Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Tujih jezikov ne obvladajo. Komunikacija je bila neznosna. Kot da bi se pogovarjal s posterji.
Sebastjan Cimerotic
13. julij 2008
 NATISNI
Še marsikaj se morajo nauciti
Uredništvo
Po porazu proti Chernomorcu so v taboru Gorice prepricani, da je tudi sodnik s Poljske prispeval svoj delež k predcasnemu koncu igranja v pokalu Intertoto.

Nogometaši Gorice so evropsko avanturo v sezoni 2008/09 sklenili v drugem krogu pokala Intertoto. Ceprav so na prvi tekmi proti Chernomorcu iz Burgasa v gosteh remizirali z 1:1 in imeli lepe možnosti za napredovanje, se jim je pred domacimi gledalci zataknilo. Izgubili so namrec z 0:2 (za goste je drugi zadetek dosegel brazilski nogometaš z zanimivim imenom Michel Platini, prvega pa po sumljivo dosojeni enajstmetrovki Hyusein Remzi) in tako izpadli s skupnim rezultatom 1:3. "Kljub porazu bi rad cestital mojim igralcem. Vemo, da imamo zelo mlado ekipo, nekateri imajo 20, 21 let. V nogometu se moramo vsi skupaj še marsikaj nauciti. Tokrat smo imeli svoje priložnosti predvsem v prvem polcasu, ki pa jih na žalost nismo izkoristili. Gremo naprej, potrebno se je cim boljše pripraviti za prvenstvo, ki se bliža," je po tekmi, ki si jo je ogledalo 700 gledalcev, misli strnil novogoriški trener Primož Gliha, ki ni mogel skriti jeze na sodnika Marcina Borskija iz Poljske: "Sodniški kriterij ni bil za obe moštvi ena in tega sem se pred tekmo najbolj bal. Predvsem zaradi tega, ker smo jim dali v Bolgariji vedeti, da z nami ne bo enostavno." Besede Glihe, ki je bil zaradi protesta celo izkljucen, je potrdil kapetan Mitja Pirih. Slednji je v gol stopil kljub temu, da je bil še nedolgo nazaj poškodovan in so v vratih vsi pricakovali mladega Jana Zibelnika. "Takšnih akcij, kot smo jo videli ob golu, je na vsaki tekmi kar nekaj in ce bi sodniki vsakic dosodili enajstmetrovko, potem bi videli kar nekaj strelov z bele tocke," pravi Pirih, medtem ko se bo bolgarski prvoligaš v 3. krogu pomeril s švicarskim klubom Grasshoppers.

Gorica, ki je bila brez Etiena Velikonje in Alena Jogana, je na svoji zadnji letošnji evrospki tekmi igrala v naslednji postavi: Pirih, Zarifovic, Djukic, Balažic, Škarabot (od 49. Rexhaj), Komel, Kršic, Živec (od 60. N. Kovacevic), Cvijanovic (od 57. M. Kovacevic), Demirovic, Osterc.
 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Da so južnoameriški nogometni navijaci verjetno najbolj vrocekrvni med vsemi na zemeljski obli, ni nobena univerzitetna znanost. Vzdušja na štadionih...
Rdeci vrag že 20 let
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje