Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 7 julij 2020
V 19. minuti je bil resda storjen prekršek, a ni bil tak, da bi moral sodnik posredovati.
Armin Bacinovic
11. junij 2006
 NATISNI
Mehika strla Iran
Matej Pate

V prvi tekmi skupine D je Mehika s 3:1 premagala Iran. Mehicani so do zmage prišli v zadnjih 15 minutah tekme, ko so dosegli dva zadetka. Junak tekme je bil Omar Bravo.

- Skupina D, 1. krog:


MEHIKA 3:1 IRAN
28 [1:0] Bravo

36 [1:1] Golmohammadi

76 [2:1] Bravo

79 [3:1] Zinha


Štadion: Frankenstadium (Nürnberg) Gledalcev: Sodnik: Roberto Rosseti (Italija) Rumeni kartoni: Torrado (Mehika), Nekounam (Iran)


Mehika
: Sanchez, Salcido, Marquez, Osorio, Franco (od 46. Zinha), Pardo, Pineda, Mendez, Borgetti (od 52. Fonseca), Bravo, od Torrado (46. Perez).

Selektor: de la Volpe
 

Iran: Mirzapour, Mahdavikia, Golmohammadi, Rezaei, Nekounam, Hashemian, Daei, Kaabi, Teymourian, Nosrati, Mandanchi.
Selektor: Ivankovic

Mehika je na tekmi v Nürnbergu upravicila vlogo favorita in premagala Iran s 3:1, a je bila zmaga težja, kot se zdi na prvi pogled, saj so Mehicani prišli do zmage z goloma v zadnjih 15 minutah tekme.

 

Prvo priložnost na tekmi so imeli Iranci, ko je z glavo streljal Vahid Hashemian, a je mehiški vratar Sanchez, ki je na tekmo prišel s pogreba oceta, ki je umrl zaradi srcne kapi, odlicno reagiral ter strel odbil v kot. Na drugi strani sta z glavo zapretila Marquez in Franco. V 28. minuti je sledila sprememba izida. Pavel Pardo je po strelu s prostega strela poslal predložek pred iranska vrata, kjer je skocil Franco in z glavo podal do Omarja Brava, ki se je dobro znašel in žogo pospremil v prazno mrežo. Veliko slavje na tribuni z mehiškimi navijaci, ki pa ni trajalo drugo. Že osem minut kasneje je za Iran namrec zadel branilec Yahya Golmohammadi, ki je zadel po gneci v mehiškem kazenskem prostoru. Do konca prvega dela ni bilo spremembe izida.

 

Mehiški selektor je na zacetku drugega dela v igro poslal Pereza Luisa in Zinho, kar se je kasneje izkazalo za dobro potezo, že v 52. minuti pa je izkoristil še zadnjo menjavo, ko je namesto v prvem delu ne prav opaznega Jareda Borgettija dal priložnost Joseju Fonseci. V drugem polcasu so, podobno kot v prvem, prvi spet zapretili Iranci, a je strel Mahdija Mahdavikije v 56. minuti mehiški vratar ubranil. Nato pa je sledilo huronskih pet minut nogometašev v zelenih dresih. Najprej je v 76. minuti napako iranske obrambe izkoristil Bravo in potrdil naslov najboljšega igralca tekme, nato pa je v 80. minuti koncni izid postavil nuturalizirani Mehican Zinha, ki je sicer Brazilec, ki je izkoristil novo veliko napako iranske obrambne vrste. Do konca tekme ni bilo spremembe izida in izbrana vrsta Ricarda de la Volpeja je storila velik korak k uvrstitvi med najboljših 16.

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Kdor misli, da je lahko biti nogometni trener, se moti. Seveda, nekateri vidijo le najvecje zvezdnike, ki uživajo svetovno slavo in se kopajo v de...

Gretna - prehitro koncane sanje
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje