Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 7 julij 2020
Ko sem jaz treniral, sem šel s treninga domov na - trening. Jaz sem sam treniral cez Rožnik. Meni je bilo tisto premalo. To pomeni, da sem imel v sebi dodatno moc, tisto pa me je potem odneslo v tujino.
Brane Oblak
11. junij 2006
 NATISNI
Robben nerešljiva uganka
Klemen Kos

Nizozemci so na krilih odlicnega Arjana Robbna prišli do svoje prve zmage, "plavi" pa so tudi danes nakazali, da bodo vse do konca trd oreh za vse svoje nasprotnike.

NIZOZEMSKA 1:0 SRBIJA IN CRNA GORA
[1:0] 17 Arjan Robben

Štadion: FIFA World Cup Stadium Leipzig. Gledalcev: 37.216. Sodnik: Markus Merk (Nemcija). Rumeni kartoni: Stankovic, Koroman, Gavrancic, Dragutinovic; Van Bronckhorst, Heitinga

SCG: Jevric; Dragutinovic, Gavrancic, Krstajic, Duljaj; N.Djordjevic (od 43. Koroman), Nadj, P.Djordjevic, Stankovic; Miloševic (Žigic), Kežman (Ljuboja)

Nizozemska: Van der Sar, Van Bronckhorst, Mathijsen (Boulahrouz), Heitinga, Ooijer; Cocu, Van Bommel (Landzaat), Sneijder, Robben; Van Persie, Van Nisterlrooy (Kuyt)

Prvo srecanje na tleh nekdanje nemške demokraticne republike se je pricelo v lepem ambientu, katerega so zaznamovali v oranžne barve obleceni navijaci »oranje«, kakšnih 7000 navijacev SCG pa je srecanje pospremilo z žvižgi naperjenimi proti poslavjajoci se nekdanji jugoslovanski himni. Varovanci Ilije Petkovica so srecanje priceli na nacin s katerim so se uspešno prebili skozi kvalifikacije, kljub iniciativi nogometešv v oranžnih dresih pa je prvic zavrelo po lepem prodoru Predraga Djordjevica v 9.minuti. Nogometaši SCG so ponovno zapretili nekaj minut kasneje preko Save Miloševica, nedolgo zatem pa sta napako ožje obrambe izkoristila Robin Van Persie in Arjan Robben, ki se je sam znašel pred Jevricem in hladnokrvno povedel svoje moštvo v vodstvo. Tudi v nadaljevanju smo videli precej uravnoteženo srecanje, povsem svojo igro pa je odigral izvrstni Arjan Robben, ki je enkrat na levi, enkrat na desni strani nenehno povzrocal težave branilcem SCG. Robben je v 33.minuti sprožil še en nevaren strel na vrata Jevrica, slednji pa se je izkazal z lepo obrambo in strel preusmeril v kot. Mladi 22-letni zvezdnik Chelsea je s svojimi potezami spravljal v obup Nenada Djordjevica, Ilija Petkovic pa se je naposled odlocil za prvo takticno menjavo že proti koncu prvega polcasa, ko je zamenjal Djordjevica z Ognjenom Koromanom, dihanje za ovratnik Arjanu Robbnu pa je dodelil Igorju Duljaju.

Selektor »plavih« Ilija Petkovic je na zacetku drugega polcasa Miloševica zamenjal z visokim Žigicem, tudi ta menjava pa na njegovo žalost ni obrodila sadov. Nizozemci so še naprej nadzorovali potek srecanja, kljub precej živahnemu tempu pa vse do 71.minute po dobrem strelu razpoloženega Koromana nismo videli vecjih priložnosti. Koroman je bil ponovno v nevarni akciji pet minut kasneje, njegovo podajo v kazenskem prostoru pa je Van der Sar uspel pravocasno zadržati, preden bi le-ta dosegla prostega Žigica. Pri Nizozemcih je še naprej za nemir v obrambi SCG poskrbel igralec srecanja Robben, v 82.minuti pa je za las zgrešil okvir vrat tudi njegov sovrstnik Van Persie iz prostega strela.

Nizozemci so zasluženo osvojili prve tri tocke, vendar pa tudi reprezentanca SCG ni razocarala, s cimer ta skupina vsaj dosedaj povsem opravicuje svojo »smrtno« etiketo. Nizozemski nasprotniki se bodo zagotovo sedaj še bolj posvetili odlicnemu Robbnu, Ilija Petkovic pa bo prav gotovo primoran malce premešati zacetno enajsterico – nedvomno si mesto med najboljšimi zasluži tokrat odlicni Koroman.

 NATISNI    
V resnih težavah tudi Robben
AZ Alkmaar prodan za 1 evro
Nizozemci izbrali 23 igralcev
RVN: Lahko bi jim pomagal
Tulipani v JAR brez Van Nistelrooya
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Po koncu sezone 2006/07 so se porocili kar štirje vrhunski angleški nogometaši. Od samskega življenja so se dokoncno poslovili Steven Gerrard, Michae...
Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje