Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
V Švici sem delal kot smetar in hodil od kluba do kluba ter prosil, ali bi me vzeli za trenerja.
Miroslav Blaževic
4. julij 2008
 NATISNI
Morski psi napadajo Gorico
Jure Bohoric (foto: arhiv Nogomanie)

Ceprav Chernomorec domuje v obmorskem paradižu Burgasu, se nogometaši Gorice ne bodo mogli ohladiti v Crnem morju, saj bodo prvo tekmo 2. kroga pokala Intertoto odigrali v Sofiji.

Nogometaši slovenskega prvoligaša Gorice so že pripotovali v Sofijo, kjer jih jutri caka tretja evropska tekma v novi sezoni. Potem ko so Vrtnice v prvem krogu odpravile Hibernians z Malte, jih sedaj caka precej vecja ovira. V drugem krogu pokala Intertoto bodo Novogoricanom na drugi strani namrec stali nogometaši bolgarskega kluba Chernomorec 919 Burgas, ki pa kljub vsemu ni nepremagljiv nasprotnik. Še vec, trener bolgarskega prvoligaša, ki je v pokal Intertoto prišel zgolj zaradi tega, ker je prvak CSKA ostal brez licence, Dimitar Dimitrov je celo preprican, da so Goricani favoriti. "Mislim, da je Gorica precej boljša od nas, predvsem zaradi bogatih izkušenj z igranjem v evropskih pokalih. V preteklosti so že igrali v kvalifikacijah za Ligo prvakov, trikrat zapored pa so bili tudi slovenski prvaki. Sicer jih poznamo zelo dobro, toda to seveda ne pomeni, da jih bomo premagali. Ponavljam - so precej vecji klub kot mi. Prav tako mi nismo tako dobri, kot smo bili v minuli sezoni. Pozna se nam, da smo šele dobro zaceli s pripravami in še kar nekaj casa bomo potrebovali, da bomo prišli v pravo formo," se je razgovoril temperamenti Dimitrov (med tekmah energicno vodi svoje nogometaše, krici na njih in le redko sedi na klopi), ob koncu devetdesetih minulega stoletja tudi bolgarski selektor, ki pred prvo tekmo ni brez skrbi. Veliki zvezdnik moštva Marcio Nuno, vezist s Portugalske, je namrec poškodovan in bo izpustil prvo tekmo. Klub se še vedno trudi, da bi štirje novinci prejeli dovoljenje za igranje že na prvi tekmi - dva sta Brazilca (Dudu in Michel), dva pa Bolgara (Lubomir Bojinov in Lubcho Lubenov). Pri Chernomorecu, ki je bil ustanovljen leta 1919, a je vmes mrknil in bil na novo ustanovljen leta 2005, predvsem po zaslugi milijonov podjetja Petrol, so svojo domaco nalogo dobro opravili, saj so si ogledali obe tekmi Gorice s Hiberniansom. Vohun je bil trenerjev pomocnik Alexi Jeliazkov, ki pravi: "Presenecen sem predvsem nad disciplino v igri Gorice. Nogometaši so sila samozavestni - morda zaradi izkušenj iz minulih sezon, ko so prav tako igrali v Evropi. Kljub temu sem videl nekaj slabosti, ki nam bodo pomagale na poti do zmage." Ker ima Chernomorec preslab štadion (Naftex sicer sprejme 18.037 gledalcev, a ni v skladu s pravili UEFA), bo tekma odigrana na objektu Vasil Levski v prestolnici Sofiji, kjer sicer igra reprezentanca, sprejme pa kar 46.340 gledalcev. Ker je od Burgasa do Sofije skoraj 400 kilometrov, se je vodstvo Morskih psov odlocilo, da bo svojim navijacem priskrbelo brezplacen prevoz, tako da nasprotnik Gorice kljub igranju izven svojega štadiona ne bo brez navijacev.

Gliha po aktiven rezultat
Gorica je doslej pod vodstvom novega trenerja Primoža Glihe odigrala dve uradni tekmi in je še brez poraza. Prvo je v gosteh dobila s 3:0, na drugi pa remizirala brez golov - obe je odigrala proti Hiberniansu. Prvi poraz seveda ne bi bil katastrofa, vsekakor pa Gliha upa, da se bo njegovo moštvo domov vrnilo z ugodnim rezultatom, ki bo klubu dajal možnosti za preboj v tretji krog. "V Bolgarijo gremo po aktiven rezultat. Najbolj bi seveda bili zadovoljni, ce ne bi prejeli zadetka. Fantje so trenirali dobro, motivacije jim ne manjka. Glede na zadnje srecanje moramo popraviti realizacijo, vendar sem preprican, da bo nasprotnik, ki ga sicer ne poznamo, zaigral veliko bolj odprto kot Maltežani v Novi Gorici. Pricakujem izenaceno srecanje in upam, da bomo v obrambi zaigrali kar se da odgovorno," razmišlja Gliha, ki tudi tokrat ne bo mogel racunati na vratarja in kapetana Mitjo Piriha, manjkal pa bo tudi Alen Jogan. Tekma se bo v Sofiji zacela ob 19. uri po slovenskem casu, sodil pa bo Asaf Kenan, delilec pravice iz Izraela.


Tudi Chernomorec iz Burgasa igra v dresih modre barve.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Eden najbolj zanimivih dogodkov v zgodovini svetovnih prvenstev se je zgodil leta 1982 v Španiji, ko sta se med seboj pomerili reprezentanci Francije...
Ekskluzivno: Igor Budan
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje