižgu povedli. Po lepi akciji je Gianluca Zambrotta mocno ustrelil z nekaj vec kot 20 metrov, ukrajinski vratar Aleksander Šovkovski je slabo posredoval in žoga se je znašla v mreži. To je bila tudi edina vecja priložnost v prvem polcasu. Preostali igralni cas je  minil v znamenju tekanja v ritmu gor in dol ter napadi, ki praviloma dalj od nasprotnikovega šestnajstmetrskega prostora niso segli. Tako so Italijani brez vecjih težav zapirali poti proti svojemu golom, Ukrajincem, ki so že v prvem polcasu opravili dve menjavi (drugo zaradi poškodbe) pa ni preostalo drugega, kot da so nekajkrat poskušali z velike oddaljenosti, vendar so bili od cilja oddaljeni kot Kijev od Hamburga. Na drugi strani so modri nekajkrat poskušali s protinapadi, med najbolj dejavnimi pa je bil še naprej Zambrotta. Vodstvo naših zahodnih sosedov je poskušal s prostega strela z vec kot 30 metrov povecati še Francesco Totti, toda tudi tokrat so gledalci na tribunah štadiona AOL Arena le  zazehali in zdolgocaseno odmahnili z rokami. 

Kot bi selektor Oleg Blohin Ukrajincem med polcasoma navil ušesa, so nogometaši v rumenih dresih nadaljevali povsem drugace kot v prvih 45 minutah. Odlocno so krenili proti Buffonu in si kmalu pripravili prvo priložnost. S strelom z glavo je poskusil Gusin, Buffon pa je žogo odbil v vratnico. Ukrajinski napadi  so se nadaljevali, novo priložnost za izenacenje pa sta zapravila Gusev in Kalinicenko. Prvemu je strel z nekaj metrov Buffon ubranil, drugemu pa so veselje preprecili italijanski branilci, ki so žogo odbili z golove crte. Kazen za zamujene priložnosti je prišla v 59. minuti. Totti je podal v sredino, Luca Toni pa je izkoristil napako ukrajinskih branilcev, ki so ga slabo pokrili, in povišal na 2:0. Nato napadi "zbirne komande" niso pojenjali, Gusin je še drugic zadel okvir vrat, vendar proti starim mackom svetovnih prvenstev in taktike rumeni niso imeli možnosti za presenecenje. Zambrotta je poskrbel za še en prodor in izjemno preigravanje. To je storil tako dobro, da je v sredini zmanjkalo ukrajinskih branilcev, da bi izbili žogo, do katere je prišel Toni ter jo poslal v prazen gol in  prepevanje italijanske koracnice ter poplesavanje na tribunah se je lahko zacelo...


UTRINKI S TEKME:
 NATISNI    
Nemcija slavi svoje junake
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Dandanes se zdi žreb skupin v Ligi prvakov in velikih mednarodnih turnirjih kot dobro utecena rutina, vendar pa leta 1982 temu še zdalec ni bilo tako...
Gretna - prehitro koncane sanje
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje