Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 4 avgust 2020
V nogometu ni sredine. Si dober ali slab. Mi smo bili danes povprecni.
Gary Lineker
12. julij 2008
 NATISNI
Z najstnikom na golu
Jure Bohoric (foto: TEMA Sport)

V Novi Gorici bo danes zvecer spet zanimivo, saj bo pri Gorici gostoval Chernomorec iz Burgasa. Kluba bosta odigrala povratno tekmo pokala Intertoto.

Nogometaši Gorice bodo danes ob 20. uri odigrali svojo cetrto evropsko tekmo v novi sezoni. V Športnem parku v Novi Gorici se bodo udarili z bolgarskim klubom Chernomorec, s katerim so na prvem obracunu drugega kroga pokala Intertoto remizirali z 1:1. Slovenski prvoligaš ima torej lepe možnosti, da si pred svojimi gledalci priigra nastop na tretji stopnicki, a bo moral to storiti brez obeh najboljših vratarjev. Kapetan Mitja Pirih je namrec še vedno poškodovan, Vasja Simcic pa je bil v Sofiji pred tednom dni izkljucen. Ceprav se je govorilo o tem, da naj bi se med vratnici vrnil legendarni Borut Mavric, bo trener Primož Gliha v ogenj vendarle poslal Jana Zibelnika, leta 1990 rojenega cuvaja mreže. "Sam poznam le dobre in manj dobre nogometaše, zame leta niso pomembna. Verjamem, da je Jan lahko kos nalogi, prav tako vsi ostali nogometaši. Imamo dovolj kakovostno moštvo, da lahko napredujemo v naslednji krog, a zagotovo ne bo lahko. Toda v nogometu tako ali tako nikoli ni," razmišlja Gliha, ki ne bo mogel racunati tudi na Alena Jogana, zaradi rumenih kartonov pa bo moral pocivati Etien Velikonja. Tako bo v napadu glavno breme ležalo na plecih izkušenega Milana Osterca, ki se je med strelce vpisal že v Bolgariji. Klub iz Burgasa je v Novo Gorico pripotoval vceraj in zvecer tudi treniral v Športnem parku, že pred tem pa odigral tudi prijateljsko tekmo s Slivenom in izgubil z 2:3. Trener Dimitar Dimitrov je kljub temu dobro razpoložen in pravi: "Proti Slivenu smo dokazali, da lahko igramo boljše, kot smo na prvi tekmi z Gorico. Toda ce bomo želeli napredovati, bomo morali izkoristiti svoje priložnosti. Od prve minute dalje bomo napadali, saj potrebujemo vsaj en zadetek. In ce bomo dosegli zadetek, potem jih lahko iz protinapadov še nekaj."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Spolna industrija in nogomet se zdita iz leta v leto bližje. Na minulem svetovnem prvenstvu v Nemciji so sex-shope preplavili vibratorji z motivi jun...
Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje