Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Brazilci bodo prav gotovo težili k južnoameriškemu nacinu igranja, medtem ko od Ukrajincev lahko pricakujemo evropski nacin.
Phil Neville
11. junij 2006
 NATISNI
Angola namucila Portugalsko
Jure Bohoric

Portugalska je svetovno prvenstvo zacela z minimalno zmago proti Angoli, ki pa je z borbeno igro in dobrim upiranjem zadovoljila svoje navijace.

- Skupina D, 1. krog:

PORTUGALSKA 1:0 ANGOLA
04 [1:0] Pauleta

Štadion: RheinEnergie v Koelnu. Gledalcev: 44.000. Sodnik: Jorge Larrionda (Urugvaj). Rumeni kartoni: Ronaldo, Valente; Jamba, Loco, Andre.

Portugalska: Ricardo, Fernando Meira, Figo, Petit (od 72. Maniche), Pauleta, Simao, Miguel, Nuno Valente, Carvalho, Ronaldo (od 60. Costinha), Tiago (od 83. Viana), selektor: Scolari.

Angola: Joao Ricardo, Jamba, Kali, Figueiredo (od 80. Miloy), Andre, Akwa (od 60. Mantorras), Mateus, Mendonca, Ze Kalanga (od 70. Edson), Loco, Delgado, selektor: Goncalves.

Tekma med Portugalsko in njeno nekdanjo kolonijo Angolo, ki na svetovnem prvenstvu sodi med najvecje avtsajderjev, se za Evropejce ne bi mogla zaceti bolje. Že v cetrti minuti je za šov poskrbel Luis Figo; zvezdnik Interja je žogo mimo branilca Jambe poslal po desni strani, ga prehitel po levi in v polnem šprintu prišel v kazenski prostor. Kot se za nogometaša njegovega kova spodobi, je mojstrsko potezo kronal z natancno podajo Pedru Pauleti, napadalcu PSG-ja pa z nekaj metrov ni bilo težko zadeti za vodstvo Portugalcev. Pauleta je v reprezentancnem dresu zabil že svoj 47 zadetek. Angole, ki je v uvodnih minutah delovala prestrašeno, zgoden zadetek ni zmedel. Ravno nasprotno, nogometaši iz Afrike so pogumno drveli tudi v napad. S škarjicami je dvakrat neuspešno poskušal prvi zvezdnik in kapetan Akwa, mocan strel Andreja pa je portugalski vratar Ricardo z naporom le ukrotil. Na drugi strani se je za glavo držal predvsem Cristiano Ronaldo, ki je najprej silovito stresel precko, še en nevaren strel pa mu je vratar Joao Ricardo mojstrsko obranil. Gledalci na štadionu v Koelnu do konca polcasa niso vec videli zadetka...

V drugem polcasu so se gledalci na tribunah zabavali z mehiškimi valovi, nogometaši pa jih niso kdo ve kako navdušili. Pravih priložnosti ni bilo veliko, Portugalska pa je po zgodnjem vodstvu ocitna hranila svoje moci za naslednje tekme in si zaradi tega prislužila tudi nekaj glasnejših žvižgov. Angola se je pokazala kot cvrsta reprezentanca, ki pa ji manjka posameznik, ki bi iz obetavnih akcij tudi kaj izvlekel.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Ce boste še kdaj v družbi nekoga, ki bo trdil, da je slovenski nogomet slab zaradi tega, ker je obisk katastrofalen, mu v odgovor ponudite Ali ste...

Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje