Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 9 julij 2020
Hodim na piknike SDS, saj je vedno dobra pojedina.
Sebastjan Cimerotic
10. junij 2006
 NATISNI
Argentina ucinkovitejša
Andraž Rožman

V Hamburgu sta v zadnji tekmi drugega dne SP pomerili reprezentanci Slonokošcene obale in Argentine ter navdušili z odlicno igro.  Z 2:1 so zmagali 'gavci', ki so bili bolj zbrani v zakljuckih akcij.

ARGENTINA 2:1 SLONOKOŠCENA OBALA
[1:0] 24 Crespo

[2:0] 38 Saviola

[2:1] 82 DrogbaŠtadion: FIFA World Cup Stadium Hamburg. Gledalcev: 49.480. Sodnik: Frank De Bleeckere. Rumeni kartoni: Saviola, Heinze, Gonzalez; Eboue, Drogba

 

Argentina: Abbodanzieri, Burdisso, Ayala, Heinze, Sorin, Maxi Rodriguez, Mascherano, Cambiasso, Riquelme (od 90. Aimar), Saviola (od 76. Gonzalez), Crespo (od 64. Palacio), trener: Pekerman.

 

Slonokošcena obala: Tizie, Eboue, K. Toure, Meite, Boka, Zokora, Y. Toure, Keita (od 77. A. Kone), Kalou (od Dindane), Akale (od 62. B. Kone), Drogba, trener: Michel.

Nogometaši Argentine so na prvi tekmi skupine C brez najvecjega aduta Lionela  Messija z 2:1 premagali Slonokošceno obalo. Argentinci so bili predvsem bolj ucinkoviti od tekmecev, saj niso zapravljali priložnosti, medtem ko so bili v drugem delu Africani boljši nasprotnik in bi si glede na prikazano igro zaslužili tocko.


Gavci so obracun s Sloni, ki jim mnogi prerokujejo, da bodo poskrbeli za presenecenje prvenstva, zaceli, kot so si želeli pred tekmo. Veselili so se v 14. minuti, a je navdušenje trajalo le nekaj sekund. Branilec Ayala je z glavo udaril po žogi, ki jo je vratar Tizie z veliko težava ujel, vendar je televizijski posnetek pokazal, da je to bržcas storil, ko je žoga že preckalo golovo crto. Albinocelesti se niso dolgo jezili. V 24. minuti je namrec za izbruh veselja med modro-belimi navijaci na štadionu v Hamburgu, med katerimi je bil tudi Diego Armano Maradona, poskrbel Hernan Crespo. Velik delež za gol ima Juan Roman Riquelme, ki je izvajal prosti strel, Drogba je žogo odbil, Crespo pa jo je zabil v mrežo. Sledili so poskusi Slonov, a sta bila Kalou (dvakrat) in Keita, ki  mu je po podaji z nekaj metrov Abbodanzieri strel ubranil, neuspešna. Da se je Mali zeleni na tribuni še bolj veselil in še bolj vneto vihtel navijaške rekvizite, je poskrbel Javier Saviola. Zmagovito akcijo je ponovno zrežiral najboljši na igrišcu - Riquelme, ki je v slogu nogometnega velemojstra podal v prazen prostor Conejo (Zajec op. a.) pa je drugic zatresel mrežo Slonokošcene obale.

V drugem polcasu je reprezentanca iz zahodnega dela Afrike odlocneje krenila proti golu Argentincev, pritisk pa stopnjevala proti koncu tekme. Oranžni so povsem prevladovali na sredini igrišca, Gavci pa so pretili iz protinapadov. Tako je Rodriguez streljal cez gol, medtem ko je na drugi strani blestel Drogba. Vedno, ko je hitronogi napadalec dobil žogo v kazenskem prostoru, so zatrepetala argentinska srca, kajti nekdanji prvi strelec francoske lige je med branilci Argentine slalomiral kot Bojan Križaj v najboljših casih. Potem ko so afriški navijaci dvakrat zahtevali enajstmetrovko, je Drogba vendarle znižal izid, ko je sprejel povratno žogo in z desetih metrov ucinkovito zakljucil akcijo. V zadnjem delu tekme je trener Slonokošcene obale Henry Michel igro naravnal še bolj napadalno, posledica je bil še mocnejši pritisk, a je argentinska obramba zdržala. Gavci so se tako veselili prvih treh tock, a so se pesimisti hitro spomnili na leto 2002, ko je Argentina v prvem krogu prav tako kot tokrat premagala reprezentanco iz Afrike (Nigerijo), a nato vseeno izpadla po prvem delu tekmovanj.

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Eden najbolj razvpitih brazilskih nogometašev zadnjih let Edmundo se je poleg izrednega instinkta za gol v zgodovino vpisal tudi po seriji škandal...

Auf Wiedersehen, veliki Kahn!
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje