Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 9 julij 2020
Normalno bi bilo, da bi dobil angažma, a pri nas je pac narobe svet. Pri nas je treba tistega, ki pride do vrha, s kladivom po glavi, da ga ni, da ga zbrišejo. In tudi jaz ne dobim nobenega angažmaja. Niti ga ne išcem, a ce bi me kdo poklical, bi rade volje prišel.
Branko Oblak
12. junij 2006
 NATISNI
Ceška zastrašujoce
Matej Pate

V prvi tekmi skupine E je Ceška v Gelsenkirchu povsem zasencila ZDA in zmagala s 3:0. Junak je bil Tomas Rosicky, ki je dosegel dva gola. Strelec prvega gola Jan Koller se je poškodoval.

-
Skupina E, 1. krog

CEŠKA 3:0 ZDA
05 [1:0] Koller
36 [2:0] Rosicky
76 [3:0] Roscky

Štadion: ArenaAufSchalke v Gelsenkirchnu Gledalcev: 52.000 Sodnik: Carlos Amarilla (Paragvaj) Rumeni kartoni: Onyewu, Reyna (ZDA), Rozenhal, Rosicky, Lokvenc (Ceška)

Ceška: Cech, Grygera, Galasek Poborsky (od 82. Polak), Koller (od 43. Lokvenc), Nedved, Rosicky (od 86. Stajner), Plašil, Ujfaluši, Rozenhal. Selektor: Brückner

ZDA: Keller, Mastroeni (od 46. O'Brien), Cherundolo (od 46. Johnson), Lewis, Reyna, Convey, Beasley, McBride (od 77. Wolff), Donovan, Onyewu, Pope. Selektor: Arena

V skupini E sta se v Gelsenkirchnu v prvem krogu kot prva 'udarila' ZDA in Ceška. Medtem ko so ZDA v Nemcijo prišle z odlicno popotnico s prejšnjega mondiala v Južni Koreji in na Japonskem, kjer so bili hit prvenstva in so se prebili vse do cetrtfinala, so Cehi sploh prvic v zgodovini samostojne države nastopili na SP.

Po otipavanju v prvih treh minutah tekme je že v cetrti minuti sledila sprememba izida. Po desni strani je prodrl Jaroslav Plašil in poslal predložek v kazenski prostor, kjer se je odlicno znašel 'kralj' zracnih dvobojev Jan Koller in Cehe po neubranljivem strelu z glavo povedel v vodstvo z 1:0. Vse do 28. minute je sledilo zatišje, ko je Claudio Reyna po mocnem strelu z 20 metrov zatresel desno vratnico ceškega vratarja. Le milimetri so ameriškega kapetana locili od izenacenja izida. Zato pa so bili bolj uspešni Cehi, ki so v 36. minuti prek nove okrepitve londonskega Arsenala za prihodnjo sezono, Tomasa Rosickega, prešli v vodstvo z 2:0. Nekdanji clan dortmundske Borussie je dosegel pravcati evrogol in ameriškega vratarja Kaseyja Kellerja premagal s pravo 'bombo' s 25 metrov. Do konca polcasa sicer ni bilo spremembe izida, a je v 44. minuti vseeno sledil šok za Cehe, saj si je strelec prvega gola za Cehe, Jan Koller, poškodoval mišico in bo morda odsoten do konca turnirja. Da bo tragedija še vecja, poleg najboljšega strelca reprezentance, ki je doslej dosegel že 43 golov, selektor Ceške Karel Brückner vsaj za zdaj ne more racunati niti na Milana Baroša, najboljšega strelca EP 2004, ki je poškodovan že dlje casa.

Ob polcasu je ameriški selektor v garderobi pustil Steva Cherundoloja in Pabla Mastroenija, v igro pa poslal Johna O'Briena in Eddieja Johnsona. Kljub temu pa Americani niso utegnili preobrniti poteka igre in še naprej so prevladovali Cehi, ki so v 68. minuti skorajda dosegli še tretji zadetek, a je mocan strel Rosickega koncal v vratnici precki vratarja. Že osem minut kasneje pa je 25-letni vezist še enkrat ogrozil vrata nasprotnika in bil bolj natancen. Rutinirano je realiziral protinapada in z lahkotnim strelom žogo spravil mimo Keseyja Kellerja. Na semaforju je pisalo Ceška 3, ZDA 0 in zastrašujoce sporocilo tekmecem pred nadaljevanjem SP. Ceška ekipa, ki je vselej navduševala z igro, je vnovic dokazala, da utegne presenetiti in je po prvem krogu prav gotovo med tihimi favoriti za naslov. V drugem krogu se bo v soboto pomerila proti Gani. Do konca tekme sicer ni bilo spremembe izida in omembe vredne akcije.

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nizozemska velja za državo, kjer imajo ogromno težav z nasiljem navijacev. Ti se pretepajo tudi takrat, kadar ni tekem, zgodilo pa se je že, da so se...
Ekskluzivno: Ilija Petkovic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje