Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Do konca leta imam pogodbo z Greuther Fürthom, a o podaljšanju še ne razmišljam. Trenutno pazim zgolj na to, da ne bom 'razpadel'.
Borut Mavric
12. junij 2006
 NATISNI
Rezervista za sanjsko zmago
Matej Pate

Japonska je vecji del prve tekme skupine F proti Avstraliji vodila z 1:0, a sta zmago ekipi Guusa Hiddinka prinesla rezervista Tim Cahill in Johh Aloisi, ki sta v zakljucku tekme dosegla tri gole.

- Skupina F, 1. krog:

AVSTRALIJA 3:1 JAPONSKA
26 [1:0] Nakamura
84 [1:1] Cahill
89 [1:2] Cahill
92 [1:3] Aloisi

Štadion: Fritz Walter Stadion v Kaiserslauternu Gledalcev: 45.000 Sodnik: Essam Abd El Fatah (Egipt). Rumeni kartoni: Grella, Moore, Cahill, Aloisi (vsi Avstralija), Miyamoto, Takahara, Moniwa (vsi Japonska).

Japonska: Kawaguchi, Komano, Miyamoto, Nakata, Takahara, Nakamura, Yanagisawa (od 79. Ono), Santos, Fukunishi, Tsuboi (od 56. Moniwa), Nakazawa. Selektor: Zico.

Avstralija: Schwarzer, Neill, Moore (od 61. Kennedy), Culina, Emerton, Viduka, Kewell, Grella, Chipperfield, Wilkshire (od 75. Aloisi), Bresciano (od 53. Cahill). Selektor: Hiddink.

Pred tekmo med Japonsko in Avstralijo v skupini F je bilo vec ali manj jasno – tisti, ki izgubi, bo svetovno prvenstvo koncal v predtekmovanju. Prvo mesto je namrec že rezervirano za svetovne prvake Brazilce, za drugo pa so favoriti Hrvati. Tekma v Kaiserslauternu je ponudila veliko užitkov za nogometne navijace. Bila je polna teka, priložnosti in z dramaticnim razpletom ob koncu.

 

V prvih minutah sta imeli obe reprezentanci nekaj priložnosti, pri Avstralcih je bil še najbolj nevaren Mark Viduka, a je v vodstvo prešla Japonska. Po prostem strelu Shunsukuja Nakamure z desnega roba kazenskega prostora, ki je pred gol Avstralije poslal predložek, so japonski napadalci ovirali avstralskega vratarja Marka Schwarzerja, a je bil sodnik Essam Abd El Fatah ''slep'' in ni videl prekrška. Izbrana vrsta Brazilca Zica je vodila z 1:0. Do konca tekme je bilo še nekaj priložnosti na obeh straneh, nekoliko bolj podjetni pa so bili reprezentanti, ki igrajo pod vodstvom Guusa Hiddinka, a vseeno ni bilo spremembe izida.

 

Odlocilni trenutek pa se je, kot se je izkazalo kasneje, zgodil v 53. minuti, ko je namesto Marca Bresciana v igro vstopil Tim Cahill. Po nekaj priložnosti na obeh straneh – Japonska je bila nekajkrat nevarna predvsem v protinapadih – pa je sledil dramaticen razplet v koncnici tekme. V 84. minuti je napako naredil Josikacu Kawaguci v vratih Japonske, kar je izkoristil Cahill in žogo med nekaj nasprotnikovimi branilci poslal v mrežo. Že pet minut kasneje je vezist angleškega Evertona lepo prišel do strela z roba kazenskega in z mocnim ter natancnim strelom še enkrat matiral nesrecnega japonskega vratarja, ki je bil vse do zakljucka tekme eden izmed junakov. V sodnikovem podaljšku je zadnji žebelj v krsto Japoncev, ki so vnovic dokazali, da znajo igrati nogomet, a so nemalokrat naivni, zabil še en rezervist, John Aloisi, ki se je sprehodil skozi obrambo Japonske in postavil koncni izid 3:1, ki Avstralcem daje možnosti za napredovanje v drugi krog Braziliji in Hrvaški pa sporoca, da bo ekipa Guusa Hiddinka vse prej kot lahek nasprotnik.

 

Naj omenimo, da je Avstralija, ki na SP nastopa drugic (prvic je igrala leta 1974 v Nemciji), dosegla prvo zmago na mondialih, prav tako pa je Tim Cahill zgodovinski prvi strelec Avstralije na SP, saj 'kenguruji' pred 32 leti na treh tekmah niti enkrat niso zatresli mreže nasprotnika.

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nekdanji anglešni nogometaš Alan Shearer je poznan predvsem kot odlicen strelec. Shearer je na klubski in reprezentancni sceni zabil kar 422 golov in...
Pozabljeni matador
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje